Pienoismallit.net

YAMAHA TY125

Pari muuta prätkä projektia polkee paikoillaan ja piti saada hieman intoa rakentamiseen.
Aivan sattumalta nettiä selatessa selvisi että Heller on tehnyt mallin Yamaha TY125 pyörästä. Setäni omistaa kyseisen pyörän 1:1, joten eikun hommaamaan sarja itselle.

Omasta nuoruudesta muistelin, että Heller ei aivan niitä paraita sarjoja ollut laadultaan, mutta tämä sarja oli kyllä positiivinen yllätys. Varsinkin Revell:n Triumph sarjan jälkeen on oikein ilo kasailla.

Tarkoitus olisi samalla kokeilla esnimmäistä kertaa myös jonkinsortin dioraamaa/vinjettiä, jossa prätkä on omassa elementissään suomalaisen luonnon keskella: ehkä pätkä puroa ja jokunen kivi ja kanto, pyörä kantoa vasten nojallaan, koska kuski on lähtenyt kävellen tarkistamaan seuraavan Trial jakson haasteita veteraaniluokassa.

merkinnät

Nyt alkaa olla 95% osista maalattuna, joten kasaus voi alkaa.
Noniin, paljon on vettä virrannut niilissä edellisestä päivityksestä. Nyt kuitenkin sain pitkällisen osien hionnan ja kittausten jälkeen osia väriin.
Mielestäni pinnojen lisäksi ketjut ovat se kohta pienoismalli moottoripyörässä josta yleensä lelumaisuus tulee esiin. Tässä mallissa tulee toimivat ketjut ja rattaat. Rattaat teen itse omalla CNC jyrsimellä ja ketjuiksi tulee Hobby Design, firman tuotoksia.
Sarjan renkaat ei ole läheskään yhtä hyvät kuin esimerkiksi Revell:n Triumph sarjan renkaat Tamiyasta puhumattakaan. Saa nähdä voiko niitä käyttää projektissa vai pitääkö yrittää tehdä uudet. Pinnoiksi tulee hyönteisneuloja vahvuus 0,4mm.
Suurin osa runkoon kiinni tulevista osista pultataan kiinni. Näin pienet osakokonaisuudet on helpompi maalata ja säistää jo irrallaan ja lopuksi koko pyörä kasataan pienillä pulteilla ja muttereilla.
Koko sarja on laadukas ja valu on tarkkaa. Ohjeet voisivat kyllä olla selkeämmätkin, välillä piirretyistä kuvista ei oiken selviä osien asento joten referenssikuvat ovat tarpeen.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.