Pienoismallit.net

S/S SOFIA

Venttiilijumppaa, yläkannet

Kesän jälkeen sain taas nuo isommat projektit pois alta (eli siis siivottua tallin lattialta tekeillä olevan Nordlandin www.pienoismallit.net/galleria/malli_10510/ ). Auto pitää saada sisään talveksi, vaikka siinä Webasto onkin. Eli päädyin nysväämään näitä pienempiä projekteja.

Keväällä jäätiin yläkansiin ja komentosiltaan, itse asiassa keväällä alkoi kiinnostuskin tähän projektiin laantua, mutta nyt se löytyi taas. Etukansi ja takakansi ovat paikallaan, ne jotka korvasin styreenilevyistä tehdyillä "puukansilla". Kaikki kansien detaljointi vielä 90%:sesti tekemättä.

No mutta siis yläkansiin. Jossakin vaiheesa blogia harmittelin sitä, että olin porannut auki umpinaiset ikkunaventtiilit. En harmittele sitä enää, koska se pakotti hakemaan porattuihin reikiin sopivia venttiileitä. Sitä kautta tuli hankittua RB-modelin 3 ja 4 mm sisämitalla olevia messinkisiä venttiileitä ja niitä on sitten pistelty kiinni reikiin. Tässä linkki venttiileihin www.rbmodel.com/index.php?action=products&group=048 ja alla linkki kuvaan joka havainnollistaa minkälainen heidän toimittamansa ratkaisu on. www.rbmodel.com/picture.php?file=048.jpg&type=draft&size=big

Yläkansirakennelmia en pohjamaalannut, vaan vedin suoraan useamman kerroksen valkoista. Tämä siksi, että rakennelmien lopullinen väri on valkoinen ja kokemuksesta tiedän, että on helpompi maalata useampi kerros valkoista kun yrittää saada punainen pohjamaali (juu tiedän että on myös muun värisiä pohjamaaleja, mutta ei Sirénin ämmän pojan tallissa juuri nyt) valkoisella piiloon.

Varsinaiset puukannet vedin (taas kerran) tapani mukaan ensiksi permanentmarkerilla mustaksi, maalasin ruskella päälle, vedin piikillä urat auki ja lakka päälle. Kansilta puuttuu vielä kaikki detaljointi, kuten pelastusveneet, reelingit, nippelit/nappelit ja ilmanotot. Siinä oiva aasinsilta seuraavan aiheeseen, eli niihin ilmanottoihin.

Sarjan mukana tulevat ilmanotot ovat hieman "vaatimattomat", eli niistä saa hiomalla varmasti ulkoisesti ihan käyvät pelit, mutta itse sitä ilmanoton aukkoa ei ole vaivauduttu tekemään kun jonkun millin syväksi. Okei maalaamalla keskeltä tummemmalla sävyllä voi saada jotakin syvyysefektiä aikaiseksi, mutta minä sitten turvauduin jälleen kerran Puolanpoikien resiinitekeleisiin, eikä kaduta.

Kesän aikana sain valmiiksi myös laivan yhden tärkeimmistä lasteista, joka on Shapewaysin 3D-tuloste. Alla kuva.

www.pienoismallit.net/profiilit/102/kuvat/kuvapankki/kuva_99404/

Alotin muuten samalla tätä kirjoittaessani PP-dietin, eli punkkua ja porkkanaa, yksi lasi punkkua = yksi porkkana. Lopetinkin sen jo, ei enää porkkanaa. Kerron aamulla paljonko laihduin…

Tästä taas jatketaan, kun tiedetään miten…

Kommentit

Juke 22.11.2012 21:21 Vastaa lainauksella
Niin enpä huomannut kuvata miltä kokonaisuus nyt näyttää, se näyttää tältä.

www.pienoismallit.net/profiilit/102/kuvat/kuvapankki/kuva_99627/