Pienoismallit.net

Tutkijalautakuntaa tarvittiin…

Elettiin 2010 aurinkoista heinäkuuta. Mika oli isänsä ja äitinsä luona Vantaalla tekemässä vielä viime hetken viimeistelyjä keväällä ostettuun uuteen ja hienoon BMW- merkkiseen autoon. Pitihän auton olla priima kunnossa, kun kohta syntyvä vauva pitäisi viedä Kätilöopiston sairaalalta kotia, jossa Mikan tyttöystävä Sari jo olikin. Itseasiassa Sari oli ollut jo Kätilöopistolla puolitoista viikkoa, saatuaan raskausmyrkytyksen.

Yht´äkkiä Mikan puhelin piippasi teksiviestiä pukaten:
"Tuu äkkii Kättärille..lapsi otetaan ihan kohta ulos!!-Sari-"

Mika tunsi kuinka adrenaliini ryöppy valtasi kehon ja sydän alkoi tykyttää. Siltä istumalta Mika otti takkinsa kuistilta, juoksi sisälle ja huusi äitille:"Se tulee nyt!!!" ja hävisi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin sisälle. Äiti ei ensin meinannut tajuta mikä oli tilanteen idea, vaan jäi kuin ällikällä lyöden katsomaan juuri kiinni mennyttä ovea.

Mika hyppäsi Bemariin ja kaasutti vanhempiensa pihasta. Bemari kurnutti kuin kissa, ajatteli Mika ja vaihtoi kakkoselta kolmoselle, kolmoselta neloselle, neloselta vitoselle. Vauhti senkuin kasvoi kohti 100km/h.
Vaikka tie oli erittäin kapea ja mutkikas niin Mika ajatteli, että oli päästävä mahdollisimman pian Tuusulanväylälle, josta olisikin helppo päästää moottoritietä suoraan Kätilöopiston sairaalalle. Vanhemmilta Tuusulanväylälle ei ollut kuin kuusi kilometriä.

Nopeusrajoitus tiellä oli 60km/h, mutta tällä kertaa Mika ei niistä välittänyt. Päinvastoin painoi kaasua enemmän. Mittari näytti jo 120km/h. Edessä oli auto, joka ajoi nopeusrajoituksen sallimaa nopeutta. "Saamarin hidastelija!" huusi Mika raivoissaan joutuen jarruttamaan, jolloin auton vauhti hidastui 80km/h. Loiva oikea ja Mika pykälsi pienempää silmään ja painoi kaasun pohjaan. Bemari imasi Mikan penkkiin sen kiihtyessä raivoisasti ohittaen edessä olevan auton. Ohjatessaan BMW:n takaisin omalle kaistalle Mika teki yliohjausliikkeen ja BMW suistui pientareelle, jossa Mika teki korjausliikkeen vasemmalle, jolloin auton renkaiden kitka maantiestä hävisi hetkellisesti ja Mika menetti BMW:nsä hallinnasta.

Mika ehti juuri tajuta ylittävänsä tien poikittain ja painoi jarrun pohjaan renkaat ulvoen, mutta se oli myöhäistä. Kuului karmea jysähdys ja sitä seuraava ikuisuudelta tuntuva hiljaisuus.

…poliisilla oli viesti vietävänä omaisille…

Tietoa mallista

Eli tämä on ensimmäinen diodraamani. Perustuu osittain tositapahtumiin. Autot ovat ostettu valmiina ja sen jälkeen muokattu. mm. vilkkuvalot ja bemarissa uusi hopeamaalaus.
-Vilkuissa käytetty piirit 555 ja 4017.
-Alusta on kipsilevyä päällekkäin, johon kaiverettu maastonmuoto.
-Asvaltti on muovimattoa, johon maalattu tiemerkit.
-Maastona käytetty kaikkea maan ja taivaan väliltä, kuten tilliä, kahvia, hiekkaa, sammalta ym.
-Puut on tehty rautalangasta, jonka jälkeen kitattu ja maalattu ja laitettu jotain puuainesta.
-Poliisit ovat Ameeeriiikoista ja ambulanssi miehistö Italiasta tilattuja. Poliisit olen itse maalannut ja modannut.
-Aikaa vievin osuus oli tuon elektroniikan teko. Asvaltin alla menee sellaiset kuilut, jossa piuhat menee ja tulee ulos diodraaman toisesta päästä.

Kommenttia vaan..kehitettävää on varmasti paljon, mutta tämä oli tälläinen harjoitus/ kellotustyö, jotta näen, kuinka kauan tietyissä vaiheissa menee aikaa seuraavia diodraamoja ajatellen.

Kommentit

No hemmetti. Tämähän on komea. Bemari mennyt kyllä aidonoloisesti ruttuun, ainoa mistä saan vineä revittyä on tuo virheasentoon päätynyt eturengas, ehkäpä vähän turhan puhtoisen& hyvin selvinneen näköinen, tomutus olisi jo ihmeitä tehnyt.

Ja jos vineli..KÖH kehittävää palautetta täytyy etsimällä etsiä, niin hiekka on kyllä melkoista kivisoraa ja kalliomureketta kun mittakaava suurentaisi, mutta ei kyllä ole niin paha ongelma että pelihousut repisi. Jos kangasmaastossa tuo tie mutkitellut, niin ihan hyvin tuollainen kivikerros saattanutkin tulla vastaan.
Myös tuo sinisempi piipaa-auto näyttää oudolta, ja hassuinta on se, etten osaa sanoa mistä se johtuu 0.o Voi olla tietysti se että kaikki autot näyttävät vähän turhan pakasta vedetyiltä, kuitenkin tuollainen vanhemmanmallinen transportter kuvassa, luulisi ajoa ja jotain pientä matkamuistoa olevan kertynyt.

Figuurit ovat kyllä skaalaan nähtynä sangen vakuuttavia, ja asennot luonnollisia. Varsinkin tuo kumartelija.
On kyllä aikaa ja vaivaa mennyt tekemiseen, sen huomaa selvästi.

Itse harrastan myös 1:43 poliisi/hälyytysajoneuvojen keräilyä, ja samantyyppistä modaamista joten arvostan panostasi!

Muutamia asioita kuitenkin nousee mieleen;

- Vaikkakin "kustomoituja" ovat kaikki ajoneuvot valmiita metallimalleja, joita ei mielestäni ole Pienoismallit.netissä koettu kovin mielekkäiksi/pienoismallin kriteerejä täyttäviksi.

- Poliisiauton kattovilkut paistavat sisälle, joten jonkinlainen kotelointi tai peitelevy sisäpuolelle olisi tarpeellinen. Toki poliisiautoissa on vilkkuja muuallakin, mutta ei sisäkattovalon paikalla :) Etuvalot samaten molemmissa paistavat pyöräkoteloista. Lisäksi ainakin poliisiauton vilkut ovat kotimaata ajatellen vääränmalliset. "pamputus-valoa" ei myöskään näy "ransponderin" takana, eikä kyytiläisen ilmastointi-venttiiliä. Keulasta puuttuu tunnus, samoin takaa.
Maija on muutenkin vääränmallinen, sillä siinä on luukku, eikä pariovia. Jos kysymyksessä on onnettomuustutkinta tai kenttäjohto, sivulaseista puuttuu siihen viittavat tunnukset. Merkki ja malli muuten on ihan jees, 4-koppaisia transporttereita on kyllä ihan yleisesti polliisilla (Kuten tiedät. Ammattimiehenä ;) )

- Poliisi-figujen asut myös vaivaavat, sillä pääsääntöisesti poliiseillahan on käytössä kesäkelilläkin se iki-ihana miehistöhaalari, vaikka toki "vaihtelu virkistää."

- Paarit ovat joko "ekstra-poonus-kokoa" tai Lanssi on kutistunut. Käsittääkseni ruumiita ei ainakaan pääsääntöisesti kuljeteta ampumalanssilla.

- Itse "ajastus" on vähän pielessä,… Poliisi tutkii romua, johon on jo kierretty nauhat ympärille, lääkäri on vasta lähdössä autolta kun uhria viedään jo peitto päällä. Kuitenkaan palomiehiä ei näy paikalla.

("Tosin voi olla, että Vantaalla poliisit on poikkeuksellisen tehokkaita, ja ovat avanneet romun pampulla, ja elvyttäneet henkilötainnuttimella, lopuksi kutsuneet vain Ruskeasannan Shellillä notkuneet kaffe-kaverit hakemaan raadon pois." :D )

Jokatapauksessa, kyllä tämä varmasti huomiota saa, ja katseita kerää :) Jään innolla odottamaan pienoismalli-versiota kotimaisista piipaa-kalustosta, tai muita projektejasi! Oikein mainio idea!
J Pokki 14.12.2010 06:37 Vastaa lainauksella
Kun juuri hetki sitten palasin töistä kotiin (ja päivittäin) tuota samaa tietä jonka luulen tässä tunnistavani niin kyllähän tätä kommentoida pitää.

Antit tuossa toivatkin esiin jo parantamisehdotuksia ja niihin minulla ei ole lisättävää. Omaan silmään pisti tuo valmismallien lelumainen puhtoisuus ja "vuotavat" sinivilkut. Vaikka tämänkaltainen kalusto pidetäänkin puhtaana, silti jotain sävytystä ne kaipaavat. Toivon kuitenkin, ettei tätä pudoteta pois galleriasta valmismallien käytön perusteella, sillä ne ovat nyt osana isompaa kokonaisuutta ja mielestäni varsin hyvin toteutettua ja luonnollisen näköistä dioraamaa. Sommittelu on minun makuuni onnistunut ja taustakuva plussaa. Ulkopienoismallillisena seikkana mainittakoon, että Tarina kelpaisi myös sellaisenaan Tekniikan Maailmaan… Dramaattista luettavaa.

Yhteenvetona: erilainen, gallerian mittapuussa virkistävä dioraama jossa toki vielä parantamisen varaa mutta plussan puolella kirkkaasti.
Juha K 14.12.2010 08:19 Vastaa lainauksella
Maasto näyttää todella hyvältä! Mutta valmiit metalliautot näyttävät siltä mitä ovatkin, eli valmiilta metalliautoilta. Dioraama herättää hyvin ristiriitaisia fiiliksiä: toisaalta maasto yms. on toteutettu uskottavasti, toisaalta autot näyttävät leluilta.
J Pokki kirjoitti:
Antit tuossa toivatkin esiin jo parantamisehdotuksia ja niihin minulla ei ole lisättävää. Omaan silmään pisti tuo valmismallien lelumainen puhtoisuus ja "vuotavat" sinivilkut. Vaikka tämänkaltainen kalusto pidetäänkin puhtaana, silti jotain sävytystä ne kaipaavat.
Puhtoisuus ei ole minusta suurin ongelma, vaan ihan ensimmäisenä pitäisi parannella yksityiskohtien maalausta. Esim ovien kahvat eivät ole korin väriset, ovien saumoja voisi korostaa yms.
Jos nipottaa haluaa, niin poliisin nauhan teksti on melko karkeaa jälkeä niiltä osin kuin se on näkyvissä. Ja omaan silmääni auto näyttää tapahtumakuvaukseen nähden melko ehjältä vaikka vauriot sinänsä onkin toteutettu hyvin.
Kaikki muut huomiot ovatkin tulleet jo edellä esiin. Kokonaisuutena hieno dioraama, ei vähiten poikkeuksellisen aiheensa takia. Eniten yleiskuvassa tökkivät hälytysajoneuvot, muilta osin oikein vakuuttavaa työtä.

P.S. Ihan pikkuruisena oikeinkirjoituksellisena huomiona, että kyseessä on dioraama, ei diodraama, vaikka tässä dramatiikkaa onkin.
Jees. Idea hyvä ja maasto ok. Pojat hyvin kommentoineetkin jo tässä. Ainoa mistä minäkin lähtisin nipottaan on toi koteloinnin puuttuminen ajoneuvoista sekä niden käsittelemättömyys. Eli kahvoihin maalia ja tummempaa slitkutusta ovien yms saumoihin luomaan kolmiulotteista vaikutelmaa. Renkaat voisi olla tummanharmaat ja pölyyntyneet eli ei kiiltävän mustat ja vanteet kerää pintaansa likaa hyvinkin äkkiä. Muuten tässä on ideaa ja maastoss ja figuissa on nähty vaivaakin. Valaistuksen käytöstä myös plussaa!:)
maikhell 14.12.2010 13:51 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille jo kommentoineille! Hyviä ja arvokkaita neuvoja!

Muutamia koottuja selityksiä/lausuntoja täytyy antaa:

a) Totta, että poliisiauton vilkut paistavat sisälle, samaten etuvalot loistaa läpi pyöräkoteloista. Yritin sinne väsätä, jotain pientä koteloa, mutta oli aaaika ahdasta ja täten päätin luopua ajatuksesta pienemmän haitan periaatteella. ;)

b) Poliisiautosta, kuten ambulanssistakin puuttuvat tunnukset ja itseasiassa poliisiautossa olevaa tunnusta 156 ei ole ymmärtääkseni olemassakaan. Keskustan poliisipiiri on 100- alkusia, mutta siltikään tunnukset eivät mene 156:een asti. Ajattelin ensin tehdä omat siirtokuvat, mutta ajattelin, että seuraavaan dioDRAMA:an vasta laitan ne. Tämä kun lähinnä harjoittelua ja erilaista kokeilua. Ja tärkeinä tässä mielestäni oli se ajatus..:)

c) Yleensä tutkinnan autot ovat jopa kokonaan tunnuksettomia ja kaikissa kenttäjohtoautoissa ei välttämättä ole edes kenttäjohtoa osoittavaa tunnusta, muutakuin partiotunnus keulalla..

d) Poliisimiehet voivat valita itse asunsa..yleisesti käytetty malli on joko kesä-tai talvihaalari, mutta valittavana on myös kenttähousut ja kenttätakki yhdistelmä.

e) Oikeasti pitää paikkansa, että pääsääntöisesti ambulanssihan niitä kroppia ei vie, vaan ihan hautauskuljetuspalvelu. Mutta koska tilaa oli vähän, niin ajattelin käyttää mielikuvitusta, josta päästään seuraavaan selittelyyn eli paloautoja ym. pelastuskalustoa ei ole tilanvähyyden takia.:(

P.S Sitähän mää vaan mietin, että mihin te pistätte näitä, kun niitä alkaa kertymään?:D
maikhell kirjoitti:
P.S Sitähän mää vaan mietin, että mihin te pistätte näitä, kun niitä alkaa kertymään?:D
Isompi vitriini, isompi asunto, tehdashalli, lisää pituutta heti tai ainakin isommat tuopit.:)
Kun tila loppuu, niin tulee ajankohtaiseksi hankkia isompi asunto tai lisää hyllyjä vanhaan…
Toisaalta, luulisi että tällaisille dioraamoille olisi käyttöä esim. valistustyössä, autokouluissa, koulujen kiertävissä näyttelyissä, kirjastoissa tai vaikka poliisiaseman odotustiloissa - tietenkin tuon tyyppinen kertomus mukana avaamassa tarinaa. Nuoriin tuollainen tehoaa varmasti paremmin kuin pelkkä saarnaaminen. Me vanhemmat taidamme olla jo menetettyjä tapauksia. Tai sitten emme. Ideaa saa vapaasti käyttää…
Poliisiautossa ainakin hiertää silmään tuo takasivuikkuna. En tiedä mikä siinä on, mutta näyttäisi kuin se matalenisi takapäätä kohti. Tai sitten se on alkujaankin liian matala, se siitä tekee hassun näköisen.

Mutta muutenhän tämä on jo mainitut puutteet huomioiden varsin mukavaa katseltavaa(jos tästä nyt niin saa sanoa). Eli ei muuta kuin uutta putkeen, ja se on kyllä totta että poliisi on yleensä viimeisenä paikalla, joten poliisiauton tilalle kuuluisi ehdottomasti hyökkäysauto tai medihelin maalääkäri yksikkö. Ja sijainnin huomioon ottaen toden näköisesti juurikin saampumis järjestys olisi ollut mediheli-ambulanssi/palolaitos ja sitten poliisi sinne jonon hännille hengailemaan ja katselemaan kun ei ne mistään mitään tajua kumminkaan, ohjaavat liikennettä väärin ja häiritsevät kaikkea toimintaa =D
Toni Redsven kirjoitti:
Eli ei muuta kuin uutta putkeen, ja se on kyllä totta että poliisi on yleensä viimeisenä paikalla, joten poliisiauton tilalle kuuluisi ehdottomasti hyökkäysauto tai medihelin maalääkäri yksikkö.
Jos ruumista ollaan jo kärräämässä pois, niin kolarista on selvästi ehtinyt jo kulua aikaa.
totta tuokin, usea asia sotii täydellistä totuutta vastaan mutta ei se poista silti sitä tosi asiaa että mukiin menevä rakennelma on kyseessä.
Ihan kiva malli, jossa maasto näyttää mukavan aidolta. Mutta huonona puolena voisin nyt mainita samaa mitä muutkin ovat kirjoitelleet, eli autot valitettavasti näyttävät leikkiautoilta. Muuten ihan hieno malli, siitä pisteet.
Esa Matti 14.12.2010 17:33 Vastaa lainauksella
Tästä puuttuu se toinen auto kokonaan, vai onko silminnäkiä paennut paikalta? Silmään pistää myös hälyytysajoneuvojen sioittelu kun ne tukkii koko tien, vaikka ajorata on puhdas. Näistäkin huolimatta hieno malli.
Esa Matti kirjoitti:
Tästä puuttuu se toinen auto kokonaan, vai onko silminnäkiä paennut paikalta? Silmään pistää myös hälyytysajoneuvojen sioittelu kun ne tukkii koko tien, vaikka ajorata on puhdas. Näistäkin huolimatta hieno malli.
Dioraaman koon huomioon ottaen on luonnollista, että toinen auto rajautuu dioraaman ulkopuolelle. Tien tukkimisesta olet kyllä sikäli oikeassa, että jos ollaan tapahtumien loppuvaiheessa, niin ajorataa tuskin enää pidettäisiin kokonaan suljettuna.
Koska olette nähneet että ensimmäinen paikalla tulija jää paikalle? Äkkiä karkuun, jokuhan voi vielä syyttää mua meen pois etten joudu auttamaan… ei ne kuitenkaan mun apua tarvii… en mä osais auttaa kuitenkaan… mun jakkupuku likaantuu jos mä meen tonne… siellähän voi olla vaikka verta… iik, entäs jos joku on kuollut, kamalaa, pakko päästä kertomaan kavereille… Eli ko tilanteessa varsin uskottavaa että toista ajoneuvoa ei ole ja ensimmäinen paikalle ehkä pysähtynyt on jo päästetty pois koska ei ole nähnyt mitään. Ainakin ne parit kerrat kun olen itse ollut kolari paikalla niin kun en ole mitään nähnyt niin on kiitetty avusta ja toivotettu hyvää loppupäivää ja jaloista pois.
maikhell 14.12.2010 21:18 Vastaa lainauksella
Voi ku saisi nyt yhden oluen..enpä kyllä viitsi, mutta saunaan lähden. Oli mukavaa saada edellänäkyvää palautetta. Olisi mulla ollut yksi "helikopterikuva", MediHelistä otettu, joka oli tulossa paikalle, mutta koska tilanteessa ei ollut enää mitään "nähtävää", niin jatkoivat..hmm..Hyvinkäälle vaikka toiseen keikkaan. Niin siis nuo kuvat oli vähän liian isoja, että olisi voinut laittaa enempää.. :)

EDIT: Niin ja Toni..se on joku optinenharha tuo takaikkuna..kyllä se ihan suora on..:)
Tekee mieli sanoa muutama kommentti tuosta kun on tullut oltua vastaavissa paikoissa lukemattomia kertoja palolaitoksen kanssa. Yleisilmeeltään oikein mukavan näköinen dio. Autoihin en ota kantaa, valmismalleja kun ovat. Maasto on hyvin minusta tehty. Sitten noihin ammattiasioihin. Meillä täällä maakunnassa lähes aina ambulanssi on ekana paikalla. Palokunta saapuu seuraavana usein yhtäaikaa lanssin kanssa. Poliisit tulee usein pitkälläkin viiveellä. Autojen sijoittelu on pielessä. Kyllä ne olisi molemmat ihan suoraan tienlaidassa kun kerran onnettomuusauto on kokonaan pois ajoradalta, ei ole syytä tukkia tietä vaan liikenne ohjattaisiin vuoroperään toisella kaistalla. Poliisi nauhaa ei olisi vielä tuossa vaiheessa jos poliisi tutkii autoa. Mielestäni onnettomuusauto on liian hyväkuntoinen suhteessa siihen, että vainaa on syntynyt. Tietty vyöt jos ei olleet kiinni niin …Lanssi ei kuten mainittu pääsääntöisesti vie paikalla kuolleita. Tosin joskus on viety autonromun sisälläkin pois jos tilanne niin vaatii. Nuo jäljet asfaltissa ei vastaa puuhun osumakulmaa. Kulma pitäis olla paljon loivempi. Mutta noistakin huolimatta ihan mukava dioraama. Seuraavaa odotellaan.
Pasi Kiiski 14.12.2010 23:12 Vastaa lainauksella
mil kirjoitti:
hienoo onkonoi leikkiautoja
On.
Valmismalli on valmismalli vaikka voissa paistais.
Kaikki mahdolliset nipotuksen aiheet on tainnu jo tulla joten minäpä hiukan kehun, eli kokonaisuudessaan on hieno ja idea hyvä vaikkakin kovin surullinen niin myös realistinen.. Kun yksi elämä loppuu niin toinen alkaa. :( Itse olen miettinyt jo pitkään tehdä samasta aiheesta dioraamaa.
Kommentteja on niin maan perusteellisesti, ettei millään jaksa lukea kaikkia juuri nyt. Mutta mun mielestä on oikeinkin hyvä dioraama, aihe on kerrankin jotain mitä harvemmin näkee. Scaalaan nähden myös erittäin siistiä työtä, on meinaan pieniä nuo 1/43 autot.

Bemari näyttää aidosti kolahtaneelle, tuo rengas, josta jo mainittiin ottaa omaankin silmään, mutta ei huono missään nimessä. Nuo valot noissa autoissa eivät ole todellakaan helppoja toteuttaa, pitää onnistua niin että johdot eivät näy mistään suunnasta katsottaessa, tai ainakin äärimmäisen vähän.

Yleisesti senverran, että kyllä on suorastaan naurettavaa, että tuollaiset valmismallit muokattuina eivät tänne kelpaisi, onhan nekin pienoismalleja, tässä tapauksessa mun mielestä ihan riittäviä on muutokset, eikä mitään tarvisi niistä sen enempää kinastella… Toi linja on vaan mun mielestä niin huvittava… (ei millään pahalla ketään kohtaan!)

Maasto näyttää hyvältä ja kyllä muutenkin on realistien näköinen tilanne. Tuo tarina on vain plussaa, "perustuu osittain tositapahtumiin", eikai tuollaista mälliä ole tullut oikeasti ajettua…?
maikhell 15.12.2010 22:18 Vastaa lainauksella
No mitään erityisiä yksityiskohtia en kerro, mutta sanotaan näin, että autojen sijoittelut pääpiirteittäin, maastot, ja jopa se kuolema on oikeata..tarina..no sitä on vähän ruukattu. Luonnollisesti ja valitettavasti en voi tässä tapauksessa oikeita kuvia näyttää.

Ja Virolaisen Paavolle: Sattuipa kerran yhdessä pitäjässä, kun isännät ajelivat autoillaan. Tulivatpa liikenneympyrässä sattumoisin nokikkain (älä kysy miksi!?), toisella lada ja toisella mersu. Törmäys--> Mersu meni ihan luttuun, Ladaan tuskin mitään jälkeä..lopputulos: Lada kuski kuoli lyötyään päänsä rattiin/tuulilasiin. Mersukuskille mustelmaa pahempaa. Opetus: Liikenteessä kuolemaan johtava onnettomuus ei tarvitse 40km/h jos huono tuuri käy..mutta tiedäthän sinä "ammattimiehenä". Ja joo, pienoisella kokemuksella tässä turisen..en vuosikymmeniä kestäneellä, mutta "muutamia" kolareita nähneenä. :)

Niin ja joo..kohtauskulma puuhun on aivan luonnollinen..auto on ylittänyt ajoradan ja tullut penkereeseen, jossa soraa, jolloin ehkä kuski on yrittänyt ohjata vielä oikealle, jolloin auton perä lähtee viistämään mäkeä alaspäin, auto nokan pyrkiessä ylös mäkeä..vaikka!?

Kiitokset vielä kaikille kehuista! Nyt jo yritän etsiskellä niitä OIKEITA transporttereita ja mersuja..koottavia..mutta aika nihkeätä tuntuu olevan.

Terv.
Miikka
Kehuja annan myös tuosta puuntekovinkistä! :) Mistä aineesta puiden lehdet ovat?
Nuo Maikhelin kommentit kuulostaa vittuilulle minua kohtaan. Mistä minä mitään tiedän kun en oo palomiehen hommia tehnyt vasta kun 23 vuotta. Kaks vuotta vähemmän kun jepellä on ikää! Ja minähän vielä sanoin pitäväni sun diosta. Meikäläinen on nyt tullut kommentoinneissa tien päähän.
No onhan se auto tosiaan aivan liian ehyt että ruumita olisi tullut, noin uudessa kun on airbagit yms.(Ladois ja Mersuis ei aikoinaan ollut) Ellei sitte auto oo kipannu kerran ja kuskista tullu lentäjä. :) Mut ei takerruta aina "pikkujuttuihin" joskus kannattaa tsiikailla dioja kokonaisuutena.
maikhell 16.12.2010 20:22 Vastaa lainauksella
Paavolle laitettu privaattiviestiä…

VeeVee.. se on ihan siis jotain puunlehtien valmismateriaalia..ulkoa nyt sen nimeä en muista. Kerron kun näen paketin seuraavan kerran!:)

Ja minä kiitän puunteosta tämän sivuston foorumia..sieltä kaivettu ohjeet ja tulee hyvää jälkeä aloittelijaltakin! ;)
Miten sait puut noin hienoiksi?
maikhell 4.1.2011 14:00 Vastaa lainauksella
Katsoppas tuo Mynttisen Tomin ohje..soveltaen tuota ohjetta. Minunkin mielestä puut onnistu aika kivasti.

www.pienoismallit.net/keskustelut/1277_miten-puita-kannattaisi-tehda/#viesti_11122
Tsiisus miten mielipuolinen tarina, tähän ei vaan löydy sanoja.
Miksi ambulanssin katolla ei ole MG-34:sta jolla kuski ammuttiin. Huomaa kyllä, että dion tekijä ei ole ollut Vantaalla eikä etenkään Maltsun pelloilla.
Pumpulisavukin puuttuu!