Pienoismallit.net

Kawasaki ZX-12R

Aloitusta

Paljoa ei vielä ole tehty, runkoa ja moottoria liimailtu nippuun. Esitellään nyt näitä pohjatekniikoita parilla kuvalla.

Liimauksen jälkeen, vaikka Tamiyan malli onkin kyseessä, jää tietysti jotain siistimistä saumoihin. Tässä esimerkkinä pyörän runko, johon jää tuonne moottoritilaan kohtuullisen hankalaan paikkaan sauma. Se ei välttämättä ole paljoakaan näkyvissä koneen ja katteiden lisäämisen jälkeen, mutta vaatii kuitenkin paikkaamista. Sovitteet on niin hyvät, ettei kauheasti kittiä viitsi levitellä. Tähän olen nykyään käyttänyt Mr.Hobbyn "Dissolved Putty"-tuotetta, joka on siveltimellä levitettävää, pahanhajuista kittiä (ehkä vähän paksumpaa kuin joku Mr, Surfacer). Siveltimen saa puhdistettua näppärästi esim. tinnerillä. Kuivuu nopeasti, ja on helposti hiottavaa.

Toinen kuva on työvaihe, jota melkein kuvittelin, että jätän tuon Zetorin jälkeen väliin. Kummasti vaan noihin after-market pultinpäihin jää koukkuun (tai sitten niitä muumeja tosiaan karkaa laaksosta, kuten Vellu asian ilmaisi). Eli toi reikien poraaminen niittejä varten. Itse olen parhaaksi "sormiporaksi" todennut askarteluveitsen rungon. Käyttöön varten tehdyt työkalut ovat kaikki olleet pettymyksiä, liian lenksuja, eikä niihin ole saanut näitä pienimpiä 0.3 millin teriä kiinni. Tässä ne toimivat, pienen asettelun jälkeen (katki olen saanut vasta kaksi terää). Kaikkia päitä en tässäkään aio vaihtaa, ainoastaan ne, jotka jäävät katteiden alta näkyviin.

Rungon ja moottorin rinnalla valmistelen katteiden osia maalausta varten. Kuten kuvasta näkyy, nämä on toteutettu läpikuultavalla (käytännössä värjätyillä kirkasosilla) muovilla, joka on tosiaan yhtä kovaa ja haurasta, kuin nuo normaalit lasiosat. Ratkaisu vaikeuttaa pohjatöitä kahdellakin tavalla. Lasiosien liimaaminen on aina ollut haasteellista tuon materiaalin kovuuden takia, liimat eivät välttämättä tee riittävän hyvää sidosta. Onneksi tässä ei ole paljoa liimattavaa, alakatteisiin ilmanohjaimet ja etuosa, tankin kate kahdesta osasta, samoin kuin tuo takakate. Takakate on vaan rakenteeltaan todella ikävä, ainut liimasauma siinä on noin sentin pituinen tuossa takaosassa. Tamiya on toimittanut ylimääräisen tukitangon, jolla toi etuosa pysyy liimauksen ajan oikeassa asennossa, ja samoin ohjeissa kehotetaan teippaamaan tuo "seat cover" kiinni siksi aikaa kun liima kuivuu. No, tästähän seurasi nesteliiman kanssa se, että tuo teipattu osa pääsi kuitenkin lievästi liimaantumaan katteeseen kiinni ;-( Onneksi sen sai askarteluveitsellä varovasti uudelleen irti. Tosin niin helposti, että epäilyttää, kestääkö toi oikeakaan liimaus.
Toinen ongelma tuosta materiaalivalinnasta on se, että pinnan virheiden löytäminen on äärettömän vaikeaa, viimeiset varmaan löytyvät vasta ensimmäisen pohjamaalauksen jälkeen. Hyvä esimerkki tuo etulokasuoja, pinta näytti virheettömältä, mutta pieni hionta paljasti, että noi ejektorinjäljet olivat ulkopuolella, eikä sisäpuolella kuten ensin kuvittelin.

Kommentit

Se "toinen" taisi jäädä kaappiin vähäksi aikaa? Eikun pitkää päätyyn ja perään eli uutta pöydälle. On se vaan kumma kuinka nuo kaikenmaailman "pikkuhilppeet" ujuttautuvat mallarin pöydälle vaivihkaa ja sitten valtaavat koko pöydän. Kyllä tästäkin jonkun salaliittoteorian saisi väännettyä;)
Petri Huhtala kirjoitti:
Se "toinen" taisi jäädä kaappiin vähäksi aikaa?
Ei, vaan sen reinkarnaatio makaa HongKongin lentokentällä, jokohan siellä valmistaudutaan sikäläiseen Uuteen Vuoteen? Jotain on pakko tehdä ennen sen saapumista.
Mielenkiinnolla seurailen taasen, enkä vähiten siksi että luvassa on "Kawan-vihreä" pyörä. Hassun väristä muovia tuo katemateriaali, harmillista että se on samaa kuin lasiosat… Ei kyllä käy kateeksi niiden saaminen uskottaviksi katteiksi. En tosin epäile, ettetkö saisi tätäkin projektia jälleen kerran onnistumaan! Peukkuja jokatapauksessa pidän!!!