Pienoismallit.net

Dassault Mirage IIICJ

Sotamaalaus

Ja nyt sitten seuraa meikäläisen lempivaihe mallinrakentamisessa, maalaus. Mirage on säväyttävän näköinen metallipintaisenakin, mutta Israelilaisessa camossa mielestäni vieläkin hienompi. Jokin tuossa maalauskuviossa viehättää silmääni, kuvio on tavanomainen mutta olisiko se sitten nuo värisävyt… en tiä…
Filosofointi sikseen ja maalamaan. Tai niinkuin eräs soittokaverini joskus sanoi : " V…u soita äläkä analysoi".

Kommentit

Menen varmaan asioiden edelle, mutta myös oikeaan siipeen tulee vihreä alue, puoliväliin ruskeaa väriä ja se on 1/3:s osa tuosta ruskeasta oik. siiven juovasta, osana sitä. Jos laitat siipiin keltaiset tunnistuskolmiot, ei haittaa vaikka vihreää olisikaan.

Vihreä väri ei ole sinivihreä, eikä varsinkaan F-16 ja Kfir-7 käytetty, vaan sama jota käytettiin Skyhawkeissa ja Phantomeissa. Fs-koodina väri on Fs-34227 ja mikä mukavinta, väri löytyy Humbrolilta suoraan numerolla 120. Myös Xtracolorilta väri löytyy suoraan purkista, tosin hiukan vaaleampana.
OK, eli humbrol 120 Israeli light green. Katselin tuossa maalivarastoani ja muuntotaulukoita. Jos ei tule käytyä kaupan kautta niin täytyy vissiin sekoitella sopiva sävy. Olen nuo värisävyt ottanut valokuvien perusteella, malliohjeessa värit näyttää olevan (kuten yleensä) vähän sinne päin.
Tunnistuskolmiot tulee, joten tuota oikean siiven vihreätä ei tarvitse. Hyvä kuitenkin tietää tämäkin…
Hei,
Hyvältä näyttää Miragen eteneminen. Itse olen kokenut, että tuon Johnssonin kanssa kaikkein paras levitysväline isoille pinnoille on kostea keinokuiturätti (sellainen josta ei jää nukkaa). Vaikeimpiin paikkoihin voi sitten lisätä pensselillä.