Pienoismallit.net

BMW R-75 sivuvaunulla.

Pettymys Tamiyalta

Olen tehnyt näitä Bemareita jo muutaman ennenkin ja niille dioraamankin.

Oletin, että tämähän on kiva lisä kirjahyllyyn ja varsinkin kun on Tamiyan tekele.
Petyin pahemman kerran kun avasin laatikon.
Valut aikalailla täynnä purseita ja osia ei lähellekkään samaa määrää, kuin noissa edellisissä malleissa.
Tämä olikin vuodelta -72. Paketissa oli myös kolme figuurinaihiota, mutta ne oli eriväristäkin valua, joten annoin niiden odotella.

Tässä ei ollut detaljoitu juuri muuta kuin moottorin joitain osia.
Olisin ollut vailla lisää vaikka mitä. Kytkin- ja jarrukahvat, imusarjat, tankin kylkiin Bemarin kohokuvionnit, samaan paikkaan vaihteensiirtäjä…
Ei tullut, niin ei tullut.

www.pienoismallit.net/galleria/malli_7723/

Tuossa nuo aikaisemmat Bemarit yllä.

Tein mallin kuitenkin ja ehkäpä en kuitenkaan sellaisella tarkkuudella, jota tämä olisi edellyttänyt.
(Tehtiinhän näitä 70-luvun malleja ennenkin), eikä valitettu…
No tässä tämä nyt on. Himpun pölyä ja kuraa piti laittaa…

Kommentit

PhantomII 24.1.2011 19:07 Vastaa lainauksella
Tosiaan aika pieniä malleja. Tämä oli yksi suosikkini 1970-luvulla. Ja mikä ettei; hyvältä näyttää vieläkin tuo Bemu.

Ehkä boksiin voisi lattiaan vähän vielä laittaa kuraa tms.
on kyllä hieno pemari! vararenkaiden kuraisuutta hiukan ihmettelen kun niillähän ei ajeta ennen kuin entiset on puhjennu, vai olenka aivan väärässä???
Sotapyörissä ei pahemmin kromi kiillellyt. Siksipä tangon, vanteiden(poislukien rumpujarru), sivuvaunun rungon kuuluisi olla myös dunkelgelb:iä, jonka olet valinnut pääväriksi. Penkkien kuuluisi mielestäni myös olla mustat.
Mistäs moisen hakaristin löysit?
Jottei pelkää moittetta ole, niin ottaisin tuon kyllä omaan kirjahyllyyn:)
Ihan kelvollinen Bemari. Ne aikaisemmatkin on hyvin duunattu. Dioissa olisi voinut ne "puut" jättää poies mielestäni. Antin linkissä on superdetaljoitu pyörä eli siihen on lisätty etsiosia tsekkiläiseltä pilailuvälinearkilta. !
Tomille: Hakaristi tuli mukana.
Timo Rissanen kirjoitti:
Tomille: Hakaristi tuli mukana.
Olikos niissä ohjeissa mainittu millon, missä, miksi on tuon väristä hakaristiä käytetty? En muista nähneeni tuollaista ennen.
J Pokki 25.1.2011 10:16 Vastaa lainauksella
Nostalgiaa, muistan itsekin rakentaneeni tämän sarjan melkolailla tasan 17 vuotta sitten hiihtolomalla mummolassa :-) Ja sarja oli tosiaan aika, sanotaanko detaljoimaton, jo sen ajan mittapuun mukaan. Huhut liikkuivat, että Italeri oli tehnyt paaaljon paremman mallin kyseisestä pyörästä (ilman sivuvaunua tosin) ja myöhemmin sekin tuli hankittua.
Mukava nähdä näitä vanhoja Tamiyalaisiakin.
Aah! nämä ne on vielä moottoripyöriä, eikä mitään skoottereita. Mukava nähdä hienosti kasattuna viellä sellainen. Eli kelpaisi minullekin hyllyyn :D
Mitä tuossa vähän aiemminkin oli puhetta niin varapyörien likaisuus suhteessa vaikka sivuvaunun keulaan ja kylkeen vähän sotii. Tosi herran tiet on tutemattomat, voihan se olla vaikka että ovat poimineen kyytiin osittain rikkimenneistä pyöristä osia talteen jnee. Mutta nopsaan katsottuna toi pistää silmään.
Sympaattisen näköinen malli vähintäänkin nostalgisesta ja "miehen ikään" ehtineestä sarjasta rakennettuna!
…vielä kun vaihdat nuo varapyörissä näkyvät Tamiyan maskiteipinpätkät vaikkapa sopivasta langasta tehtyihin "kiinnitysnaruihin"…
Tomi Heiskanen kirjoitti:
Tomille: Hakaristi tuli mukana.
Olikos niissä ohjeissa mainittu millon, missä, miksi on tuon väristä hakaristiä käytetty? En muista nähneeni tuollaista ennen.
Sodan alkuvaiheessa käytettiin kyseistä hakaristiä aina tunnistuksena lentokoneille. Sitten jossain vaiheessa se poistettiin ja näissä sivuvaunuissa ei päällä ollut mitään tunnusta, ellei ollut kyse ensiapujoukkojen ajoneuvoista. Silloin samaan paikkaan laitettiin punaisen ristin tunnus.
Ohjeissa tämä on mainittu. Hakaristi on aivan valkea, mutta pölytys antaa sävyä.
Kiitos kaikille. En olisi uskonut, että tämä "weekend"- malli herättää edes mielenkiintoa täällä.
Aluksi ajattelin, että en laita edes näytille tänne, koska sieppasi noiden kytkin- yms. kahvojen puute mieltä.
Siksipä en likaamisellakaan oikein ajatellut mitään, kunhan sotkin.

Mutta kun tämä on herättänyt mielenkiintoa täällä, niin kiva juttu.
Parempia R-75:sia saa kyllä nykyisin monilta valmistajilta. Joissain on jopa vanteet fotoetsiosia. (mullakin yhdet jemmassa, kun en osannut laittaa).
Jos viititte vilaista tuota yllämainittua linkkiä dioraamastani, niin siinä näkyy paremmat yksityiskohdat. Niistä Bemareista ei muistaakseni yksikään ollut Tamiyaa. Olivat kyllä hinnaltaankin kalliimpia.
Tämä makso 6,50 ja muut oli toistakymppiä hyvän matkaa.
AJ 26.1.2011 18:28 Vastaa lainauksella
Moi Timo,

Olen myös rakentanut ko. Tamiyan Bemarin sivuvaunulla joskus -72/73; kyseessähän on juuri nostalgiasarja aikakaudeltaan, kuten asian tuot hyvin esille - aikakautensa tuotoksena ko. pienoismalli juuri pitäisikin arvostella. Mielestäni olet onnistunut todella hienosti konteksti huomioiden ja nostalgiasta saa aina plussaa etenkin meiltä "äijiltä", jotka ovat ko. mallien kanssa räpeltäneet joskus kauan sitten…

Kokonaisuus on hyvä/erinomainen ajan mittapuu huomioiden! Oma akantappaja Bemari-tekeleeni silloin joskus jäi hyvin, hyvin kauas tämän tuotoksesi tasosta. On lisäksi piristävää nähdä näitä 1/35 skaalan pyöriä, jo pelkästään niiden pieni koko nostaa niiden vaikeustason korkealle. Kyllä tykkään!

Ja samassa yhteydessä kommentit dioosi; diosi on mielestäni erinomainen! Diosi on poikkeuksellinen aihealueeltaan, mikä on ehdottomasti plussaa, siinä on sopivasti huumoria, eli sitä ei ole tehty otsa rypyssä, mieletön määrä pikkudetaileja (huomioitava mainitsemasi osien määrä) ja se on mielestäni erittäin onnistunut kaikinpuolin! Parhain terveisin, AJ
Voi kiitos AJ. Näissä moottoripyörissä on tosiaan sitä vanhanajan meininkiä.
Kiva kun katoit tuon dionkin. Vien sen viikonloppuna Tikkakoskelle.
mallaaja 16.4.2012 07:25 Vastaa lainauksella
diodraama puuttuu ja vielä figut.mutta on tuo tuolleenkin hieno.ehdotin vain.
Kitos vanhan mallin kaivamisesta esille. On näitä muutama jo dioraamamassakin. T.T
www.pienoismallit.net/galleria/malli_7723/
mallaaja 16.4.2012 17:26 Vastaa lainauksella
oleppa hyvä!