Pienoismallit.net

JS-3

Rautaa rajan takaa.

Ensimmäiseksi rakennusblogiksi valitsin Trumpeterin JS-3:n, katsotaan mitä tästä seuraa..

merkinnät

Laitetaan tämä nyt valmiiksi. Varmasti jotain jäi tekemättä ja jotain olisi voinut tehdä toisin, mutta uutta on saatava putkeen. Mallin rakentaminen oli erittäin positiivinen kokemus erityisesti maalauksen osalta. Kiitoksia tolkuttomasti Jari A hemilälle uusista teloista ja maalaus ohjeistuksista sekä tsemppauksesta ja KasimirK:lle maalaus vinkeistä. Säistäminen ei edelleenkään ole minun hommaa joten seuraavassa mallissa aion tehdä hiekat/pölyt maalaamalla, katsotaan sitten mitä siitä tulee.
Viimeisimmän päivityksen yhteydessä sain arvokasta tietoa modulaation perus-toteutuksesta jota nyt sitten yritin toteuttaa. Kiitoksia vaan Jari Hemilälle ja Kasimir K:lle vinkkinne olivat arvokkaita. Ketjut ovat paketin mukana tulleet aivan kamalat kumilenkit jotka sain vain taistelulla paikoilleen. Ketjut maalattu Tamiyan mustalla akryylillä jonka jälkeen käsitelty MIG pigmenteillä (european dust & track brown).
Kokoaminen suoritettu, eli eikun mmalaamaan. Vaunu on pohjamaalattu mastonin h20-spray mustalla ja tamiyan akryyli mustalla. Musta värinä siksi että yritän edelleen opetella tuota modulaatiota ja mustalla saa hyvän pohjan siihen hommaan. maalauksessa käytin Lifecolorin ja Tamiyan maaleja, kuvat puhukoon puolestaan… Jos jollain on vinkkejä jatkoon niin kertokaa ihmeessä.
Tornin kasaus meni varsin mukavasti, tosin nousukahvat oli vähän liian lyhyitä joten niiden kanssa sai vähän painia. Torni on toteutettu varsin näyttävästi ja siitä saa sellaisen käsityksen kuin se olisi valettu oikeasti Neuvostoliitossa.
rungon kasauksessa tuntui että että alarunko ja ylärunko olisivat eri valmistajan tuotteita. Meinasi itku päästä osia sovitellessa toisiinsa, mutta seuraavaksi sitten hiotaan ja kittaillaan lisää.
Alkuun pääseminen on aina parasta. Tunnustan olevani adhd henkinen joten välillä meinaa keskittyminen herpaantua ja mieli tekee alkaa uutta. joten aloin uutta:) Panssarivaunun kasaamisen aloitan aina telapyörästöstä josta sitten edetään vaunussa eteenpäin, joten eikun kasaamaan. Pyörästö on toteutettu hyvällä tarkkuudella, tosin pieniä valupurseita oli mutta ne sai hiottua ja leikeltyä pois.