Pienoismallit.net

Kawasaki ZZR1400

Hifistelyä?

Ei, vaan oman rakennustekniikan/järjestyksen esittelyä.

Sain takapään lähes valmiiksi. Lisäsin noi puuttuneet jarruosat letkuineen ja jousituksen "koiranluut". Takahäkki tuli maalattua ja lakattua, samoin kuin takalokasuoja. Kilven valo ja takaheijastin on toteutettu siirtokuvalla, vaativat tuon satiinilakkauksen päälle vielä kerroksen kiiltävää (no, niin kiiltävää kuin Vallejolla saa) lakkaa. Heijastin olisi ehkä tullut paremmaksi ihan maalaten, kuten tein tuon Rykkösen kanssa, mutta aikataulu painaa päälle…

Sitten pääsikin seuraavaan vaiheeseen. Kromiosat Herra Muskeliin, eikä Tamiyan kromeista ollut jälkeäkään. Paitsi tietysti tuo lakka, joka on tehtaalla levitetty kromin pohjusteeksi, sekin vain näkyvillä puolilla, säästöä tuokin. Äänenvaimentimet on kasattu neljästä osasta, itse pöntöt menivät kohtuu hyvin nippuun (pientä hiomista ja täyttöä), noi päädyt vaan jättää vähän turhan ison kynnyksen saumaan pönttöjen kanssa. Referenssejä kun katsoo, niin sauma on tietysti näkyvillä, mutta ei isoa kynnystä. Hioin tuota matalammaksi, mutta ilman muotojen totaalista menetystä noista ei ihan esikuvan mukaisia saa.

Paikallaan ne ovat nyt liimauksen takia. Kasaamiseen olisi ollut kaksi vaihtoehtoa, joko maalata käyrät erikseen (ja taistella siistin liimauksen kanssa kokoonpanossa) tai liimata putkisto läjään ennen maalausta. Jälkimmäinen taas edellyttää, että osat on varmasti oikeassa asennossa, että ne sopivat maalauksen jälkeen paikalleen. Niinpä ne ovat nyt odottamassa kuivumista, että pääsee vetämään kiiltävän mustan ennen Alclad-käsittelyä.

11.11.2010

Muokataan nyt tätä merkintää, kun ei näiden takia kannata erillistä perustaa, ja ovat hyvää jatkoa tuolle alulle.

Irrotin putkiston kuivumisen jälkeen, kittasin pari saumaa ja ejektorin jälkeä, ja pohjamaalasin sen jälkeen Tamiyan kiiltävällä mustalla akryylillä (ensimmäinen kokeilu näin). Maalin kuivuttua (jos noi Tamiyan kiiltävät nyt koskaan kuivuu), maalasin alkukäyrät Alcladin palaneella metallilla, teippasin ja loppu putkisto Alcladin kromilla. Ilmeisesti pohja ei ollut riittävän kuiva, koska kollektorin jälkeiseen kromiin tuli jonkinlainen vaaleampi huntu, tuon ei kuitenkaan pitäisi valmiissa mallissa näkyä. Ehkä jatkossa kuitenkin pysyn emalipohjissa.

Jäähdytin on osittain Tamiyan oma, etusäleikkö on etsattu. Syylari jää melko vähän näkyviin, ja tuon etsiosan antama hyöty on kohtuullisen pieni, ainakin omasta mielestä. Jäähdytin pohjustettiin puolikiiltävällä mustalla, päälle Alcladin matta alumiini.

Malli odottaa nyt keulaa ja katteita, ja on siinä mielessä ikävässä kuosissa, että jatkokäsittely vaatii puuvillahansikkaiden käyttöä. Tuo kromi ainakin aiempien kokemusten mukaan tahtoo hinkkautua hikisissä näpeissä pois.

Kommentit

Onko tää oikee prätkä?? Perhana, miten siistii jälkee. Toivottavasti tää nähdään LIVEnä jossain!
Oskari 8.11.2010 20:51 Vastaa lainauksella
Tästä tulee muute hienno:D
elämä on 13.11.2010 10:21 Vastaa lainauksella
ihan sika hieno!!
Tulee prätkäkuume näitä katsoessa..