Pienoismallit.net

SAAB B-17A

Saabin hinauskone

Rakensin tämän mallin heti, kun se tuli markkinoille. SH- koneiden maalaus säilyi mysteerinä pitkään. Eräs arvostettu kirja Ilmavoimien kalustosta ilmoitti nokan päällisen olevan mustan. Toinen kirja väitti sitä oliivinvihreäksi. Mallissani tietysti oli nuo molemmat värit peräjälkeen. Onneksi Ritarannan Eikan arkistosta löytyi lopulta värikuva koneesta. Hiomapaperi käteen ja maalinpoistoon! Jyrki Laukkasen Il-28 kirjassa on parikin hyvää värikuvaa SH- koneista. Näyttäisi siltä, että vuosia sitten valitsemani punainen on kuitenkin liian kirkas.
Malli itsessään on ihan kelvollinen. Se päihittää joka suhteessa ikiaikaisen (Lindbergin?) wacun. Marivoxin kokemattomuus länsimarkkinoille suunnattavien sarjojen yleisestä tasosta näkyy karkeina pikkuosina jne. Siirtokuvat olivat hyvät. SH- tunnuksen fonttia piti hieman trimmata keltaisella, mutta muuten ei valittamista.

Kommentit

Siisti ja pirteän näköinen kone. Hyvin rakennettu ja kabiinin raamit on hyvin maalattu. Pari lisä kuvaa olis poikaa, säistyksen puute ei kyllä häiritse. Ei nämä vissiin kovin likaisia ollut? Hieno suoritus hienosta koneesta.
Joo, tämä on hauska lisä hyllyyn. Kyllä nämä jonkin verran käytössä tahriintuivat. Mallin pohjassa on hyvin vaalealla harmaalla pakokaasun jättämät jäljet ja laskutelineitä sekä cowlingia käsittelin varovasti tumman ruskealla. Pyrstössä ja oikeassa siivessä olevien paikkamaalausten värin vedin hatusta.
PhantomII 16.8.2010 19:34 Vastaa lainauksella
Hienohan tuo. Erottu hyvin muista malleista. Ja tosiaan lähes "pakollinen" hankinta 1950-1960-lukujen Suomi-konerakentajille? Porissakin koneet taisivat aikanaan olla tuttu näky. Olikohan se juuri tämä SH-1 joka tipahti Porin lentokentälle vuonna 1961?

Häikäisysuojan väristä vielä: oliko molemmissa koneissa punainen häikäisysuoja vai oliko toisessa vihreä? Jotenkin muistaisin niiden olleen eriväriset. Voi olla, että muistan väärin.
poistettu 16.8.2010 19:42 Vastaa lainauksella
Törkee(n) hieno. Mielestäni keltainen väri on sattunut nappiin,
mutta punainen tosiaan liian kirkas.
Hieman litkuttelua ohjainpintoihin olisin kaipaillut.

Mutta ei Lindberg sitä vacua tehnyt, vaan ruåtsissa Aarne Adersson.
Hyvin rakennettu eritoten kuomun maskaus/maalaus taidolla tehty.
Toivottavasti tyhmiä kysymyksiä ei ole joten mikä on tuo pikku roottori
koneen sivussa?
Harry Lahti kirjoitti:
Hyvin rakennettu eritoten kuomun maskaus/maalaus taidolla tehty.
Toivottavasti tyhmiä kysymyksiä ei ole joten mikä on tuo pikku roottori
koneen sivussa?
Se antaa käyttövoiman hinauslaitteelle.
Oikein hyvän näköinen malli. Itellä tuo odottaa vielä laatikossa kasaamista. Jos saan tuommoisen aikaan, olen enemmän kuin tyytyväinen:) Nuo koneethan muistaakseni tuhoutuivat aika nopeasti, etteivät varmaan kauhean kuluneiksi ehtineetkään.
Hyvin tehty malli ja piristävä väriläiskä muuten hiukan värittömien suomikoneiden joukossa. En tiedä mistä johtyy, mutta keltainen väri on aina miellyttänyt minua. Yritin katsella netistä tietoa Marivox-valmistajasta, mutta ei oikein mitään järkevää löytynyt. Onkohan firma lopettanut toimintansa?
Injektiovalettu sarjahan tämä kumminkin on, eikä vacu?
Kyllä vaan, injektiohan tämä. Vaihtoehtosisa osia on mukana melkoisesti, mm kellukkeet ruotsalaiskoneelle. Kaikkiaan osat mahdollistavat kuuden eri version ja siirtokuvat 16 eri yksilön rakentamisen. Marivoxin kohtalosta en osaa sanoa, mutta mallin voi tilata Hannantsilta Englannista. Hintaa ilman postikuluja näyttäisi olevan 11,40 euroa.
Koneiden käyttöikä jäi lyhyeksi, vain muutamaan vuoteen. Koko sen ajan ne olivat sijoitettuna Karjalan Lennoston Kuljetuslentueeseen Utissa. Koneet tietysti kiersivät ympäri Suomea.
Antti Kotiranta kirjoitti:
Koneiden käyttöikä jäi lyhyeksi, vain muutamaan vuoteen.
Suorastaan äärimmäisen lyhyeksi. SH-2 tuhoutui alle vuoden kuluttua ja SH-1 oli rikottu sitä seuraavana kesänä, eli käyttöaikaa tuli noin 1,5 vuotta.