Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-6

Iso Mersu.Mt-437

Mersuista on kirjoitettu ja sanailtu paljon näillä sivustoilla,lisäksi aiheesta löytyy hyllyittäin kirjoja ja vähintään saman verran infoa netistä.Minulla ei ole aiheeseen tältä kantilta mitään lisättävää. Ilmeisesti jokaisen lekomallarin pitää kuitenkin julkaista tällä sivustolla ainakin yksi mersu kansio.Tässä allekirjoittaneen tuotos v.2004.Malli esittää MT-437 kesäkuussa 44 Lappeenrannassa 3/HLeLV 24 vahvuudessa.Koneen ohjaajana toimi tuolloin Ylik.L.Ahokas.Kone teki pakkolaskun 28.6.44 ilmataistelussa saamiensa osumien jälkeen.Ohjaaja Kers.K.Keskinummi haavoittui.Mt-437 poistettiin Ilmavoimien kerosiini vahvuudesta 23.11.54.Koneella saavutettiin HLeLV 24:ssa 4 ilmavoittoa. Hasegawan 1:32 mersussa osat liimattaan yhteen ja maalataan tai päin vastoin.Nämä "Hassen" 1:32 mersut on toteutettu niin hyvin että niihin voisi liittää mukaan "easy assembly kit" merkin.Mallia voi suositella vauvasta vaariin.Mt-437 siirtokuvat ovat peräisin MDC:n Suomi mersu arkilta . Malliin on lisätty,syöksyvyöt,jarruletkut,antennimastot sekä antennilanka,muuten malli on Hasegawan kuosissa.

Kommentit

luettelo 9.6.2010 18:34 Vastaa lainauksella
No onhan se kaunis, ei voi muuta sanoo. tosin hämärässä otettu nuo kuvat
Ihan komea "jätti-mersu".Varmaan aika urakka,nämä 32;set.
Pensselillä maalatuksi on kaunis. Eipä moitetta. Mistä tuo kangasmerkki on peräisin?
Ihan kelpo mersu on. Jos mahdollista, yritä kuvata ulkona vallitsevassa valossa. Salama pilaa tehokkaasti kuvattavan kohteen, useinmiten. Mitä käytit antennilankana?
luettelo 10.6.2010 12:33 Vastaa lainauksella
Näyttäis siimalle
Kiitokset kommenteista.Antennilanka on 0,14 siimaa.Se on ohuinta mitä näiltä leveysasteilta on toistaiseksi löytynyt.Kangasmerkki on peräisin jostain Rissalan lentonäytöksestä.Löytyy myös Fokkeria ja Migiä vastaavina merkkeinä. Joo salama on ongelmallinen juttu.Kuvausta ei ole tehty hämärissä vaikka siltä vaikuttaa.Kaikki huushollista löytyvä valaistus oli suunnattu malliin,lisäksi se oli sijoitettu ikkunan ääreen josta tulvi kirkasta kesäpäivän "kiloa" huoneen täydeltä.Valo ei vaan yksinkertaisesti piisaa meikäläisen pokkarille.Pihan hiekkalaatikkokin oli varattu varsinaisten käyttäjin toimesta.Ensi keralla paremmassa valossa, toivottavasti.
Opa Laitinen kirjoitti:
Kiitokset kommenteista.Antennilanka on 0,14 siimaa.Se on ohuinta mitä näiltä leveysasteilta on toistaiseksi löytynyt.
On ohuempaakin, esimerkiksi Berkley FireLine Crystalin siimaa saa melkein mistä tahansa, ohuimmat siimat ovat 0,10- ja 0,12-millisiä.