Pienoismallit.net

Arado Ar232 B

Tuhatjalkainen

Tästä mallisarjasta on arvostelu täällä www.pienoismallit.net/kirjoitukset/arvostelu_430/ joten halutessaan sen voi lukea sieltä.

Vaan oli tämä aika kauhea kokemus. En kyllä ihan lähiaikoina aloita mitään muuta Mach2 firman mallisarjaa - mallarin hermot tarvitsevat tällaisen kauhuprojektin jälkeen lepoa esim. jonkin Tamiyan mallin parissa - on olemassa sellainenkin vaara, että aloitan seuraavaksi Tamiyan Suomi Sturmin - tosin siitäkin voi muodostua jonkinsortin kauhukokemus ;-)

Siis tässä mallissa ei yksikään osa sopinut oikein mihinkään - lyhyesti ja ytimekkäästi tämän sarjan voi arvostella noin. Lopputuloksen voitte näistä kuvista arvostella itse. Tässä minun viimeinen mallini vuodelle 2010.

Olihan tämä kuitenkin malli aika erikoisesta kuljetuskoneesta, joka aikoinaan oli kovin edistyksellinen.

Kommentit

Tekemisen tuska ei näy valmiista mallista, joka näyttää erittäin laadukkaalta. Eli hyvää työtä. Missä päin tämä yksilö mahtoi toimia? Maalaus viittaisi välimeren suuntaan, mutta eihän noista tiedä. Lentokoneilla kun on tapana vaihtaa maisemaa omin avuin.
Hyvää Joulua! Malliesi katseleminen on aina ilo.
Raimo Leino 24.12.2010 16:26 Vastaa lainauksella
Timo Rasimus kirjoitti:
Missä päin tämä yksilö mahtoi toimia? Maalaus viittaisi välimeren suuntaan,
Sielläpäin nimenomaan - Pohjois-Afrikassa roudaamassa "pikalähetyksiä" Rommelin joukoille.
TLE 24.12.2010 16:46 Vastaa lainauksella
Hieno ja erikoinen malli. Ko. koneen kaksimoottorinen versio oli käytössä myös jäämeren sotatoimialueella. Valtosen "hylkykirjassa" on yksi onnettomuuskuvaus AR 232 A:sta.
Hieno kone ja hyvin nuo täplitykset taas onnistuneet myös.
Hieno malli vaikeuksista huolimatta. Ois saanu olla semmonen kuva jossa tuo "tuhatjalkaisuus" näkyy. Maalaus on hyvin tehty.
Upea esitys hankalasta tapauksesta. Paavon tavoin, maalausta ihailen ja se pyörärivistö olisi kieltämättä voinut näkyä kuvissa. Hienoa, että sinulla on intoa tehdä malleja näistä harvinaisemmista koneista. xxxx
Todella maukkaan näköisen olet tästä "laatu-valmistajan" tekeleestä saanut aikaiseksi! Toisaalta olen joskus tuumaillut, että kyllä ne hurjemmatkin on vaan kasaan laitettava, sehän on sitä käsityötä parhaimmillaan. Maalaus ja muutenkin koko lookki on silmääni erittäin onnistunut!

Hassu sivuseikka, en voi sille mitään mutta minusta tuo hurja lentolaite näyttää lievästi Mi-14 kopterilta jossa on roottorin tilalle siivet ja moottorit :D
Marazuk 25.12.2010 17:06 Vastaa lainauksella
Oikein maukas malli bra jobb! :) ois ollu myös kiva tsiigailla koneen alapintaa ja laskutelineiden puolta :)
Hieno kone. Maalaus voitelee kokonaisuuden.
Kun katsoo Raimon työnjälkeä, niin pitää ihmetellä sitä asiaa, että jos osat ei sovi toisiinsa, niin lopputuloksessa sitä ei ikinä huomaa.
Vaatii kyllä kärsivällisyyttä jo yli ymmärryksen.

Jos tuossa osat ei sopinut, ei nyt natsaa mullakaan. Aloitin vähän harvinaisemman; Hudson MK IV. Italerin 1:72.
Sama kone oli Karhumäen veljeksillä ja palveli jopa vuoteen -72.
Se oli Lockheed L-18 Lodestar nimellä.
Niitä siirtokuvia ja maalausta en saa, mutta teen tavanomaisen..
Osissa on valut sellaiset, että jokainen on aluksi vuoltava. Rungon puolikkaat noin 2mm kieroja. Niitä jo sovittelen.
Mainituista vaikeuksista huolimatta erittäin onnistunut malli. Eikös tuo ollut alunperin liitokone, josta sitten kehiteltiin itse itseänsä liikutteleva rahtiversio? No rakentelin aiemmin MPM:n Pe-2:n ja siinä piti runkopuolikkaat pakottaa toisiinsa ruuvipuristimella!! Onko tuo Mach2 venäläinen?
Raimo Leino 27.12.2010 09:20 Vastaa lainauksella
Seppo Valjakka kirjoitti:
No rakentelin aiemmin MPM:n Pe-2:n ja siinä piti runkopuolikkaat pakottaa toisiinsa ruuvipuristimella!! Onko tuo Mach2 venäläinen?
Mach2 on käsittääkseni ranskalainen pikkupaja. Tämän malllin osien yhteenpakottamisessa käytin apuna vanhaa kikkaa - osien upottamista kuumaan veteen, tuolla tavalla ne nyt jonkin verran pehmenivät ja niitä oli sitten helpompi väännellä.