Pienoismallit.net

T-34/76

Toisen maailmansodan aikainen neuvostoliittolainen keskiraskas panssarivaunu.

1:48 tuntui sopivalta mittakaavalta toiseksi panssarivaunuksi Revellin 1:72-mallin jälkeen. Aluksi mallista piti tulla tavanomainen, reissussa rähjääntynyt tankki, mutta valokuvia selatessani silmääni osui museokäytössä oleva T-34, jossa oli mustavalkoiset renkaat. Siispä tein mallin, joka esittää siistissä museokunnossa olevaa T-34:ää.

Revellin laatuun tottuneena Tamiya oli todella mukava rakentaa. Malli on rakennettu lähestulkoon suoraan laatikosta, mutta tein siihen oman makuni mukaan joitakin muutoksia. Rakennusvaiheessa kadotin toisen pakoputken, joka näkyy toisessa kuvassa. Tein kadonneen tilalle uuden miljoonalaatikon materiaaleista. Se oli ensimmäinen kerta, kun tein osan itse, ja se näkyy työn laadussa. Telojen kanssa oli pieniä ongelmia ja niistä tuli paikoitellen kulmikkaat. Vaikka olenkin työn laatuun erittäin tyytyväinen, korjattavaakin olisi; lampun kuvun unohdin maalata ja vaijeiden maalauksessa on puutteita.

Maalattu siveltimellä Vallejon akryyleillä ja Revellin emaleilla, pohjamaalattu Profin harmaalla sprayprimerilla. Lakattu maalauksen jälkeen kahdesti Johnsonilla, jonka päälle laitettu siirtokuvat. Lopuksi päälle levitetty muutama kerros vedellä reilusti ohennettua Vallejon mattalakkaa. Lopputulos ei kuitenkaan ole täysin matta, mutta olen siihen tyytyväinen.

Vanhentamista ei tässä mallissa ole yhtään. Kuvissa malli saattaa näyttää paikoitellen jopa ruosteiselta, mutta se johtuu valosta.

Kokonaisuudessaan malli oli mukava rakentaa, ja olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen.

Kommentit

Aika hyvää työtä, mielestäni koko vaunu näyttää mustalta. Vähintäänkin erittäin tumman vihreää.
Ville J 7.8.2010 08:54 Vastaa lainauksella
On kyllä todella tummat kuvat. Vaikea suuremmin mitään palautetta antaa, kun ei näe miten esim, työkalut on maalattu. Odottelen parempia kuvia ennen, kuin pisteytän.
ihan hieno malli, vaikea antaa palautetta mutta joka tapauksessa hieno malli.
Kiitos palautteesta. Uusia kuvia tulee tänään.

edit: paremmalla valolla otettu kuva lisätty.
Tankki näyttää kuvissa mattamustalta.