Pienoismallit.net

Kawasaki ZZR1400

Jarrulevyt

Laitetaan nyt tällainen yhden kuvan pikainen päivitys, kun näyttää siltä, että seuraavaan isompaan on aika tavalla töitä.
Vuorossa oli siis noiden fotoetsattujen etujarrulevyjen kasaaminen. Takalevy oli kohtuullisen simppeli, vain kaksi näkyvää osaa ja pari välilevyä tuonne levyn ja haarukan väliin. Etulevyt sen sijaan koostuvat kumpikin 14 osasta, joista valtaosa jää näkyviin.
Varsinainen levy laminoitiin neljästä osasta. Itse käytän geelimäistä pikaliimaa näiden yhteen liimaamiseen ja annostelen liiman cocktail-tikun kärjellä pieninä pisteinä valikoituihin paikkoihin, kuin pistehitsaisin osia yhteen. Isojen komponenttien ja isojen alueiden liimaamiseen liimaa voi annostella enemmän, pikkuosien kanssa pitää olla todella varovainen. Geelimäinen liima antaa työskentelyaikaa, tosin vain sekunnin pari, riippuen vähän osan koosta. Yleensä tämä on riittävä, mutta kuten kuvasta huomaatte, tuon irtonaisen osan kohdistus meni neljännesmillin pieleen. Vika ei välttämättä valmista mallia katsellessa näy, mutta harmittaa kuitenkin!
Pääkomponenttien laminoinnin jälkeen piti levyn keskiö maalata mustaksi. Tähän oli onneksi etsisarjassa mukana sapluuna, jolla sai peitettyä itse levyn ja noi levyn keskiöön kiinnittävät niitit. Sapluunaa ei saanut maalauksen ajaksi kiinnitettyä mitenkään, se oli vain puristettava levyn kanssa sormien väliin ja ruiskutettava. Ja kahdessa otteessa, ensin toinen puoli ja jonkinlaisen kuivumisajan jälkeen toinen puoli. Kumihanskoja ei tietenkään löytynyt, joten päivä kuljettiin sormenpäät mustana.
Maalauksen jälkeen liimailin nuo keskiössä olevat "renkaat", niistä sisempi kolmena kerroksena ja ulompi, kapeampi, kahtena. Viimeisenä nuo sisemmät viisi niittiä.
Etsiosien käsittelyssä ja siistimisessä on kaksi työkalua yli muiden, kunnolliset pinsetit, joilla saa pitävän otteen pikkuosistakin, sekä timanttiviila, jolla saa siivottua etsiarkkiin kiinnittävien "siltojen" nysät. Näissä tuntui ongelmaksi nousevan, varsinkin noissa pikkuosissa se, että viilaaminen sai pinsetin kärjet magnetoitumaan, joten osien karistelu työpöydälle teetti ylimääräistä työtä. Sisempiä niittejä oli arkissa mukana neljä "varapanosta", yhtään en onneksi tarvinnut (tosin yhtä joutui hetken lattialta etsimään).
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Viila kauniiseen käteen ja tasoittamaan ;-)
Petri Huhtala kirjoitti:
Viila kauniiseen käteen ja tasoittamaan ;-)
Ja poralla noi reiät? Vai onnistuuko QMA:n sorvilla?