Pienoismallit.net

BA-20

Laitetaampas vaihteeksi kuvia tänne nettiin. Ace modelsin BA-20 tuli hankittua joskus jostain ja kaivettua nyt viimein kaapista ja valmistettua se. Malli ei ollut mitenkään helppo/mukava rakentaa, kittiä kului ja hermoa kiristi, mutta olen lopputulokseen jokseenkin tyytyväinen.

Tarkoitukseni ei ollut tehdä tähän mitään alustaa, mutta sattui nuo Zvezdan ukot löytymään myös kaapista niin pitihän sitä vähän hämmentää kokonaisuutta ja lisätä ne.

Alusta on pari kertakäyttölautasta väärinpäin päällekkäin maalattuna (en muuta keksinyt).

Maalattu ruiskulla ja yritetty sitä paljon puhuttua värimodulaatiota, no kuvat puhukoon puolestaa.
Pölyt migiä ja lakkana Vallejota ja Johnssonia.

Kommentit

Alustan materiaaliin olisi saanut enemmän käyttää vaivaa muuten huolellisesti tehtyyn malliin. Pyöreä alusta ei omasta mielestä sovi tai ainakin olisi saanut olla hiukan isompi ettei toisen puolen renkaat mene ylitse. Luultavasti pahvilautanen on viellä vääntynytkin maalauksen yhteydessä kun tekstin alta repsottaa.
Jonne 20.8.2010 18:49 Vastaa lainauksella
Joo toi pahvilautanen ei todellakaan ole paras alusta, mutta muuta ei ollut käsillä ja pakko oli jotain tehdä niin tuohon päädyin. Voi olla että saa joskus alleen esim.valokuvakehysken. Kiitos palautteesta
Hyvin on onnistunut. Ainoana voi sanoa, että irvistävä sauma näkyy tosin takarenkaan lokarin ja taistelutilan panssarin välissä, muuta en mallista löydä. Yhdyn siihen, että alustan olisi voinut paremmin valita.
Hyvin rakentunut malli, maalaus ja vanhennus onnistunut kivasti. Ukkelit tuovat eloa ja alusta on mukava lisä, minun silmääni hyvinkin toimiva kokonaisuus. Hieno suoritus.
Hyvän näköinen BA-20! Kokonaisuus alustoineen näyttää hyvältä.
Ei yhtään hassumpi BA-20. Sarja taitaa olla alun perin Alanin tuottama. Ainostaan nuo etulamput nostavat kulmakarvoja. Eräs keino tehdä lamppuun lasit on vaikkapa lämmittää läpinäkyvää muovikalvoa ja siitä mallineen avulla prässätä lasit. Toinen metodi on käyttää jotakin hartsia tai vastaavaa ja valaa siitä lasit. Epoksihartsi ja liimat kellastuvat ajan saatossa, joten niitä ei voi oikein suositella.
Jonne 20.8.2010 20:49 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille kommenteista. Nuo lamput ovat kyllä ikävän kinkkinen asia, ei oikein taidot vielä mitenkään riitä mihinkään valu hommiin, mutta tuo muovi homma pitää laittaa korvan taakse.
Mixa Aho 20.8.2010 20:51 Vastaa lainauksella
Mika Haalahti kirjoitti:
Epoksihartsi ja liimat kellastuvat ajan saatossa, joten niitä ei voi oikein suositella.
Paitsi mm. Krystal Klear - sillä ainakin itse lähtisin tämäntapaisia lasiosia tekemään.
Jonne 20.8.2010 21:18 Vastaa lainauksella
Ihan piruuttani googlettelin tota krystal klear juttua, niin ilmeisesti olisi pitänyt löytää jotain muuta kuin vähäpukeisten tyttöjen kuvia:)
KimmoR 20.8.2010 21:39 Vastaa lainauksella
Itsekin kokeilin tuota Krystal Klear temppua ja kyllähän se tippa muuttui kirkkaaksi ja läpinäkyväksi, tosin siihen kului kauan aikaa..
The Jone 20.8.2010 22:19 Vastaa lainauksella
On hieno! Alusta voisi olla vähän isompi
AKK 21.8.2010 13:36 Vastaa lainauksella
Yhdyn edellisiin että alustan tekoon oisi voinut käyttää enenmmän vaivaa. Hyvä malli sinänsä. Lamppujen lasien tekoon voisi olla yksi niksi käyttää esim vallejon still wateria.
Jonne 21.8.2010 15:17 Vastaa lainauksella
Tuota still water juttua en osannut arvatakkaan.. Pitääpi kokeilla kikkaa, sattuu nimittäin still wateria löytymään. Kiitoksia jälleen kommenteista
Oho arviointin tuli vahigossa pyydän ateeksi jos on huono.