Pienoismallit.net

Le Scorpion

El Hafran Skorpiooni

Tosikkojen ei sitten kannata jatkaa tästä eteenpäin.

Suomessa Raumalla vuonna 1934 syntynyt Kaarlo Anselmi Kela on jäänyt Ranskan muukalaislegioonan historiaan aivan toisenlaisella nimellä.
Hän värväytyi legioonaan Ranskassa Marseillessa huhtikuussa 1957 ja legioonan perinteiden mukaisesti hän sai valita itselleen uuden nimen. Koskapa Kaarlo oli pienestä pitäen ihaillut Hollywood-tähti Clark Cablen elokuvia, niin hän päätti aloittaa uuden elämän legioonassa nimellä Carlo Cable.

Viiden vuoden moitteettoman Algerian palveluksen jälkeen vuonna 1962 legioonalainen Cable ylennettiin korpraaliksi ja hän kävi ylennystään juhlimassa lomalla Sidi bel Abbesin syntisillä kujilla. Tuona iltana hän sattui korttipelissä voittamaan Daihatsu Midget-merkkisen kolmipyöräisen mopoauton eräältä kiinalaiselta merimieheltä. Cable yritti ensin tehdä vaihtokauppoja paikallisten kamelinomistajien kanssa, mutta hyvin vikkelästi hänelle selvisi, että kukaan arabi ei ollut niin tyhmä, että vaihtaisi hyvän kamelin japanilaiseen mopoon.
Niinpä korpraali Cable kuljetutti Daihatsun kuorma-auton lavalla rykmentin tukikohtaan, El Hafran linnakkeeseen. Melko pian todettiin, että Cablen Japanissa valmistettu pokerivoitto oli surkean pienine pyörineen hyvin pitkälti kelvoton kulkupeli aavikko-olosuhteissa.
Niinpä Cable lahjoitti Daihatsun rykmentin ajoneuvovarikolle kersantti Marcel Lafleurin käsiteltäväksi. Lafleuria pidettiin rykmentissä jonkinsortin tekisenä nerona - hänellä oli maine eräänlaisena Legioonan Pelle Pelottomana, joka tarvittaessa sai vaikkapa valurautaisen paistinpannun leijumaan ilmassa hallitusti, ilman kamelinrasvaa.

Kahden viikon ajan kersantti Lafleurin pajalta kuului läpi vuorokauden lähes taukoamaton hitsipillin sähinä, pajavasaran mäiske ja läiske - ja ranskankielinen rankka noituminen.

Daihatsun kolmipyöräinen mopoauto muuttui sitten lopulta Lafleurin käsittelyssä melko oleellisesti, kuten näistä oheisista valokuvista voidaan nähdä. El Hafran legioonalaiset antoivat tälle omituiselle ajoneuvolle lemipinimen Le Scorpion ja tämän härvelin ensimmäiseksi pilotiksi valikoitui sitten korpraali Cable, jolla yllättäen oli synnynnäisiä lentäjän ominaisuuksia.

El Hafran linnakkeen komentaja kapteeni Yves Asterique määräsi korpraali Cablen suorittamaan useita taistelulentoja Algeriassa kapinallisia sissejä vastaan. Cable katosi jäljettömiin Daihatsuneineen 23.12.1962 salaista tehtävää suorittaessaan - mutta legenda elää. Jälkipolville miehestä itsestään on valitettavasti jäänyt katseltavaksi vain yksi melko huonokuntoinen mustavalkoinen valokuva.

No juu, kaikki ylläoleva on tietenkin täyttä huuhaata.
Tämä on japanilaisen Ariin valmistama Daihatsu Midgetin mallisarja 1/32 skaalassa.
Höystin mallia miljoonalaatikon rojuilla ja tämä oli ehtinyt jo melkein valmiiksi ennenkuin edes tiesin tästä palstan aavikkoaiheisesta ryhmärakentelusta. Noh, menköön nyt mukaan.

Kommentit

Loistava tarina! :D Ja hieno "entä jos" -malli.
Piristystä perjantai iltaan. Hauska, mutta toimivan näköinen lepatin:)
Tuossa siiven lähikuvassa näyttää nuo kulumisjäljetkin onnistuneen hyvin. Tuonne roottoreiden koneistoon laittaisin vähän lisää " rasvaa", niin istuisi paremmin likaiseen kokonaisuusteen.
Antti Pokela kirjoitti:
Loistava tarina!
Tämä himmeä stoori lisätköön Muukalaislegioonan arvoituksellista mainetta ennestäänkin - ainakin kaikkien Korkeajännitystä lukevien Ikuisten Kakaroiden joukossa :-)
Jouni Koski kirjoitti:
, mutta toimivan näköinen lepatin:)
Menisitkö kyytiin?

Ja tuosta roottorikoneiston "rasvasta" sen verran, että lyijykynällä juttua toteutin ja päälle valuttelin tummanruskeaa öljyvärilitkua - ja nyt se litku ei sitten näy näissä kuvissa. MERDE!
AJ 14.1.2011 18:23 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Jälleen aivan hervoton tarina, taas sai hihitellä aivan kippurassa - Friday night fever. Humoristinen jatko aavikkoryhmärakenteluun - huumoria ei koskaan ole liikaa…

Mitkähän oikein ovat nuo lento-ominaisuudet kyseisellä härvelillä - I just wonder…hmmm.

Kyllä sä Raimo osaat rakentaa ja maalata ihan mitä vaan, siitäkin on pakko antaa pojoja. Edelleen ihailen loistavaa kuvaustekniikkaasi - plussaa.

Innovatiivinen ja hyvin istuva pienoismallikokonaisuus; eihän tästä voi olla pitämättä. Pakkohan jyryn (mikä se onkaan) on tämä "Le Scorpion" hyväksyä mukaan aavikkoryhmärakenteluun, jonka taso yhä pysyy kovana. Très bien! Terkuin AJ
Takavuosina eräs autonasentaja noitui kaverini Talbotia korjatessaan että "Ranskalaiset ei osaa tehdä muuta kuin kortsuja ja hajuvettä". Kersantti Marcel Lafleur osoittaa tämän vääräksi, mutta hänhän onkin kersantti.
Aivan mahtavan näköinen hekotin on lennähtänyt ilmoille Raimon miljoonalaatikosta jälleen.
AJ kirjoitti:
Pakkohan jyryn (mikä se onkaan) on tämä "Le Scorpion" hyväksyä mukaan aavikkoryhmärakenteluun,
Que? Quelle heure est-il? Minä en edes tiennyt, että tässäkin tulee kuvioon jokin "jury". Täällä vissiin alkaa nyt olla niin kauhea määrä kaikenlaisia sääntöjä, että kaltaiseni vanhus rupeaa putoamaan kyydistä …
Pasi Kiiski kirjoitti:
"Ranskalaiset ei osaa tehdä muuta kuin kortsuja ja hajuvettä"
Mihin unohtuivat patongit ja punaviini ;-)
Raimo Leino kirjoitti:
Minä en edes tiennyt, että tässäkin tulee kuvioon jokin "jury".
Ilmeisen salaperäinen taho, kun edes minulle asti ei ole kantautunut sellaisesta tietoa. :)
Mä haluun tollasen, oikean tosin. Menis työmatkatkin lepposasti ja ei veis paljoa parkkitilaa. Hauska idea jälleen hyvällä toteutuksella ja loisto tarinalla.
Jaa, mopoautoon Raimo laittanut ropelia.Juu, ruuhkanpurku onnistuu.
Sinulla sitten näitä hulvattoman hauskoja ideoita riittää. Fanitan täpöllä. Lisäksi toteutus vimosen päälle realistinen. Nämä voisivat ihan oikeasti olla olemassa. Ei voi kun ihailla ;-)
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Raimo Leino kirjoitti:
Minä en edes tiennyt, että tässäkin tulee kuvioon jokin "jury".
Ilmeisen salaperäinen taho, kun edes minulle asti ei ole kantautunut sellaisesta tietoa. :)
Huh, en näköjään olekaan vainoharhainen :-)
Thank you Tommy :-)
Teppo Toiviainen kirjoitti:
, ruuhkanpurku onnistuu.
Saharassa pahemmin ei liene ruuhkia, mutta voisihan tällaista tosiaan soveltaa esmes Helsingin iltapäiväruuhkassa Hämeentiellä - kun tälläinen härveli ilmestyy autoilijan taustapeiliin, niin kuskin reaktiot voisivat olla melkoisia - jo ennen noiden siipirakettien laukaisua ;-)
Eemil Jäntti kirjoitti:
Nämä voisivat ihan oikeasti olla olemassa.
Tarjoustalossa ensi kesän hitti:

Daewoon helikopterimopoautosukellusvenekoiranulkoiluttajaleivänpaahdin :-)
AJ 14.1.2011 22:18 Vastaa lainauksella
Qu'est-ce que c'est? Le Jury?

Moi Raimo,

Ei munkaan tietääkseni mitään 'juryä' ole, sehän oli joke - La Blague - , viitaten huumorillisesti keskusteluun aavikkoryhmärakentelusta, että voiko sitä tätä vai tuota tehdä yms…ko. ryhmärakenteluun - ajattelin, että hiffaat siksi kirjoitin """jyryn (mikä se onkaan)"""

Huumoria, huumoria, L’humour, L’humour! C'est La Vie. Parhain terveisin, AJ
AJ kirjoitti:
Qu'est-ce que c'est? Le Jury?

Moi Raimo,

Ei munkaan tietääkseni mitään 'juryä' ole, sehän oli joke - La Blague -
Merde! Olishan tuo pitänyt huomata :-)
Raimo on varmaan rakentanut jo kaikki saatavilla olevat lentokonemallit, joten nyt nämä inspiraatiot on oikeita Pelle Pelottoman luomuksia. Maailma on keksimättömiä ideoita täynnä. Hyvä Raimo.
Todella hyvä juttu. Ja tehty ihan pokalla. Tällaisia juttuja tarvittaisiin lisää, sillä eihän tämäkään harrastus saisi olla otsa rypyssä yrittämistä. Ja tuosta musta-valkokuvasta vielä sen verran muistelisin, että ihan kuin olisin Jyväskylän torilla nähnyt tuon miehen…
Merde! Tässä mallissa on kunnon asennetta, hieno tuotos!
Timo Mäkinen kirjoitti:
Ja tuosta musta-valkokuvasta vielä sen verran muistelisin, että ihan kuin olisin Jyväskylän torilla nähnyt tuon miehen…
Hmm, "lomaa venyttäneitä" legioonalaisia on pitkin poikin maapalloa ;-)
elmo.v 15.1.2011 23:01 Vastaa lainauksella
Aivan loistava tarina! Onneksi pienoismallit.net:ssä on joku joka osaa keksiä kunnon tarinan mallinpohjalle:)
Kuitenkin malli on Raimon taattualaatua eli loistavaa jälkeä, kulumajäljet ja vanhennus.5