Pienoismallit.net

Kawasaki ZZR1400

Stonga

Melkein valmiina (vastahan tätä on viikko hierottu). Muoviosia ei loppujen lopuksi ole kuin neljä (T-kappale, kahvat ja jarrunestesäiliön korkki), lisänä muutama pultti, joku fotoetsi ja yksi siirtokuva. Kesken on vielä kahvakumien mattaus, parin katkaisijan poiminta kiiltävällä lakalla ja tankopainojen lakkaus.
Eniten töitä teetti tuon virtalukon siirtokuvan paikalleen saattaminen, sitä sai pehmitellä sekä Mr. Setterin että MicroSolin kanssa illan, että se suostui asettumaan tuonne virtalukon pohjalle asti.
Toinen ongelma oli noi kahvojen ja T-kappaleen kiinnityspultit, yhdessä jäi poraus vähän vajaaksi, ja kun pinseteillä yritti väkisin puristaa pulttia paikalleen, lähti koko stonga maata kiertävälle radalle. Puolen tuntia sitä sai etsiskellä aloittamattomien mallien pinosta. No, tulipahan samalla inventoitua noikin!
Kahvojen säätöpalat on fotoetsisarjasta, samoin noi teleskooppien vaimennuksen säätöpalat.
Nestesäiliöiden ja pääsylinterien välisiin letkuihin oli Tamiya varautunut liitostapeilla, ohjeista nämä oli kuitenkin "unohdettu", ja syykin on ilmeinen, toi Tamiyan tarjoama letku ei taivu noin tiukkoihin mutkiin, joku muu materiaali olisi paikallaan.
Toinen mikä on unohdettu on noi vastapainojen kiinnityspultit stongan päissä (ei näy kuvassa). Referensseissä hyvin esillä, joten ne oli pakko porata auki, ja lisätä pari "kuusiokoloa".

Kommentit

Nämä sun kuvat houkuttelevat kovasti kaivamaan esiin tuota Paronin pyörää, kukaties vaikka ehtisin senkin joskus aloittaa. Tästä tulee taas epäilemättä loistava yksilö.