Pienoismallit.net

MGB Roadster

Ensimmäinen auto jonka olen tehnyt joten jälki on sen mukaista. Kritiikki on tervetullutta sen takiahan kuvia tänne laitan että voin saada vinnkejä :)

Kommentit

Kuten varmaan itsekin huomaat, niin maali ei peitä. Malli kannattaa maalata niin monella ohuella maalikerroksella, että maali peittää kunnolla ja näyttää tasaiselta. Kerrosten on oltava ohuita tai lopputulos ei näytä hyvältä. Valitettavasti autot ovat kaikkein vaikeimpia maalattavia. Muuten malli vaikuttaa ihan hyvin kasatulta. Maalipinta on siis ensimmäinen kohta, jota kannattaa lähteä parantamaan.
Ja keltainen väri on yksi huonoiten peittävistä väreistä, joten sen maalaaminen pensselillä on aika vaikeaa. Kannattaa maalata valkoisella pohjamaalilla aluksi ja sen päälle vasta keltainen, ei tarvitse ihan niin montaa maalikerrosta. Useammassa maalikerroksessa on aina vaarana että pinta menee hyytelömäiseksi ja alkaa peittämään yksityiskohtia
Kyllä tämä ensimmäiseksi malliksi on hieno! Varsinkin noin pienessä mittakaavassa. Ja MGB on muutenkin hieno peli.
Upeaa että täällä näkyy tyttöjäkin välillä! Tuossa jo aiemminkin mainittiin tuo keltaisen värin heikosta peittävyydesta, sitä voi myös hieman auttaa keltaisella pohjamaalilla. Monta ohutta kerrosta on parempi kuin yksi paksu ja autoja maalatessa kannattaa kokeilla spray maaleja. Jos joutuu tyytymään sivellin maalaukseen, kannattaa satsata kunnon siveltimiin, halvoista jää huonompi jälki. Kylkilistoja maalatessa kannattaa käyttää teippiä, tällä tavalla saa suoran maalirajan jota siveltimellä on mahdoton saada. Rautakaupasta Tesa merkkistä maalarinteippiä voin suositella, sitä löytyy ainakin kolmea leveyttä. Kasauksessa ei pahoja virheitä silmille tule, renkaat ovat suorassa ja kaikki osatkin paikoillaan. Saumatkin olet hionut pois joten tuosta maalauksen parantamisesta lähtisin liikkeelle.
paavo p. 23.8.2010 20:40 Vastaa lainauksella
Tästä on hyvä jatkaa :-)
Petri Huhtala kirjoitti:
Rautakaupasta Tesa merkkistä maalarinteippiä voin suositella, sitä löytyy ainakin kolmea leveyttä.
En tiedä olenko käyttänyt juuri kyseistä merkkiä, mutta yleisesti ottaen maalarinteippi ei sovellu erityisen hyvin. Esimerkiksi Tamiyan maskiteippi on parempaa. Jos sitä ei ole saatavilla, niin suosittelisin Scotchin perusteippejä.
Kalle Rantanen kirjoitti:
En tiedä olenko käyttänyt juuri kyseistä merkkiä, mutta yleisesti ottaen maalarinteippi ei sovellu erityisen hyvin. Esimerkiksi Tamiyan maskiteippi on parempaa. Jos sitä ei ole saatavilla, niin suosittelisin Scotchin perusteippejä.
Tässä on sopiva liima, vertaisin sitä Tamiyan teippeihin kaikilta ominaisuuksiltaan.
Olet saanut mahtavan puumateriaaliefektin konepellille:)