Pienoismallit.net

Kawasaki ZZR1400

Viimeinen niitti

Eiköhän se ole aika lopettaa hierominen tämän kanssa ja julistaa malli valmiiksi vielä tämän vuoden puolella! Kaikennäköistä pikkuhomma tuossa vielä oli viimeisen merkinnän jälkeen, mukana myös tuo otsikossa mainittu viimeinen niitti.
Kaikenkaikkiaan ihan mukava malli, toi pultinpäiden vaihtaminen vaan työllisti lopputulokseen verrattuna ehkä suhteettoman paljon, varsinkin kun koneesta noi tosiaan jäi katteiden alle piiloon. Tamiyan metallisiirtokuvat oli miellyttävä yllätys, noissa Ferrareissa käyttänyt after-marketteja, joiden käsittely on ollut huomattavasti hankalampaa. Peilin lasit tuli tehtyä siten että päällystin etsisarjan mukana tulleet "lasit" tuolla Hasegawa Trytoolin kalvolla, tulos on ihan hyvän näköinen.
Rekisterikilpenä pyörittelin etsattua (viimeistelinkin sen), ja tuota Tamiyan siirtokuvaa. Jälkimmäisestä tuli omaan silmään siivompi, vaikka noiden kiinnitysruuvien kohdat vaativatkin luvattoman paljon Setteriä.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Varma viikon malli! Olen seurannut silmä kovana tätä rakennusblogia ja kumarran syvään ja poistun takaperin paikalta =)
Kerrotko muuten millä käsittelet lasit?

Samu Hyypiä
TLE 31.12.2010 16:43 Vastaa lainauksella
Tervo, loistava malli! Oikean taustan kanssa näitä voisi kaupitella nettimotossa 1:1 kokoisina. :-D
Namu..sanalla sanottuna.
Mitäpä tälle muuta kuin 5 tähtöstä kimaltamaan. Seurailin rojektia itsekin, kerma kaikkiaan upea lopputulos.
Jouni Koski 31.12.2010 17:43 Vastaa lainauksella
Nätti pärrä:) ehkä liiankin nätti? Siitä huolimatta mielenkiintoinen blogi ja komea malli.
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ , points, komea ja hienosti rakennettu pyörä.
Mikko A 31.12.2010 18:08 Vastaa lainauksella
Voi mahotonta kun osaa olla komia malli Kawan isosta Zetorista.
Sitä on sitten oikeaa pyörää kuvattu ja esitellään mukamas pienoismallina… No,leikki sikseen,todella upea malli. Hämmästellä täytyy…
Hämmentävää. Voi vain ihailla työn laatua ja upeaa mallia.
MRB 31.12.2010 20:15 Vastaa lainauksella
Erinomainen pyörä. Tosin jostain kulmista näyttäisi siltä, että maalissa olisi hieman appelssiinipintaa, johtuukohan se vain pm.netin kuvapakkauksesta? Muuten todella hyvää jälkeä, pieniinkiin detaljeihin on jaksettu paneutua huolella.
Lasiosia en yleensä käsittele millään (en vanno Johnssonin nimeen, sitä käytän jossain paikoissa liiman korvikkeena, kuten tässä noissa ajovalissa). Yleensä perusteellinen puhdistus kiillotusliinalla riittää. Jos laseissa on naarmuja, kiillotus noilla hiontalapuilla ja Tamiyan pastoilla.

Maalista voi hyvällä tahdolla jostain löytyä pientä karheutta, jota valot (valoissa on tuollainen pisarakuvioitu hajoitin) ja mahdollisesti kuvien pakkaus korostaa. Tuon voi keväämmällä arvioida livenä jossain näyttelyssä ;-)
Voisi luulla aivan oikeaksi pyöräksi jos ensi kertaa näkisi kuvan. Todellakin 5 tähden arvonen!
Ei mitään virheitä. Todella loistavaa työtä.
Kas kun kukaan ei ole vielä valittanut, että tämä on ihan liikaa lelun näköinen - koska ei ole tehty minkäänlaista modulointia, eikä ole korostettu "valoja ja varjoja" ;-)
Hehee - se oikeakin prätkä nyt vaan sattuu näyttämään juuri tuollaiselta kuin tämä mallikin - niin että ne "tekotaiteelliset" sävyttelyt vain pilaisivat tämän hienon Viiden Tähden lopputuloksen.
Kantri 1.1.2011 14:05 Vastaa lainauksella
Upeeta mallailua. Tuosta lelumaisuudesta, ei tää lopputulos, vaan tuo keulan ilme, ilmanotto/valot tuo mieleen Transformers:it ja tuo taas ei kyllä ole kuin tuon pyörän suunnittelijan, niin mikä lie ja meikäläisen mielikuvitus.

Tervon bokia oli taas kerran kivaa ja mielenkiintoista seurata. Noi lievät appelsiinit minäkin kyllä huomaan, mut ei niitä näy kuin noissa kohdissa mihin tuon valon heijastus ottaa.
Kadehdittavan siistii on rakennusjälki ja ja lopputulos. Kannatti ottaa nuo pultinpäät kehiin ja jos nyt työllisti, niin ens kerralla menee helpommin, (niin mä ainakin aina vakuuttelen itselleni vaikeuksia kohdatessa).
Wau!
Kantri kirjoitti:
Kannatti ottaa nuo pultinpäät kehiin ja jos nyt työllisti, niin ens kerralla menee helpommin, (niin mä ainakin aina vakuuttelen itselleni vaikeuksia kohdatessa).
Joo, kait nuo jää vakituiseen käyttöön, vaivasta huolimatta! Tässä on jo vuoden ensimmäiset liimailut tehty, ja kovasti sillä silmällä katsellut ainakin noiden kateruuvien korvaamista. Yksi mitä tässä mallissa tuli mietittyä, samoin kuin seuraavassakin, on toi katelasin kiinnitys. Siinähän yksi ruuvi on toteutettu kohdistustappina tuossa lasiosassa. Tässä en sitä lähtenyt korvaamaan, enkä ole jälkeen tyytyväinen. Mitenköhän nuo saisi siististi tehtyä, kitin läpi ei viitsisi niittiä painaa, ja mites sen kohdistuksen hoidat ilman tappia? Muovia katteeseen, tappi matalammaksi ja niitti läpi?
Kantri 1.1.2011 16:27 Vastaa lainauksella
Tervo Salminen kirjoitti:
Yksi mitä tässä mallissa tuli mietittyä, samoin kuin seuraavassakin, on toi katelasin kiinnitys. Siinähän yksi ruuvi on toteutettu kohdistustappina tuossa lasiosassa. Tässä en sitä lähtenyt korvaamaan, enkä ole jälkeen tyytyväinen. Mitenköhän nuo saisi siististi tehtyä, kitin läpi ei viitsisi niittiä painaa, ja mites sen kohdistuksen hoidat ilman tappia? Muovia katteeseen, tappi matalammaksi ja niitti läpi?
En nyt ymmärrä/ löydä kuvista, mitä tarkoitat, mun mielestä tuo lasi on siististi kiinni, "6 ruuvia" ?
Vai onko tää sillain et tartee suurennuslasin tai makrokuvan, et huomaa siinä olevan jotain ?
No joo onhan noi yläreunan ruuvit ikään kuin kolossa, jos noita tarkoitat ?
Kantri kirjoitti:
En nyt ymmärrä/ löydä kuvista, mitä tarkoitat, mun mielestä tuo lasi on siististi kiinni, "6 ruuvia" ?
Vai onko tää sillain et tartee suurennuslasin tai makrokuvan, et huomaa siinä olevan jotain ?
No joo onhan noi yläreunan ruuvit ikään kuin kolossa, jos noita tarkoitat ?
Juuri noista tarkoitan tuota ulommaista, joka ei ole ruuvi/niitti, vaan esiin pilkistävä katelasin tappi. Se pitäisi olla samalla tavoin pinta-asennuksena kuin nuo muutkin, ilman tuota koloa. Näkyy parhaiten tuossa viimeistä edellisessä kuvassa.
Kantri 1.1.2011 18:40 Vastaa lainauksella
Lasi kiinni, kittaa kolot, teippaa lasin, maalaa ja liimaa kannat ? Tosin tuo on semmoisessa paikassa et jos ne teipit ei mee siististi, niin ottaa silmään kuin kärpänen morsiamen nenänpäässä, varsinkin kun ottaa huomioon muuten siistin lopputuloksen. Mut miksei ?
Moottoripyöräharrastajana evp tällainen mallihan aiheuttaa prätkäkuumeen(joka hellittää vain siten, että hieroo tyhjällä lompakolla otsaa). Aivan loistavaa työtä, hohtaa uutuuttaan kuin prätkämessuilla(mutta missä on pyörän päällä keikistelevä kissa?).

Sitten mussutusta tuosta väristä. Tämä punainen on sellainen väri, jota en miellä Kawasakiin.. :)
Jarkko Ohjaamo kirjoitti:
Sitten mussutusta tuosta väristä. Tämä punainen on sellainen väri, jota en miellä Kawasakiin.. :)
Joo, Wihreehän se olla pitäisi! No, tämä on kuitenkin ihan tehdasväri, autenttisuus horjuu sen verran että tällä värityksellä ei taidettu ainakaan ekana vuonna Eurooppaan tuoda. Sama kun katsoo noita alakatteita, niin valtaosassa ne on (jälkeenpäin?) maalattu muun katteen värisiksi.
Kyllä näyttää kun olis oikean kikkareen kuvat laitettu tähän, on niin vakuuttavaa jälkeä että en keksi siitä mitään virhettä. Enhän mä näistä mitään ymmärrä, mutta kyllä tuo malli olis kiva koriste hyllyssä… Erittäin mainiota jälkeä, tämähän nähdäänkin ens… Tämän vuoden näyttelyissä…?
Heksa 10.1.2011 17:03 Vastaa lainauksella
Nyt on pakko kysyä: Onko tämä valokuva vai…?

TÄYDELLISTÄ JÄLKEÄ!

Vitoset lentää tälle mallille!
AJ 13.1.2011 22:48 Vastaa lainauksella
Moi Tervo,

Oli pakko tavata koko rakennusblokisi, että uskoi prätkän pienoismalliksi, eikä aidoksi naapurisi autotallista (referenssisi); niin uskomattoman hieno tämä on. Täydellinen pienoismalli sanan varsinaisessa merkityksessä - viisi staraa!

Parhain terveisin,

AJ

PS Enpä tiennyt, että Tamiyakin käyttää liukuvalamis/valu-tekniikkaa joissakin osissaan, aina oppii uutta.