Pienoismallit.net

Kawasaki ZZR1400

Punatulkku

Tai vieläkin kirkkaampi.

Takana muutaman päivän maalausurakka, tosin tuossa vielä on senkin osalta tekemistä. Katteet tuli taas maalattua vakiomenetelmällä, hionnat, muovipohjuste, Mipan ruosteenpunainen pohjaväri, joka pyyhittiin sileäksi. Sen päälle Zeron Kawasakiin tarkoitettu punainen (Passion red). Kuivattelu, ja Mipan 2K lakka päälle. Maalaus onnistui jälleen kerran paremmin kuin edellisissä malleissa, eli kyllä toi harjoitus näköjään opettaa. Joku roska tuohonkin vaan eksyi, täytyy katsoa, lähteekö noi kiillotustahnalla pois.
Siirtokuvien osalta tässä pääsee helpolla, lakkauksen jälkeen ainoat siirtokuvat ovat tankin päällä oleva varoitus/ohjetarra, ja tankin kiinnitysmutteri. Eli tankin siis joutuu vielä lakkaamaan uudestaan. Loput merkinnät tulevat "kromitarrana", jonka ajattelin vetää lakkauksen päälle. Vai onko raadilla kokemuksia siitä, pitäiskö noikin jättää lakan alle?
Katteen alaosat pitää vielä maalata, ohjeen mucaan TS-sarjan värillä "Metallic black", jonka siirtämisestä astiaan ruiskukäyttöön jo tuolla ketutuspalstalla vuodattelin. Referenssien mukaan nämä ovat vielä kohtuullisen mattapintaisia, joten maalaus/satiinilakkaus vasta sen jälkeen kun katteet ovat muuten OK.

Kommentit

komeeta jälkeä, hieno malli tulossa
Kertoisitko lisää tuosta muovipohjusteesta? Mikä on sen tarkoitus?
Juha Stenberg kirjoitti:
Kertoisitko lisää tuosta muovipohjusteesta? Mikä on sen tarkoitus?
Toi on jotain xyleenipohjaista kamaa, mitä automaalarit käyttää muoviosien maalauksessa. Ihan litkua, johon on sekoitettu alumiininvärisiä kiteitä, osin kerrospaksuuden tarkistamiseen, osin ilmeisesti siksi, että sulavat muoviin, ja auttavat loppukerrosten kiinnipysymisessä. Tiedä sitten, onko siitä näissä hommissa mitään apua, mutta tavaksi on tullut vetää se ennen pohjamaalia. Pääsee ainakin hionnassa vähemmällä, eikä hävitä hiomalla detaljeja, pinta on silleen tarttuvan oloinen ilman hinkkausta.
Luin ketutuspalstalta vuodatuksesi spraypullon tyhjennyksestä.

Olen homman tehnyt monta kertaa eikä ole suuremmin valittamista. Jos sait vain 15ml maalia ulos Tamiyan purkista taisi osa jäädä kyllä sisälle. Itse olen mehupillin avulla suihkuttanut soveliaaseen astiaan tarvitsemani määrän maalia, en siis kaikkea kerralla. Mehupilliä varten porasin suuttimeen sopivan kokoisen reiän johon pillin asetan, sitten vain ruiskutan tyhjään purkkiin. Suurempia sotkuja ei tällä tavalla synny. Spray purkki kylmenee ja ulos saatu maali kuplii voimakkaasti, mutta varovasti seikoittamalla ponnekaasut häviävät pikkuhiljaa maalista. Ja tarkoitan todella varovasti ;).

Malli näyttää muuten upealta ja lakkapinta hyvältä!

Pekka
Kuulostaa helpolta noin kuvattuna. Itsellä tuli tuon episodin aikana lähinnä mieleen tuo vanha ralli "kuinka saisin rikki kookospähkinän"! Hyvinä puolina, jos tuosta niitä haluaa kaivaa oli a) vaimo ei nähnyt ja b) kämppä on edelleen asuttavassa kunnossa, ehkä osittain tuon kohdan a ansiosta ;-)