Pienoismallit.net

S/S SOFIA

Runko

Laiva on edennyt jo jonkin matkaa, vaikka ei tänne ole päivityksiä saatukaan. Tässä nyt sitten korjailen sitä asiaa.

Runko tuli kolmessa eri osassa. Perä, keskiosa ja keula. Hiomista ja kittaamista oli tiedossa, se oli selvää jo ensimmäisten sovitusten jälkeen. Muutenkin osat olivat hieman eri levyisiä, mikä ei tietenkään auttanut asiaa sitten yhtään millään tavalla. Lisäksi liimaus ei tuntunut pitävän millään. Liimaana käytin Loctiten syanakrylaattia, eli kavereiden kesken pikaliimaa. Jouduin liimaamaan runkopalojen liimauksen jälkeen kiinnityskohtiin rilaisia vanhvikepaloja varmistamaan että osat varmasti pysyvät yhdessä.

Hiomista oli itseasiassa niin paljon, että käytin siihen aluksi hiomahiirtä, sellaista sähköllä toimivaa dildomaisesti tärisevää laitetta, jossa hiomapaperinsiivu.

Osat ovat nyt tykevasti kiinni ja kuprut hiottu. Pohjamaaliksi Motipin punaista primeriä, joka muuten on mielestäni paljon parempaa kun esim. Mastonin vastaava spray. harmi, etten muista mistä sen hankin, koska se pääsi loppumaan ja jokapaikassa tuntuu löytyvän sitä Mastonia… Rungon mustana Mastonin mattaspray ja valkoinen Mastonin kiiltävä valkoinen.

Sitten luulin, että tein ensimmäisen megalomaanisen mokan. Ajattelin että poraan auki nuo ikkunventtiilit ja niin tein. Kun olin porannut ne auki, hokasin että koska valumateriaali on ainakin 3 mm paksua näyttävät auki poratut venttiilit tosi hölmön syviltä. Sitten loppui into ja projekti jämähti ainakin puoleksi vuodeksi paikoilleen. Vällin tuli Xanten (jota myös pitäisi päivittää) www.pienoismallit.net/galleria/malli_10251/ ja koko telakka ja sukellusvenebunkkeriprojekti www.pienoismallit.net/galleria/malli_10510/ .

Puolalaiselta RB-modelilta löysin sopivia 3 ja 4 mm sisämitalla olevia ikkunaventtiileitä ja niiden saavuttua alkoi homma taas edistyä. Venttiilit ovat messinkiä ja todella kauniita katsella (jos ilmaisu sallitaan), lisäksi niihin kuuluu muovinen "lasiosa" joka painetaan venttiilin asennuksen jälkeen paikoilleen ja avot syvien reikien ongelma oli poissa ja tilalla todella nätit venttiilit. Muutenkin suosittelen lämpimästi ko. lafkaa, homma toimii ja tuotteet ovat ensiluokkaisia. www.rbmodel.com

Laiva sai myös "kasteen" eli nimen keulaan ja peräpeiliin, laivan kotisatama on Buenos Aires. Laivan kuviteltu tarina liittyy siihen, että kun Saksalaisilla alkoi loppua paukkupatruunat sodan loppua kohti mentäessä, aletaan salaista teknologiaa viedä jo pois maasta Etelä-Amerikkaan. Tämä laiva tulee kuljettamaan mm. V2-ohjuksia ja muuta sotamateriaalia. Saatampa tehdä vielä Saksan yhden ihmeaseen (Wunderwaffe) "Die Glockenkin" pienoismallin johonkin laivaan ruumaan… fc08.deviantart.net…/fs45/i/2010/260/5/c/die_glocke___the_bell_by_vitaloverdose-d20fens.jpg

Seuraavaksi päivitellään, sanan todellisessakin merkityksessä, kansien teko…

Kommentit

PeteU 5.6.2012 04:43 Vastaa lainauksella
Osittain off.topic:
Motip maalit motonet : istä.
Olen nimittäin samaa mieltä , niiden laatu on hyvä.