Pienoismallit.net

Sd.kfz.165 Hummel

Late Version

Hummel (Panzerfeldhaubitze 18M auf Geschützwagen III/IV (Sf) Hummel Sd.Kfz. 165) oli saksalaisten toisessa maailmansodassa käyttämä 150mm haupitsi.

Dragonin pienen skaalan Hummel oli mukava ja helppo rakentaa ja detaileja riitti ihan hyvin tähän mittakaavaan. Malli on muuten rakennettu suoraan laatikosta lukuun ottamatta taistelutilan aseita. Kaikki on maalattu ja litkuteltu pensselillä sutien vallejon akrylleillä ja säistäminen on tehty migin pigmenteillä.

Risut ja myöskin ruusut jälleen toivottuja. :)

Kommentit

PhantomII 30.11.2010 18:28 Vastaa lainauksella
Hummelista mitään tietämättömänä sanon, että aika hienon vaunun olet saanut aikaiseksi. Näin kuvissa suurennettunakin saati luonnossa näyttää vaunu varmaan vallan mainiolta. Vanhennuskaan ei ole mennyt överiksi.
Ville J 30.11.2010 18:37 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista! :) Yritin erityisesti varoa liikaa vanhennusta, koska se minulta usein tahtoo mennä yli. Tarkoitus olisi vielä jonkinlainen vinjetti parin figurin kanssa saada rakennettua mallin ympärille.
PhantomII 30.11.2010 18:46 Vastaa lainauksella
Eikun värkkäämään!
Pikkuskaalan vaunuksi varsin hyvä, mutta värimaailmaltaan ehkä vähän monotoninen. Nuo telaketjut ei oikein istu vetopyöriin ja ketjujen liitoskohta näkyy aika selvästi, mutta tiedän että nuo letkutelat eivät ole ihan helpot. Telakoneiston vanhentamisesta kuitenkin plussaa.

Taistelutilassa ei oikeastaan moitittavaa ja aseet tuovat mukavan lisän. Tykissä itsessään löytyy vähän valusaumoja, mutta pidän itse ainakin tuosta putken juuren metallikulumasta.

Hyvältä näyttää ja jatka samaan malliin!
Ville J 30.11.2010 19:26 Vastaa lainauksella
Tein vaihtelun vuoksi "tylsän" keltaisen vaunun erikoisten maastokuvioiden sijaan, koska malli toimi myös sadeveden valumis-efektin harjoittelumallina.
Tosiaan tykkiin jäi pari pahastikkin irvistävää liimaussaumaa, jotka kaiken lisäksi korostuvat kuvissa. Samaten telojen liitoskohta jäi näkyviin. No, ensi mallissa muistan sitten kiinnittämään näihin erityistä huomiota. :)