Pienoismallit.net

Taistelijan tauko

Jääkäri hajoaa metsään

Pikaisesta päähänpistosta liikkeelle lähtenyt figuuri esittää varusmiesraukkaparkaa jossain päin Kainuun metsiä loppukesästä/alkusyksystä 2009. Harjoitteluun on tullut kaivattu tauko, jolloin voi heittää telamiinan turpeelle ja hajota taivaalla porottavaan aurinkoon. Tarkoitus olikin saada tämä viimeistään Maanantaihin 12.7 mennessä valmiiksi.

Figuuri on itse rakenneltu Greenstuffista ja erinäisistä muista muoveista, kupareista, teipeistä ja langoista. Tottakai joitain osia tuli miljoonalootasta, kuten kädet ja parin yrityksen jälkeen korvasin päänkin osalla, jota vähän parantelin vielä. TST-vyöhön on tehty remmit ja hihnat vastaavat ohuesta kuparilevyhommasta, tetsarin laukut greenstuffia, sipulisäkki ja M-05 lippalakki on muokattu Dragonin german equipment tarvikesetistä.
RK-95 on myöskin itsevalmistettu, pohjana käytin miljoonaloodasta jotain piloillemallailtua PPS-43 konepistoolia, siihen menikin sitten myös Greenstuffia, rautalankaa, muovisoiroa ja injektioneulaa ihan kiitettävissä määrin, eikä lopputuloksesta tullutkaan kovin tarkkka, aseen hihna on maskeerausteippiä.

Pohja on puunpalanen, jonka satuin tuolta löytämään, siihen vähän hiontaa, ruskeata maalia erittäin ohuesti ja lakat päälle. Lisäksi löysin vanhan kokardin joka oli jo vähän kulunut, mutta se tuo mielestäni kivan lisän tuohon pohjaan. Tähän sitten tein muotoa vähän kaikesta mitä käteen sattui ja tein omat sirotteet jauhamalla erittäin hienoksi kuivaa sammalta. Muutama oksa ja vähän heinikkoa lisäilin sinne tänne. Akryyleillä vähän lisäsävyä pintaan ja puolukkakesää mättäisiin. Tein vielä kivana pikkulisänä Jääkärille rakkaan Telamiinan 1:72 T-72:n ylijäämärenkaasta, johtimeneristeestä ja johdonsäikeistä.

Figu, ase, ja tellu on maalattu Revellin emaaleilla ja Vallejon akryyleillä osittain, maasto ja iho halpisakryyleillä. Figulle vielä senverran että washailin sirpaleliiviä sinisellä värillä, että se saa kuuluisan myrkynvihreän sävynsä verrattuna maastopukuun. Pölyttelin vähän housujen takamusta ja polvia, mutta en kovin paljon koska ollaan metsänreunassa, ei niinkään hiekkamontulla.

Ihan mukava figumallailu. Varmaan parhaiten onnistuinkin tuon sirpaleliivin teossa, vaikka nyt ei kovin hyvin tuolta alta näykkään. Tetsarin "lihakoukut" saisi olla kyllä vähän pienemmät, mutta minkäs mahdat näillä sormilla.

Kommentit

Otsikosta odottaisi hemmon istuvan miinan päälle…;)
Lopputulos on hätkähdyttävä. Paljon on taas jaettu "Viikon malli"- osastoa, mutta nyt lämpenen sille…
Ihan makian näkönen tuokiokuva. Pari kohtaa mitkä pistää silmään, niin ase (tuo kädensuoja, vai miksi sitä kutsuttiinkaan) ja varsinkin lipas näyttävät järeähköiltä tuossa oletuskuvassa. Toinen asia niin tuo tellu näyttäisi kelluvan tuossa sammalella. Mun muistin mukaan ne prkleet paino ihan mukavasti, vaikka harjoitusvärkkejä olivatki. Silti tykkään tästä kovasti.
Sotkun sokerimunkki alitajunnassaan soturi suuntaa kohti Vihreitä Sisaria?
Sysäri ja hanska vähän mittakaavan ulkopuolkella… Ja tiedän miltä tuntuu kantaa neljää panssarimiinaa… Ne painaa… ;)
Mutta pisteet annettu, joten… ;)
Jani H 10.7.2010 14:10 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista!

Kädensuojan ja lippaan reilu koko on tiedossa, mutta en sitten alkanut tätä enää korjaamaan, kun halusin tämän jo saada vihdoinkin valmiiksi, Lipas näyttää reilulta varmaankin kun en oikein onnistunut tekemään vohvelikuviota, jota näissä muovilippaissa on, joten tyydyin vain maalaamaan jonkinlaisen kuvion vaaleammalla värillä. Telamiinan olisi todellakin voinut vähän enemmän upottaa tuonne mättääseen, vähän jotain irtosirotetta ympärille pieni kerros niin olisi voinut tulla hyvä, täytyy katsoa jos tuon korjaisi. Sysäyksenvahvistin on ehkä vähän liian iso, mutta mielestäni pienempi sysäri ei olisi toiminut niin hyvin ottaen huomioon kuinka mohlon näköinen tuo itsetehty kivääri muutenkin on.

Mutta kiitoksia kumminkin kaikille kommentoineille, pitää tässä katsoa jos noita ehdotuksia vähän parantelisi sitten kun taas innostuu tämän pariin (kun sitä haluaisi rakennella nyt välillä jotain aivan muuta)
Voisin kuvitella että solttu miettii "kunpa olisin kotona rannalla, katsastelemassa tipuja". Minusta onnistunut figuuri koska niin paljon yhdistelty ja itse tehty, pisteet siitä.
Oikein hieno, ainoana nuo saappaat pistävät silmään, lähinnä heijastin