Pienoismallit.net

Focke-Wulf Fw 200 c-8

Luftwaffen pitkän matkan meritoiminta kone

Jostain syystä tällä sivustolla ja galleriassa ei ole nähty yhtään Fw-200 Condorin mallia joten pyrin korjaamaan asiaa omalta osaltani. Focke-Wulf Condor oli Luftwaffen pitkän matkan meritoiminta kone joka perustui 30-luvun lopulla ensi lentonsa tehneeseen matkustaja koneeseen joka kantoi samaa nimeä.Condor oli suunniteltu nonstop lentoihin Berliinistä aina New Yorkiin saakka joten se tarjosi myös hyvän pohjan pitkän matkan sotilasversiolle.Koska Condorista oli olemassa jo valmiit suunnitelmat sotilasversiota varten ja muut kilpailijat olivat myöhässä tai eivät täyttäneet vaadittuja normeja ,päätti RLM valjastaa Condorin meritoiminta koneeksi.Sodan aiheuttamien kiireiden vuoksi konetta ei saatu koskaan oikein "kuosiinsa" ja se kärsi koko sotilas uransa ajan rakenteellisista heikkouksista.Laskutelineet pettivät ja runko tuppasi katkeamaan.Puutteistaan huolimatta Condorit muodostivat siinnä määrin vakavan uhan liittoutuneiden saattueille että m.m Winston Churchill kutsui Fw Condoreita Atlantin "vitsaukseksi".Paitsi että hyökkäsivät laivoja vastaan niin Condorit välittivät myös tietoa saattueiden kurssista ja koosta u-vene laivueille.Tiedustelu olikin koneiden toinen tärkeä rooli sodan aikaan.Kotimainen Aero oy ehti tilata myös kaksi konetta Suomeen mutta sodasta johtuen Karjala ja Petsamo eivät koskaan saapuneet perille. Koneesta rakennettiin useita eri variantteja joista runsas lukuisin oli alatyyppi C-4.Revellin sarjasta voi rakentaa joko C-5 tai C-8 version joista jälkimmäinen oli lähinnä Hs-293 ohjustenlaukaisualusta.Näitä C-8 tyypin kone pystyi kuljettamaan 2k.p.l uloimpien moottorien alle ripustettuna Revellin sarja edustaa uutta hyväksi havaittua Revell laatua.Sarja koostuu 214 harmaaseen muoviin valetusta osasta+26 läpinäkyvästä.Osien yhteen sopivuus on yleisesti ottaen hyvä mutta, johtuen sarjan erikoisesta osa jaosta rungossa ei kittaukselta kuitenkaan välty.Siirtokuva vaihtoehtoja on neljälle eri koneelle. Kun rak.sarjan hinta on vielä 30€ hujakoilla saa rahoilleen kyllä täyttä vastinetta. Suosittelen kaikille kiinnostuneille.

Kommentit

Hienon näköinen mielestäni. Minulla on sama kone, tosin vielä ilman maalia.
Huh, melkoinen osien lukumäärä näin pieneen skaalaan. Hyvin olet mielestäni projektissa onnistunut - ja jopa sivuvakaajan haristi on paikoillaan - se tuskin tuli sarjan siirtokuvien mukana? Tyylikäs antennilankojen viritys kruunaa koko komeuden - tosin tuo koneen nokkaan asennettu valtaisa antennihässäkkä on aivan karsean paksua materiaalia mittakaavaan suhteutettuna, mutta sehän ei ole mallin rakentajan vika se.
Varsinkin pohjakuva on hieno,tietysti koko konekin ja vaivaa nähty paljon.Toisenlainen kuvaustausta toisi malliin huomattavasti lisää eloa ja värisävyt tulisivat paremmin esiin.Kangas kirkkaassa valossa ei vaan toimi kunnolla.
Olet rakentanut mallikkaan kontoorin. Jo mainitut tutka-antennit vähän tökkäs, mutta niinkuin on mainittu, se ei ole mallarin vika.Ehkä etsiosa? Ittellä on sama laatikko ja vielä Trumpeterin 1/48, josta pitäisi rakentaa Hitlerin toinen matkakone, joka vieraili Immolassa kesällä 1942. Kova urakka edessä, jonka jo olen aloittanut.
Kiitokset kommenteista arvoisat kanssa harrastajat.Kuvat on nyt otettu luonnon valossa ilman salamaa.Viininpunainen vanha pöytäliina ei ehkä ole paras mahdollinen tausta varsinkaan värinsä puolesta.Joo tuo hakaristi on on tosiaan kotoisin jostain muualta kuin Revell/Germanyn tuotannosta.Onnea ja menestystä Sepolle 1/48 projektin kanssa.Jään mielenkiinnolla odottamaan kuvia valmiista mallista.
Luonnonvalossa on ihan ok kuvata.Kannattaa kokeilla erivärisiä pahveja ja löytää sieltä sopiva vaihtoehto jollekkin mallille.Esim.Tiimarista saa isoja kartonkeja useilla väreillä,edulliseen hintaan.Tämä yksi vaihtoehto kuvaamiseen.
Kiitokset Tepolle vinkeistä.
Eli tämä ei ole siis se ikivanha Airfix?-versio? Siitenhän hankkimista voisikin harkita, on sen verran räyhäkäs kone ja tuli tuo "Saattue Murmanskiin" kerrattua 30 vuoden tauon jälkeen :)
Tämä malli on Revellin kokonaan uusi versio Condorista. Ilmestyi markkinoille noin 4vuotta sitten. Ei siis mikään vanhan lämmittely.Laatu on samaa luokkaa kuin Revellin uusissa Lancasterissa,He-117 ja Ju-290 mallissa.
On taas Opa värkännyt laitoksen. Ja ottanut tarkkaan selville historiaa. Kiva lukea sinun "vikipediaa". Mallihan on ihan hyvin onnistunut ja työ tarkkaa. Pensselimaalaus näkyy, mutta niin pitääkin. Ihmetyttää aina näissä sinun lentokonemalleissa nuo antennilangat. Miten ihmeessä saat noin näkyviin ja aidoiksi "pylpyrät" ja liitokset? Olen ounastellut muissakin. (Fokkeri…)
Kiitokset Timolle kommenteista.Ne pylpyrät(eristimet) on tehty P.V.A liima tipoilla.Esim.Eri Keepperi soveltuu tähän hommaan hyvin,se on sitä paitsi paljon halvempaa kuin pikaliima. Antenni lanka on siis siimaa joka on kiinnitetty mastoon ja runkoon pika liimalla. Siveltimen jättämä maalaus jälki ei kyllä mielestäni saisi näkyä.Mallin pinta turmeltui onnettomien eri merkkisten maalien ja lakkojen käytön seurauksena.Ne säännöt jotka pätevät emali maaleihin eivät päde akryyleihin.Malli on ensi maalattu Miniatur Paintsin pronssin vihreällä ja sen jälkeen tummemmat kuviot Vallejon maaleilla.Tähän saakka kaikki näytti olevan o.k. Kun laitoin mallin päälle kiiltävää akryyli lakkaa sulivat maalipinnat niistä kohdin jossa oli 2 eri sävyä päällekkäin.Voihan Pieru!!!Yritin hioa maali pintaa tasaiseksi mutta pintaan jäi kuitenkin "hauskoja siveltimen jälkiä ja muuta röppöä".Kaikki maalit olisi pitänyt ilmeisesti hioa pois ja aloittaa alusta uudelleen jotta homma olisi onnistunut.Mielestäni elämä oli kuitenkin tuossa vaiheessa liian lyhyt käytettäväksi moiseen puuhaan,joten se jäi,en piittaa.Toivottavasti seuraava esitys Condorista onnistuu paremmin.
Tuli vielä mieleen toi antennilankajuttu. Kannattaisiko kokeilla sellaista tuotetta kuin E-Z linen. On joustava, tiukkuuden pitävä ja 700% venyvä nimenomaan antennilankoihin sopiva tuote. Sitä saa ainakin Ebay:n kautta. On erinomainen tuote. Kannattaa kokeilla. Nuo pylpyrät on juuri esim. Eri Keeperillä helpoin tapa tehdä ne aidon näköisiksi. Ja nimenomaan halvin tapa. Tietty mikä tahansa ns. White Glue(PVA) kelpaa. Onnea ja menestystä Opalle!
Kiitokset Sepolle vinkistä.Uskon kuitenkin edelleen mustaan talvi siimaan.Hyvää Juhannusta kaikille ympäri Suomen niemen.