Pienoismallit.net

F/A-18/f Super Hornet

U:SA: Navyn tukialus hävittäjä/pommittaja.

F/A-18 Super Hornet on Jenkkien laivaston ja merijalkaväen uusi tukialuksilta toimimaan pystyvä monitoimi hävittäjä/pommittaja.Kone on kutakuinkin täysin uusi konstruktio verrattaessa entisiin meilläkin käytössä oleviin C ja D-mallin koneisiin.E/F 18 Super Hornet on noin 30% suurempi ja se on varustettu uusilla tehokkaimmilla Ge F414 moottoreilla.Joihinkin koneisiin ollaan uusimassa myös uutta tehokkaampaa APG-79 tutka järjestelmää.Suuremman siipi pinta alan vuoksi koneissa on 2ripustinta enemmän kuin C ja D malleissa.Asekuorma on siis suurempi ja monipuolisempi.

Super Hornet on siis monessa suhteessa täysin uusi kone.Alun perin se saikin nimekseen Hornet2 mutta,poliittisista syistä m.m kongressin rahoituksen turvaamiseksi kone sai tyyppi merkinnät E ja F ,ikään kuin vanhan Hornetin kehitys ohjelma olisi jatkunut.Toisaalta niinhän se kyllä tekikin. F/A-18 Super Hornet on noin tuplasti kalliimpi kuin C ja D mallin koneet eli noin 80miljoona dollaria per leko.Hasegawan mallikin oli aika tyyris muttei sentään näin kallis.
Ensimmäisen kerran tositoimiin Super H. astui 24.7 2002 tukialus USS Abraham Lincolnilta käsin.Tulikaste saatin samana vuonna marraskuun 11. kun Super.H:t tuhosivat Irakilaisia kohteita.

Hasegawan malli esittää kaksipaikkaista F-mallia ja siirtikset ovat VFA-102 Diamondsback(Ruutu Ässä) lentueen koneelle. Malli on Hassemaisen helppo rakentaa.Hieman kalliimman rakennus sarjan ollessa kyseessä olisi kaivannut esim. monipuolisempaa ase valikoimaa. Revell tekee 1:72 mittakaavassa E mallin Super Hornettia joka on halvempi ja kerrassaan mainio sarja.Hienot siirtokuvat ja monipuolinen ase valikoima kuuluvat pakettiin. Myös Italerilla on mallista sarja mutta se esittää jotain outoa prototyyppiä.Italerilla on myös sarja EA-18g Growler koneesta joka on elektroniseen häirintään tarkoitettu versio.Sen on määrä korvata tulevaisuudessa EA 6B Prowler koneet. Kaikissa Italerin Super Horneteissa kummittelee ilma jarru jota E/F mallin koneissa ei ole.1:48 mallejakin löytyy k.o aiheesta tätä nykyä iso liuta mutta kertokoon niistä joku toinen joskus toiste.Tässä muutamia kuvia allekirjoittaneen tekeleestä.Kommentoikaa olkaa hyvä.
Mallarin lasinaluset Pakkohankinta jokaiselle nestemäisiä virvokkeita nauttivalle mallarille.

Kommentit

Malli näyttää ihan hyvältä, joskin kuvat ovat sen verran rakeisia, että esimerkiksi maalipintaa on vaikea arvioida.
Sellainen huomautus on tehtävä, että Super Hornet on ainoastaan US Navyn käytössä, merijalkaväki on suorastaan kieltäytynyt niistä. Ilmeisesti pelkäävät, että jäävät ilman F-35:ttä jos Super Hornetiin sortuvat.

PS. Valmistajan tuotekoodin voi jättää myös tyhjäksi jos sitä ei tiedä.
Oikeassa olet Kalle.Katsoin S.Hornettien käyttäjä listan uudelleen eikä sillä ollut yhtään VMF yksikköä.Kiitokset oikaisusta ja kommenteista.
Hieno Hornet, Navy rulettaa ;-).
Näyttäisi Opamaisen tarkasti tehdyltä. Kuvat ei varmaan nyt kerro ihan kaikkea. Hieno malli ja hienompi olisi nähdä livenä, vaikkapa tässä lähiaikoina tapaamisissamme?
Komia on malli! mallin suhteen ei moittimista… sinisellä taustalla jotkut kuvat näyttää vähän utuiselta. Valkoisella taustalla varmaan malli olisi tullut paremmin esiin
Mukavan näköinen malli. Itseäni on miellyttänyt Diamondbacks:in koristeet jo F-4 ajoilta (silloin tosin VF-102).
Tyylikäs kokonaisuus, valokuvat varmasti hiukan sumentavat olemusta. Toisaalta hieman esim. pyöräkuilut kaipaavat varjostelua.

(Diamondback nimityksellähän ei ole mitään tekemistä minkään "pelikorttien kanssa" vaan nimitys tulee Ameriikassa asustelevasta kalkkarokäärmeestä ja sen selkäkuviosta. (Diamondback Rattlesnake)
Kiitokset kommenteista ja eritysesti Antille Diamondback termin selvittämisestä.Olen elänyt pelikorttien harha maailmassa tähän saakka!!
Kuvaaminen pokkarilla ei näköjään onnistu meikäläiseltä missään olosuhteissa.Kuvat on otettu viime kesänä kirkkaassa luonnonvalossa ilman salamaa tukevalta jalustalta.Sisätiloissa ei taasen synny muuta kuin ruskeaa tai sinistä mössöä ilman salamaa jonka käytöstä on kyllä tullut paljon negatiivista palautetta.Suo siellä vetelä täällä.
Ari Oksanen 23.11.2010 21:51 Vastaa lainauksella
Opa Laitinen kirjoitti:
Kuvaaminen pokkarilla ei näköjään onnistu meikäläiseltä missään olosuhteissa.
Riittävä valaistus ja valkotasapainon säätö ovat avainsanat tässä asiassa. Jalusta sinulla onkin jo käytössä. Se on kolmas terävien ( so. tärähtämättömien) kuvien edellytys varsinkin heikossa valossa, jolloin kameran automatiikka säätää valotusaikaa pidemmäksi.
Joopa joo.Ei kai tässä auta muu kuin harjoitella lisää jos noita malleja aikoo vielä kuvata jatkossa lisää.Kiitokset kommentoinnista ja opastuksesta.