Pienoismallit.net

Kawasaki ZZR1400

Vihdoinkin pyörillään

Alkaa varmaan olla viimeinen merkintä ennen valmiiksi julistamista!

Viikon päivät hieronut tuon etupään kanssa, samalla viimeistellen loppuja osia. Maalaamatta on enää ainoastaan jalkatapit, ja katteen lasi, tosin jälkimmäinen voi olla projekti itsessään, lasin alaosa kun pitäisi saada savunharmaaksi ja samalla upotettua yksi siirtokuva joko lasin sisä- tai ulkopinnalle.

Etupäässäkin riitti loppujenlopuksi tekemistä, siitä kiitos noille vaihto-osille, eli metallisille teleskooppiputkille. Tamiyan tuotantoa on vain nuo putkien alaosat, itse teleskooppi on alumiinisesta ja messinkisestä metalliosasta, T-kappaleet taas Tamiyaa. Näissä siis joutui harrastamaan liimakokeiluja, nyt ne on liimattu osittain viiden minuutin epoksilla (metalli-metalliin) ja tuolla arvosteluissakin esitetyllä "Repair Extreme"-liimalla (metalli muoviin).

Ala T-kappale koostuu kolmesta osasta, näiden sovitus ei ollut hirveän hyvä, tiedä sitten oliko syynä noi messinkiset teleskooppiputket vai mikä, kittiä ja varovaista hiontaa joutui harrastamaan, varsinkin kun ei tiennyt miten hyvin nuo uudet liimat pitävät osat toisissaan.

Ajovalot on valossa ihan hyvän näköiset, ne on muuten ihan Tamiyaa, paitsi lamppujen pohjat, jotka on etsisarjasta. Liimaaminen on suunniteltu ihan mallikkaasti, ainoastaan valojen linssien kanssa joutui miettimään. Ne tuli loppujen lopuksi "liimattua" Johnssonilla noihin etsipohjiin kiinni.

Nyt enää viimeistely, ja voisi todeta, että tänäkin vuonna sai yhden mallin valmiiksi

18.12
Lisätään nyt tämäkin tänne. Sain katteen lasin viimeisteltyä. Alkujaan mietin tuon tummennuksen maalaamista, mutta siirtokuvia tarkastellessa huomasin, että Kawasaki-merkki oli yhtä puuta tuon tummennuksen kanssa. Joutui siis käyttämään siirtokuvan. Nyt on vaan harkinnassa, pitääkö tuon pysyminen vielä varmistaa lakalla vai ei.

Kommentit

Ai perhana, kun on realistisen näköinen. Olen seuraillut tätä blogia ja täytyy kyllä kehua kuplille työsi jälki. Karun näköinen maski tässä prätkässä.
Jope L 16.12.2010 08:52 Vastaa lainauksella
Siistin näköistä jälkeä. Katteet tulee kyllä ikävästi peittämään ison osan yksityiskohtia, etenkin tuon pakosarjan, joka on tosi nätti.
Onko tästä sarjasta myös mahdollista rakentaa lyhyt satulainen versio? Kiinnostaisi vähän itseä.
Jope L kirjoitti:
Onko tästä sarjasta myös mahdollista rakentaa lyhyt satulainen versio? Kiinnostaisi vähän itseä.
Sarjasta saa rakennettua EU, Malaysia ja US -mallit. US -malliin tulee tuo pelkääjän satulan peittävä kate, jos tätä tarkoitat lyhyellä satulalla?
Johonkin näistä oli vielä mahdollista laittaa keskituki, tähän on tulossa keskituen tilalle ilmanohjain.
Jope L 16.12.2010 09:42 Vastaa lainauksella
Just tuota US -mallia tarkoitin. Kiitos infosta.