Pienoismallit.net

North American F-86d Sabre Dog

Sapeli koira ja mahti Hiiri raketit.

Näin kesähelteiden aikaan radio ja t.v tuntuvat olevan täynnä uusintoja uusinnan perään joten miksipä ei vanhoista malleistakin voisi julkaista samassa hengessä "kesäkuvia". Tässä Revellin F-86d Sabre Dog 7 vuoden takaa.

N.A F-86d Sabre Dog suoritti ensilentonsa Joulukuussa 1949 tyyppimerkinnällä YF-95a.Sabre Dog kone edusti omana aikanaan pitkälle edistynyttä ja paikoin radikaalejakin teknisiä ratkaisuja.AN7APG-36 tutka ja taistelu järjestelmiä ohjaava D-malliin kuulunut Hughes E-4 "tietokone" olivat 50-luvun taitteen huippu teknologiaa.Koneessa oli aseistuksena tykkien sijaan rakettikasetti joka latasi 24 k.p.l 2,75 tuuman Mighty Mouse ilmamaali rakettia.Yhteislaukaus Mahti Hiiri raketeilla esim Tu-16 konetta kohti olisi melkoisella varmuudella ollut tuhoisa. Sapeli Koiran voiman lähteenä toimi Genaral Eletricin J-47/Ge-17 moottori joka oli varustettu jälkipolttimella.F-86 Sabre Dogilla tehtiinkin useita nopeus ennätyksiä. Esim. marraskuussa 52 kone saavutti Californiassa meren yllä 1,124,13 km/h nopeuden joka oli silloinen maailman ennätys

.Sapeli Koirat palvelivat U.S.A:n lisäksi 19 Nato ja jenkkien liittolais maissa. Liittolaismaissa palvelleet L- ja K-mallin koneet oli varustettu rakettikasetin sijaan perinteisellä tykkiaseistuksella. Lensipä koneita m.m Jugoslavian ilmavoimissakin rintarinnan Mig-hävittäjien kanssa.

Revell/Germany ja Revell/ Monogram julkaisivat F-86D Sabre Dog mallin rak.sarjan 2000 -luvun alussa kutakuinkin samoihin aikoihin.R/G:n malli poikkeaa R/M:n mallista siinä että se esittää myöhempää tuotantoversiota joka on varustettu jarruvarjolla. Sarja koostuu 103 osasta ja on ja on erittäin hyvä ja helppo rakennettava.Osat istuvat toisiinsa "Tamiya" maisen hyvin .U.S.A.A F:n lisäksi mukana on siirtokuvat myös Tanskalaiselle koneelle.Sarjasta syntyy näyttävä malli suoraan laatikostakin rakennettuna. Nyt kun Revell näyttää julkaisevan k.o mallin uudelleen (ilmeisesti R/Monogram version)on F-86d syytä nostaa jälleen esille.Jos olet kiinnostunut 50-luvun jeteistä ja ukkosen jyrinästä niin silloin tämä Sabre Doggi kyllä kuuluu osastoon "pakko hankinnat".Suosittelen.

Kommentit

Komean mallin olet saanut aikaiseksi.Vanhennukset sopivat myös jettiin toisinaan.Tanskalaisilla en näitä tiennyt olleen.Hyvä kertomus myös aiheesta.
Onpas sivustolle iskenyt suihkukone kärpänen, pakko olla helteillä tekemistä sen verran paljon tullut 50-70luvun suihkareita. Komea on tämäkin ja yksi aikakautensa mullistavia koneita. Maalaus onnistunut hyvin ainut seikka mikä minun silmään pistää on peräsimen siirtokuvat ehkä pientä epätasaisuutta havaittavissa.
Kolomonen loksahti. Kiitos ekana tarkasta tutustumiskirjoituksesta. Niillä on aina kiva sivistää itseään.
Mallin siipien (ainakin oikean) saumoissa on jotain töhkää. Ja kuin Jounikin tuossa yllä, niin siirtokuva ei ihan istu rungon mutkaan. Kuluneisuutta tai paremminkun likaisuutta on aika sopivasti.
Pensselimaalarina tuttu Opa on saanut maalipinnan kivasti tehtyä.
Jopa lähikuvassa myös nuo paneeliurat korostuu…ONKO ne yleensä uria näissä koneissa? Mielestäni siellä ei paljon materiaaliin jätetty uria.? Korjatkaa jos olen viärässä.
Muissakin täällä olleissa ko. ajan ja myöhemminkin tehdyissä koneissa ei juurikaan uria ole.
PhantomII 27.7.2010 13:13 Vastaa lainauksella
Komea Sabre Dog! Alkaa olla palvelustunteja jo takana, kun ulkomuoto on jo vähän kulahtanut! Vanhennusaste sopii malliin hienosti.

Kuten sanoit, pakkohankinta fiftari-koneiden mallaajille. Oi aikoja, jolloin lentokoneet näyttivät vielä lentokoneilta, eikä miltään Star Wars-härveleiltä. Maalauskaaviotkin olivat sellaisia, että likinäköisempikin noteerasi.
Kiitoksia kommenteista arvon herrat.Oikean siiven ja rungon liittymäkohdassa on siistimättä jäänyt sauma. Voihan pieru!Silkkaa huolimattomuutta ja huono näköisyyttä.Näkö on nyt kuitenkin korjattu.Oikeasta linssistä lähti -0.75 ja vasemmasta- 0,65 pois.Ei ihme että ukko oli puolisokea kun lasit olivat noin paljolti liian vahvat.Joskus siis näinkin päin.

Tuo peräsimen(sivu vakaajan?) siirtokuva on kyllä paikoillaan runkoa myötäillen.Epäily vinoudesta johtunee kiiltävän pinnan aiheuttamasta heijastuksesta?Kokeilin tuota siirtistä vielä sormella ja kyllä se meni aivan pintaa myötäillen.

Oikeissa lekoissa ei tällaisia puskusauma paneeliuria ole juuri kuin jossain huoltoluukkujen, ohjainpintojen y.m liikkuvien ja aukeavien osien kohdalla. Sama pätee myös vanhempiin lentohärveleihin.Mallimaailmassa valitseva urien korostus ilmiö on mielestäni jonkinlainen muoti ilmiö(kuten aikoinaan olivat liikkuvat ohjainpinnat ja potkurit) jota itse myös aina silloin tällöin harrastan vaihtelevalla menestyksellä.Sillä ei siis välttämättä ole tekemistä kovin paljon todellisuuden kanssa mutta kai mallailussa on mukana myös tämä "taiteellinen "ulottuvuus.Noh,tosi mallarit tuomitsevat meikäläisen tämän lausunnon jälkeen varmaankin roviolla poltettavaksi mutta eipähän ole ensimmäinen kerta. P.S erityskiitokset Rissasen Timpalle a.t.k. opastuksesta.