Pienoismallit.net

Kawasaki ZZR1400

Yksipyöräinen

Vaikka tuo takapään kasaaminen näytti olevan "pala kakkua", meni siinä kuitenkin yllättävän paljon aikaa. Eniten työllistivät sekä ketjut, että takajarru. Molemmat on laminoitu etsiarkin osista, ketju/ratasyhdistelmään meni 19 osaa. Ketju on hyvä keskitie yksiosaisen etsin ja niittaamalla kasattavan "toimivan" ketjun väliltä, ketju/ratas koostuu yhteensä kuudesta osasta, lisänä sitten nuo rattaiden kiinnitysmutterien irto-osat. Tällä on saatu aikaan se, että ketju on rullien välistä tosiaan läpinäkyvä, ilman että joutuu niittaamaan satoja osia yhteen. Vaikeutta tuohon tuo pikaliimalla laminointi, osien on osuttava lähes kerrasta yhteen, eikä tuo liimauksen pitävyys ole kuitenkaan satavarma.
Jousi/iskarielementissä oli tietysti myös näperrettävää, maalattavaa ja maskattavaa. Tuo Tamiyan tarjoama jousi on ihan hyvä, ainut mikä ihmetyttää on se, ettei jousta voi toimittaa suoraan oikean värisenä, se kun on kinkkinen maalattava, ja maalin pysyvyyskään asennuksen aikana ei ole hirveän hyvä. Esimerkiksi tuossa uudessa Rossin viimevuotisessa Jammussa oikeanvärinen jousi tulee tuon keulan metallisarjan mukana. Tamiyalla olisi siis valmius tehdä värillisiä jousia, haluavat vain rahastaa niistä erikseen.
Takarenkaasta on valusauma poistettu, osin hiomapaperilla, loppuviimeistely tehty vihreällä "karhunkielellä", joka osoittautui ihan toimvaksi ratkaisuksi.

Kommentit

Viimeisen päälle siistiä työtä. Vanhan motoristin silmä lepää näissä näkymissä :)
Komppaan erkkiä hyvinkin pitkälle. Harvinaisen aitoa ja huolellista jälkeä, kakkos kuvasta kun kattoo niin saisi tehtyä hienon ja futuristisen chopperin:)
Tatu H 1.11.2010 08:11 Vastaa lainauksella
Rakennusjälki on kadehdittavaa. Yleisesti (mielestäni) auto ja prätkämalleja vaivaa lelumaisuus, mutta tässä on lelufiilis kaukana. Seuraavaa päivitystä odotellessa. :)
Jope L 1.11.2010 09:58 Vastaa lainauksella
Täytyy kompata edellisiä kommentteja, näyttää todella hyvältä. Ainoastaan jarruletku ohjureineen näyttäisi puuttuvan, onko tarkoitus lisätä letku myöhemmin vai antaa olla ilman?
Jope L kirjoitti:
Täytyy kompata edellisiä kommentteja, näyttää todella hyvältä. Ainoastaan jarruletku ohjureineen näyttäisi puuttuvan, onko tarkoitus lisätä letku myöhemmin vai antaa olla ilman?
Kyllä noi letkut on tulossa, lisäilen sitä mukaa kun katson turvalliseksi (ei enää irtoamisvaaraa)!