Pienoismallit.net

Nieuport Ni-11

Eduardin weekend edition malli oli aivan mukava kasattava. Tunnukset ja maalaus kuuluivat Paul Tarascon, escadrille 62, lentämään koneeseen vuodelta 1916. Maaleina ja lakkoina ne vanhat tutut vesiohenteiset. Lentäjästä löytyy paremmat hieman paremmat kuvat kuvapankista.

Kommentit

Siistiä työn jälkeä niin kuin sinulla näyttää tapana olevan. Siivekkeiden saumat olisin korostanut hieman selvemmin näkyviksi. Ehkä myös hieman "puhdas" rintamakoneeksi. Mutta muuten hyvä.
Onpa nätti. Olen aikonut tehdä kohtapuoliin jonkunlaisen kaksitasohärvelin ja tässä tulee olemaan yksi malliesimerkki. Takilointi onnistunut ja maalauskaan ei näytä hassummalta. Tykkään.
Hyvältä näyttää. Takilointikin on paljon paremmin onnistunut kuin 1/72 malleissasi. Pieni kömmähdys on kuitenkin käynyt vasemman siipiparin välisissä tukijänteissä. Menevät ristiin niin, etteivät pääse suoristumaan. Nämä kannattaa aina katsoa tarkkaan ja korjailla, ennen kuin liimaa langat kiinni. Kyllähän siinä ärräpäitä pääsee, kun suurella vaivalla pujottelee siimaa pikku reiästä läpi ja huomaakin sen sitten menevän väärältä puolelta jo pingotettua toista siimaa, mutta korjata se silti kannattaa. Minulla tätä tapahtuu aina takilointia tehdessä.

Maalaus on mielestäni hyvä ja kiilto juuri oikean lainen 1. maailmansodan koneelle. Potkurin puukuvioefekti on kuiten kin vähän väärän suuntainen. Puunsyyt ja liimapuukerrokset olivat potkusrissa tietysti aina pitkittäin.

t. Mikko
Kiitos kommenteista, etenkin Mikolle. Itse hokasin vasta, kun kirjoitit asiasta. Eli aina oppii uutta!