Pienoismallit.net

S/S SOFIA

Komentosilta ja yläkannet, almost there...

Tämäkin projekti etenee hissunkissun. Tällä hetkellä yläkansilta puuttu enää reelingit (etsiosina sarjan mukana), portaat ja pelastuveneet ja niiden touvit ja taavetit.

Vaihdoin siis sarjan mukana tulleet ilmanotot RB-modelin resiinisiin. Pohjamaalus Mastonin punaisella, ja sitten Tamiyan akryylillä ulkoa ja Revellin emalilla sisältä.

Komentosilta oli kohtuullisen hyvin detaljoitu mittakaavaan nähden, kompassi, telegrammi (oliko se sen niminen, millä viestitään konehuoneeseen haluttu vauhti), ruori, karttapöytä ja mahdollisuutena vielä tutka (jota en laittanut). Harmi vaan, että ulos näitä ei juurikaan näy.

Piipun maalasin pohjalle Mastonin punainen primer, sitten valkoinen Tamiya, jonka jälkeen tähden ja raitojen maskaus ja päälle keltainen ja musta. Piipun taakse rakensin höyryputken joka on piipussa kiinni RB-modelin hienoilla kiinnikkeillä. Edessä pilli. Säistäminen Jukemaisesti vesiväreillä. Piippua pitää pystyssä neljä vanttia, jotka ovat siimaa. Yksi vantti tulee vielä piipun etuosan ja etummiasen maston välille, heti kun masto on pystyssä. Porasin siimalle reiät piipun juureen lattiaan, ja varmistin vastakkaiselta puolelta kiristämisen jälkeen pikaliimalla.

Laivan yläkanisen tilat ovat sisältä valaistuja 12v lampulla, poislukien komentosilta.

Kippari on myös jo astunut laivaan (Preiser)!

Kommentit

On muuten tarkasti maalattu kapteeni