Pienoismallit.net

S/S SOFIA

Kannet

Kansien kanssa ei ollut yhtään helpompaa kun rungonkaan. Ylemmän peräkannen kansi oli aivan vääntynyt ja päätinkin tehdä sen ja ylemmän keulakannen kokonaan uusiksi Evergreenin rimoitetusta styreenilevystä, eli siis perimmäinen ja keulimmainen kansi vaihtuivat puukansiksi. Myös keskilaivan komentosillan alla olevat kannet ovat (olivat jo alunperinkin) puukansia.

Puukannen olen tottunut jo aiemmissa malleisa tekemään siten, että ensiksi vedän mustalla permanentmarkerilla kannen urat mustiksi, sitten maalaan emalilla tai akryylilla päälle, vedän piikillä urat auki että musta näkyy ja sen jälkeen vedän lakan päälle. Silloin alla oleva spriitussi tai sen liotin alkaa "elämään" ja tekee puukannesta luonnollisemman näköisen. Kannattaa toki ensin kokeilla johonkin…

Peräkannen alle on asennettu pienosrautatien rakennuksiin tarkoitettu pieni lamppu, joka antaa valoa sekä perässä rungossa olevista ikkunaventtiileistä, että peräkannella olevan mökin ikkunaventtiileistä. Kannessa mökin alla on reikä lampun kohdalla, joten valo näkyy näin myös mökistä. Mökin kattoon ja peräkanteen liimasin mustaa kartonkia sisäpuolelle, ettei valo paista läpi.

Varsinaiset lastauskannet olivat sekä liian pitkiä että liian leveitä, joten sahaa, hiomahiirtä ja hiomapaperia käytettiin taas.

Maalasin kannet Tamiyan spraylla pariin kertaan pohjamaalin jälkeen, kuivumisen jälkeen vedin ensiksi mustan vesivärin ja sen jälkeen valkoisen vesivärin maalin päälle. Sitten niiden kuivuttua sekoitin värit sormilla ja hieman kostealla paperilla sopivan likaiseksi "kansiliaksi". Kun se oli täsyin kuivunut vetäsin päälle vielä kuvitelluille kulkuväylille lyijykynää, jonka levitin sormella.

Tällaista tällä kertaa, kohta jatketan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!