Pienoismallit.net

Ford Escort Mk1

Isälläni oli aikoinaan juuri tämänlainen auto. Vanteet otettu tähän mallin eräästä toisesta autosta ja puskurin alla olevat valot tehty itse. Koko keula kusasi vähäsen, koska pientä valuvikaa havaittavissa, ja tällaiseen kittaamiseen ei taito riitä. Rekkarit tehty tussilla, siksi huonot.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Rakennusjälkeen kannattaa panostaa. Vähemmän liimaa ja kiirettä. :)
Litkutusta ja ikkunalistat kaipaisi. Muuten ihan ookoo. Uutta tulemaan.
paavo p. 23.6.2010 22:02 Vastaa lainauksella
Ihan hieno taskuraketti :-).Ootko muuten värjänny ikkunalistat?
En oo ikkunalistoi värjänt.
Niko J 24.6.2010 09:08 Vastaa lainauksella
Muuten hieno Esko, mutta ikkunalistat tosiaan kaipaisivat väriä. Ja rekkareista itse mainitsitkin. Muuten hyvä Esko mittakaava huomioon ottaen.
PhantomII 24.6.2010 09:09 Vastaa lainauksella
Nonni! Wanha kunnon(?) Escoortti ja vielä tykkivantein. Ah, miten muistot tulvivat mieleeni. Ensimmäinen autoni vuonna 1979 oli tällainen Esco, vuosimallia 1968. Auto oli valmistettu Englannissa ja oli aika heikko esitys. Tämä on kuitenkin tyylikkäin koppa ko. vehkeestä.

Malli on mielestäni ihan kelpo ja varsinkin mallarin ikä/kokemus huomioon ottaen. Ovien ja luukkujen litkutusta voisi seuraavaan malliin kokeilla, samoin listojen ja kahvojen ehostamista Bare-Metal Foililla.
Ajan hengen mukaisista vanteista ja huomiovaloista ISO plussa.
Ovien reunat kannattaa tosiaan aina korostaa, ne vaikuttavat mallin ilmeeseen uskomattoman paljon. Muuten rakennusjäljestä onkin jo sanottu kaikki mitä minulla olisi sanottavaa.
Tässä tapauksessa on kuitenkin myönnettävä, että malli on esikuvansa ja rakentajan henkilökohtaisen yhteyden takia tavattoman sympaattinen, mistä liikeni vähintään puoli ylimääräistä pistettä.
Hieno esko! Varsinkin tästä melko surkeasta sarjasta rakennetuksi. Ainoa parannusehdotus on, (yllämainituiden lisäksi) se että Noita vanteita olisi voinut jotenkin litkuttaa. Näyttävät tässä hiukan liian kiiltäviltä.
Pauli Pippola kirjoitti:
Ainoa parannusehdotus on, (yllämainituiden lisäksi) se että Noita vanteita olisi voinut jotenkin litkuttaa. Näyttävät tässä hiukan liian kiiltäviltä.
Itestä tuntui aluksi, että pitäskö noi viel lakata oikein kiiltäviksi, kun Mastonin kilikalikromispray jättää enemmänkin satiinisen, kuin kiiltävän pinnan.
hyvältä näyttää, etenkin moottori on siististi kasattu
Kappas, itellä on justiin sama malli rakennettuna,tosin se oli maalattu punaseksi mutta viis siitä. Maali pinta sun autossa on aikasta hyvä ja laseissa ei ole liimatahroja. Miinuksena on lähinnä vain etu lamput, itse olisin tehnyt ne hopeaksi mutta maksunsa kullakin, on muuten komiat vanteet ;)