Pienoismallit.net

`69 Ford Torino Talladega

Tässä olisi nyt vihdoin ja viimein ensimmäinen tekemäni pienoismalli. Auton tein ihan perusmallina ja ohjeitten mukaan eli mitään ylimäärästä ei ole lisätty.
Auto on maalattu Tamiyan akrylli maaleilla paitsi kori ja pohja spray maalilla.

Kommentit

Erittäin siistiä ja hienoa jälkeä ensimmäiseksi työksi. Maalaus todella hyvän näköistä. Seuraavan auton konehuoneeseen vielä piuhaa tuomaan lisää yksityiskohtia.=) Lamput vähän näyttävät liian valkoisilta, olisiko kirkasosat sameutuneet?
Minä pidän tästä, hillityn tyylikäs Torino.
Lamput vaan olivat sellaiset, että en osaa sanoa syytä.
Niin vielä pitää lisätä sen verran, että kyseisen mallin osat olivat tosi huonosti valettu verrattuna esim. Tamiyan malleihin.
Olkaa nyt ystävällisiä muutkin ja antakaa palautetta +/-. Kansio avattu yli sata kertaa, mutta ei vieläkään edes mallin arviota näy, kun liian vähän arviointeja.
Kantri 15.11.2010 16:29 Vastaa lainauksella
Malli on onnistunut hyvin varsinkin ensimmäiseksi. Samanlaista huolellisuutta seuraavienkin kanssa ja lisäilet yksityiskohtia enemmän. Kuvista sen verran et kuvat on ihan ok, mut kuvakulmat vois olla sillain että koko auto tulee esitettyä, nyt takapää ja toinen kylki ei näy. Tollain kun toi eka kuva, niin noin samanlainen kulma takaapäin ja toinenkylki, siinä on kahdella kuvalla esitetty iso osa mallia.
Nii noi valot, pienoismalli liimat vetää noi kirkkaat muovit "huuruun", moni käyttää puuliimaa, etusivulla vielä asiaa sivuava arvostelukin www.pienoismallit.net/kirjoitukset/arvostelu_470/
Harvoin näkee näin hyvin tehtyä ekaa mallia.
Ekaksi malliksi suorastaan hyvä. Maalaus on asiallinen ja kasauskin onnistunut hyvin. Tuosta on hyvä jatkaa eteenpäin.
Kumitarzan 15.11.2010 20:23 Vastaa lainauksella
Hillityn tyylikäs tosiaan. Tuosta on hyvä jatkaa mallailu-uraa, hyvä Mikko! En nyt osaa parannuksiin sanoa mitään mitä ei olisi jo sanottu.
Todella mukava kuulla kommentteja, mutta en voi käsittää mitä jotkut antaa pisteitä ja eivät anna mitään selitystä pisteille!!!
Täällä ei selvästikään kaikki ihmiset osaa arvioida ihmisten saannoksia sillein ettei numeroihin vaikuttaisi "tää väri ei iske muhun".
Siistin näkönen on juu ekaksi malliksi. Valupurseet kannattaa siistiä, esim. pakoputkessa huomasin olevan pientä viimeistelemättömyyttä. Takapäästä olisi tosiaan kiva myös saada kuvaa. Seuraaviin malleihin kannattaa keksiä joitakin yksityiskohtia kuten johtoja konehuoneeseen. Tästä on hyvä jatkaa (=
Tosi hieno ekaksi malliksi!Kuten topikin jo sanoi:tästä on hyvä jatkaa:)
Siististi rakentunut malli tyylikkäästä autosta. Maalipinta näyttäisi onnistuneen hyvin. Jos sinulla on ruisku käytössä, saat vanteisiin realistisemman kiillon raapimalla tehtaan kromaukset pois ja ruskuttamalla Alclad II-maalin tilalle.
paavo p. 17.11.2010 15:30 Vastaa lainauksella
Ihan hieno ensimmäinen malli :-). Näyttäisi tuolla "pohjakuvassa" näkyvän takarenkaan kaaressa jotain valkoista aluetta vai lieneekö salamavalon heijastus. Muuten komppaan muita.
joo kyllä se paavo ihan salaman heijastus on.
^Vai oliskohan kuitenki sisuskaukalon pohja joka jääny maalaamatta.?:) Mutta hienohan se on, ainoastaan etulamput pistää silmään valkoisuudellaan.
ei ole jäänyt maalaamatta, osasin kyllä katsoa.
Antti Tirri 21.11.2010 22:57 Vastaa lainauksella
Juu todella upea malli. Täälä on vaan on aika säälimätön tää pisteiden jakaja raati:) Tässäkään mallissa ei ole oikeastaan mitään vikaa mutta valiettavasti se sekoittuu massaan. Ehdotan että valitset seuraavaksi jonkun muun mallin ku jenkki raudan. Itse en enää jaksa katella niitä jollei oo oikeen mielenkiintoinen ja se on sääli. Syy siis on että 2/3 on näitä saamarin monogram jenkkejä. Tietty monet itseni mukaan lukien rakentelee näitä malleja ihan vaan itselleen ja lisää vähän mielenkiintoa länttäämällä ne myös tänne. Mutta jos pää tarkoitus on saada mahd. korkeat pisteet täältä kannattaa kokeilla jotain säväyttävää ja erilaista. Tietysti ymmärrän tapauksesi kun on eka malli kyseessä. Noh sorry offtopic:D On kyllä oikeen siisti perus malli, mutta kaipaa jotain yksityiskohtia mielestäni.
Antti Tirri kirjoitti:
Ehdotan että valitset seuraavaksi jonkun muun mallin ku jenkki raudan.
Makuasioita sano… Itse kattelen mielummin vaikka juostenk*stun tehtyjä jenkkejä ku täydellisesti rakennettuja Japskitunaripulkkia. :D Mielestäni mallista kuin mallista saa näyttävän pienillä yksityiskohdilla kuten moottorin johdotuksilla, myös kuvaukseen kannattaa panostaa, valaistus yms. kuntoon niin että malli pääsee kaikinpuolin oikeuksiinsa.