Pienoismallit.net

Kawasaki ZX-12R

Rengaskoneessa

Kyllästyin sitten tuohon edellisessä merkinnässä valittamaani odottamiseen, ja maalasin vanteet ennen kuin katteet ovat viittä vaille valmiit. Pakko näin, jotta saa tuota takapäätä edistettyä.
Itseasiassa ohjeen mukaan vihreässä pyörässä alakate on värillä "ebony" (TS-53) ja vanteet puolikiiltävät mustat. Kun kuitenkin halusin pyörään vähän lisää väriä, päädyin vanteissa tuohon samaan väriin. No seuraava ongelma tietysti oli se, että mikä tuo ebony oikein on (Zetorissahan vannoin, että noiden Tamiyan paukkupullojen kanssa en enää leiki)! Eboni (suomeksi eebenpuu) on hyvin tumma puu, jota käytetään esim. pianon mustiin koskettimiin. Kun katsoi tuota aiemmin linkittämääni sinisen Kawan kuvaa, oli sen katteen alaosassa selvästi sininen vivahde. Maalivarastoa selaillessa päädyin sitten ratkaisuun, joka on tarkoitettu noiden Repsol-Hondien maalaamiseen. Alle musta, ja sen päälle purppura helmiäinen, joka taittuu valmiina siniseen. Helmiäistä vähemmän kuin Repsolissa. Tiedä sitten kuinka mäkeen meni, katteen tulevaa väriä on paha arvioida, vanteet kun on lakattu Vallejon "kiiltävällä" lakalla, ja katteisiin tulee (toivottavasti) täysi kiilto.
Renkaiden päällelaitto meni tällä kertaa "helposti", vanteisiin ei tullut (onneksi) paikattavia jälkiä.

09.02

Jatketaan nyt tähän samaan. Rengaskoneen jälkeen luonnollinen jatko on tietysti laittaa tuo rengas haarukkaan paikalleen. Sitä ennen piti kuitenkin maalata ketju/ratas paketti, jarrusatula, ketjusuoja ja noi vanteessa olevat venttiilit.
Ketju on tällä kertaa suoraan laatikosta, ainut after-market osa olisi ollut irtolenkeistä kasattava ketju, jonka olemassaolon huomasin netissä liian myöhään tähän projektiin. Ketju rattaineen tuli maalattua ensin mustalla, sitten teippasin rattaan piiloon, ruiskutin ketjun rullat alumiinilla ja sivut (sen enempää teippaamatta) Alcladin kullalla. Kuivumisen jälkeen litkutus runsaasti ohennetulla Vallejon mustalla.
Jarrulevy on etsisarjasta, ylivalottuu kuvissa ikävästi. Ehkä toi näkyy paremmin sitten kun saa pyörän oikeaan asentoonsa.
Satulasta pitää vielä pari pultinpäätä maalailla ja lisätä jarruletku, sen jälkeen pääsee tuon etupään kimppuun.

Kommentit

Pari asiaa on jäänyt mietittämään kun olen lukenut tätä blogia. miksi "ei enää ikinä" tamiya paukkupulloja? omaan kawaani meinasin maalata katteet juuri tuolla tamiyan paukulla. en ole ennen tuotteita kokeillut.

ja toinen, miksi maalaat alcladien pohjalle semikiiltävällä mustalla. eikös ole aina sanottu että pohjalle kiiltävää mustaa? tuleeko näin jotenkin metallien väri paremmin esille?
Paukkupulloja en ole käyttänyt kuin pari kertaa mallailuun, varmaan tuolla 80-luvun alussa. Vuodatin tuolla "Ketutusketjussa" tuntojani Tamiyan spraymaalipurkin tyhjentämisestä astiaan, että sain sen ruiskutettua tuohon edelliseen projektiin (Zetoriin). Spray-maalaus ei vaan ole mun juttu! Sen säädeltävyys verrattuna ruiskuun on todella olematon.

Toi puolikiiltävän käyttö jossain johtuu osittain laiskuudesta;-) Eli jos maalattavassa osassa on alueita, jotka jää puolikiiltäväksi mustaksi, hoidan ne tuolla yhdellä ruiskutuksella, kiiltävällähän joutuisi sitten teippaamaan ylimääräisiä kierroksia, joko maalausta tai matta/satiinilakkusta varten. Täysin kiiltävää ei välttämättä tarvitse kuin kromin alle, ja itseasiassa tuota Tamiyan puolikiiltävänkin kiiltoa voi säädellä aika paljon sillä, kuinka märkänä kerroksia vetää (eli lähes matasta lähes kiiltävään).
Tuota puolikiiltävän kiiltoastetta olenkin joskus ihmetellyt, että miten se voi vaihdella eri maalauskertojen välillä, mutta nyt selvisi sekin. olen joskus jopa ajatellut että maali on vanhentunutta tai huonosti sekoitettua. kiitos vinkistä.