Pienoismallit.net

Gloster Gladiator mk1

Hopeasiipi osa 5

Gloster Gladiator oli hopeasiivistä viimeisin, kaksitasot joutuivat väistymään uusien konetyyppien tieltä, mutta gladiator piti huolen, että kaksitasot eivät kadonneet historiaan ilman huomiota, konetyyppi esitti pientä, mutta legendaarista roolia toisessa maailmanpalossakin, erityisen muistettuja ovat kolme konetta jotka pitivät yllä Maltan ilmapuolustusta.
Kone itsessään oli Gloster Gauntletin pohjalta suunniteltu ja rakennettu "viritelty" versio, joka onnistui täyttämään R.A.F:n asettamat vaatimukset ja pääsi sarjatuotantoon 1935.

Malli oli varsin simppeli tapaus rakentaa, ainoita ongelmia tuotti koneen valmiiksi saaminen pienen motivaatio katkoksen takia, tämä taas johtui siitä, että ensimmäisen maalauksen tuhosi ilmeisesti pilalle mennyt lakka. Pesun jälkeen aloitettiin sitten alusta :) Malli on saanut pintaansa sekoituksen revellin maaleja, vahvennettuna hitusella valleota. Maalaus ja lakkaus tehty siveltimillä sekä takilointi taasen venytettyä valurankaa.
Nyt nämä lentävät hopesiivet saavat riittää vähäksi aikaa, tuli tuo telinekkin sopivasti täyteen.

Kommentit

luettelo 7.6.2010 21:56 Vastaa lainauksella
Gaunis
Giitos.
En lähde tuolle G-linjalle… Vaikka vähän haluttaisi…;)
Mutta, eikö tuo valuranka ole kuitenkin työläämpi, kuin siima?
Tavallaan takiloinnista löytää "virheitä", kun tietää ettei ole kiristetty siima, vaan venytetty valuranka…?
Älä pelkää… En anna tähtösiä… Kehun Viisikkoa. Upeita.
Virheitä löytyy varmasti aina, eikä arvioinnit tai kritiikki minua pelota…ainakaan paljon. Tuli noita siimoja viriteltyä muutamaankin koneeseen ja minusta se oli paljon työläämpää kuin valuranka, mutta varmasti siihen vaikuttaa mittakaavakin. Suuremmassa mallissa valuranka olisi varmasti hankalampi toteuttaa. Kiitos kehuista, viisikko näyttää ihan kivalta vitriinin päällä :)
Tero Lammimetsä kirjoitti:
En lähde tuolle G-linjalle… Vaikka vähän haluttaisi…;)
Jaa, Gomia on vai mitä ? Ja Gaunis.
Täällä on paljon G-miehiä, Giitos Govasti Gommentista.
Vetää gateelliseksi tuo takilointi. Gauhean gaunista gatsottavaa gaikki viisi gonetta. Tässä yhdistyvät hienosti ilmailuhistoria ja historilalliset muovirakennussarjat.
Giitoksia, salainen haaveni olisikin täydellinen matchbox kokoelma, ainakin näissä 1/72 tuotteissa, aika monta olenkin saanut jo haalittua itselleni, emännän suureksi riemuksi :)
Mittagaava huomioiden erittäin gateelliseksi vetää. Toi viisiggo on mahtava juttu. Oletgo muuten gogeillut tagilointiin sellaista tuotetta guin E-Z linen? Venyy ja pitää gutinsa ja on ohut. On myös helpohko liimata. Veiggaan , että helpompi guin valuranga. Fyra poeng ja pöllö ohtaan!
Hienosti rakennettu konevanhus. Valurangan käyttö takiloinnissa todella onnistunutta työskentelyä, hieno idea ja kaunis tuo viisikko. Hienoa ja kaanista;)
Giitoksia Gommenteista :) Olen lukenut E-Z linestä tällä sivustolla ja pistänyt nimen muistiin, ainakin käyttäjien kertoman mukaan hyvä tuote. Uskoisimpa että tulee tuota vielä kokeiltua.
Niin jos jotakuta kiinnostaisi tuollainen teline, niin niitä on saatavilla Airfixin omasta nettikaupasta muutaman punnan hintaan.
Siis ovatko nuo antennit ja siipien vaijerit venytettyä valurankaa? Alle Achtung, niinkuin saksalainen sanoo, suomeksi = wow! Tuo viiden koneen teline on erinomaisen hieno esillepano juuri tällaisille koneille. Hienoa työtä!