Pienoismallit.net

PzKpfW T-34 747(r)

Beutepanzer

Dragonin sarjaan lisätty Aberin putki, Ace etsitelat ja Eduardin etsejä. Mukana oli etsiarkki josta käytin muutaman osan: rakennusvaihekuvissa messingin väriset, etukannen kahvojen etsit korvasin messinkilangalla. Hitsaussaumoja tein Green Stuffista johon painelin kuviota kynäveitsellä, pyörien reiät oli valettu umpeen, porasin auki. Korvasin alkuperäisen oikealla puolella olevan kangaskäärön kasvopaperista tehdyllä jota käsittelin vedellä ohennetulla yleisliimalla. Sarjan mukana tuli kumilenkkitelat joiden telakengät taipuivat ikävästi etu- ja takapyörien(?) kohdalta, korvasin noilla etsiteloilla jotka oli aika hankala saada koottua mutta näyttävät paremmilta.

Oli mukava ja mielenkiintoinen projekti rakentaa, nämä 1:72- sekä 48-mittakaavaiset ovat malleja joihin aion tulevaisuudessa keskittyä. Valitettavasti alusta ei ehtinyt valmistua Itärintama-ryhmärakentelun määräaikaan mutta laitan myöhemmin kuvia kun saan valmiiksi, lisään samalla vaunuun naamiointia…

-Hyvää Uutta Vuotta 2011 Kaikille-

Kommentit

Ihan kivan näköisen mallin olet tähän vuoden loppuun saanut rakenneltua. Maalaus on onnistunut ja muutenkin mallissa näyttää olevan osatkin ihan kohdillaan. Työvaihekuvista katsoin kun muistit maalaamisen jälkeen ne reiät, minulla on oman panssarivaununi kanssa käynyt sama moka, että en aikaisemmin muistanut niitä reikiä.

Joka tapauksessa Hyvää mallailurikasta uuttavuotta sinulle ja kaikille pienoismallit.netin käyttäjille!
Komea Beutepanzer! Ovatpa nuo etsitelat hienot,kertakaikkiaan. Lokarit ja helmalevyt hienosti toteutettu,käytön jäljet näkyy!
makke 31.12.2010 14:40 Vastaa lainauksella
komeaha toi on
Hienoa työtä tämä on! Pikkuskaalan vaunut ovat sieviä ja säilytyksen kannalta mainio valinta jatkossa :)

Kuten Petri mainitsi lokarit ja etenkin nuo helmalevyt ovat aidon oloiset, samoin kansallisuustunnusten kohdalta tornin sivut erottuvat selvästi edukseen.

Vaunu on selvästi "elämää nähnyt yksilö" tosin jossain määrin voisin sanoa sen olevan "taiteellisesta" näkökulmasta vähän turhan rapainen :) (enkä tarkoita moittia…)

Tässa mittakaavassa kun usein detaljit ovat pikkuruisia, kuten vaunu itsekkin kannattaa ehkä hieman hillitä tuota paljon puhuttua "säistämistä." Litkuttamisesta tai muusta korostuskäsittelystä kun ei saa selkeää kuvaa vaunun ollessa näin reilusti "pigmentti-pölytetty." Esim. ajajan luukku näyttää olevan ikäänkuin "kuorutettu." Samoin tornin päällys. Tuo toiseen luukkuun tehty ilmatunnistus hakaristi näyttää "lievästi" tussilla tehdyltä, kun tosiaan pölyä on jopa siellä niin paljon. Dioraama-käytössä tosin vaunun reilun ryvettymisen ymmärtää paremmin, jos ympäristöstä löytyy selitys ulkoasuun. Pelkän vaunun kohdalla valitsisin enemmin tekniikan joka korostaa maalausta ja pinnan kolmiuloitteisuutta.

Jokatapauksessa oikein mainion näköinen vaunu, ja kiintoisa lisä galleriaan!
Kiitoksia palautteesta; pienempään mittakaavaan palatessa pitää harjoitella tuota säistämistä sopimaan skaalaan. Alusta tulee kuvaamaan pölyistä Kurskin aroa, tässä valkoisella pohjalla lika tosiaan näyttää korostuvan. Tämmöiset erilaisemmat kohteet kiinnostavat, jatkoa tulossa…

Nyt kohotan juhlajuoman… -Salute!
onko tämä sama kuin venäläinen t34? hieno on maalaus, synkkä (tulee 1ms mieleen).
Kiitoksia. Sama, saksalaiset muuntelivat tätä vaunua naamiomaalauksella ja lisäämällä tarvikelaatikoita kylkiin.