Pienoismallit.net

T-72 M1

Tässä olisi uusin tuotokseni. Kokeilin tähän malliin modulaatiota ja dioraamapohjan tekoa. Malli on maalattu ruiskulla ja Vallejon maaleilla, ja lakattu Microscalen lakoilla. Alusta on tehty kuvakehyksestä, jonka ostin Anttilasta 2,50€ hintaan. Maasto on taas tehty Das-massasta, jonka päälle on paineltu pieniä kiviä ja kukkamultaa. Kasvit yritin tehdä vanhasta siveltimestä leikkamillani harjaksilla, jotka liimasin (tai ainakin yritin liimata) tupsun muotoon. Lopuksi painoin tankin telaketjujen paikat vielä pehmeään Das-massaan.

Sitten maasto pohjamaalatiin Mastonin valkoisella spraylla, minkä jälkeen maalasin varjokohtia. Sen jälkeen maalasin ensimmäiset sävyt ruskeaa. Loppu onkin eri ruskeiden ja hiekan sävyjen maalaamista.
Sitten maalasin kasvit ja levitin hieman pigmentti jauhetta maahan, jotta maasta tulisi tomuisempi.

Maaston tekoa oli mukava kokeilla, ja olen tyytyväinen tähän ekaani, lukuun ottamatta noita kasveja.

Tankki on rakennettu Revellin hyvälaatuisesta sarjasta. Kaikki osat menivät mukavasti paikoilleen, eikä kittiä tarvittu, kuin pariin paikkaan. Malli on pohjamaalattu Mastonin valkoisella spraylla, jonka jälkeen tehty esivarjostukset. Sitten maalasin pari kerrosta Vallejon hiekan sävyä, minkä jälkeen maalasin tiettyjä kohtia samalla hiekan sävyllä, mitä oli vaalennettu parilla tipalla valkoista. En tehnyt tuota modulaatio juttua ruiskulla kovinkaan paljon. Maalin kuivuttua toteutin modulaatiota siveltimellä maalten pieniä yksityiskohtia vaalennetulla hiekan sävyllä. Sitten värihuuhtelu ruskean eri sävyillä, minkä jälkeen lakkasin mallin. Sitten laitoin siirtokuvat kiinni ja vedin mattalakan mallin pintaan. Sitten säistin mallia pigmenteillä ja öljyväreillä.
Ennenkuin itse tankki oli aivan valmis, liimastin sen kiinni alustaan epoksiliimalla. Tein kulumia lyijykynällä ja karhunkielellä töpöttelemällä.

Kommentit

Tuohan näyttää vähintäänkin hienolta. Sitten perään perinteinen itku monotonisesta maalipinnasta paikoitellen. Vaijeriin hieman sitä kulumaa ja teräksenharmaata, muuten kyllä upeaa jälkeä. Tykkään!
Pakko kompata Pekkoa noissa muutamassa jutussa,muuten hieno kokonaisuus! Tykkään myös!
Kiitoksia! :)
…ja vielä erityismaininta tuosta kuvasta nro 5,tyylikäs!
Toinen komea 1/72 malli T-72. Paikoitellen monotoninen maalipinta, mutta muuten edustava kokonaisuus.
Kiitoksia kommenteista! :)
Komeita malleja Juho pukkaa. Mitähän ne lienevät tulevaisuudessa, kun taidot ja kokemus karttuu… :)
Monotonisuudesta huolimatta mukava malli katsella.
Komeaa jälkeä! Juuri sopivasti käytetyn näköinen ja myös alusta toimii hyvin. Hyvä! :)