Pienoismallit.net

Bismarck

Battleship

Taistelulaiva Bismarck. Paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Mm. lentokoneet keskilaivassa, vinssit kannella, joissa mustat trossit (kiinnitysköydet) ja pikkuikkunat laivan rungossa ja kansirakenteissa.

Kommentit

Malli on komea aikaansaannos noin pienenä. Jotkin asiat kuitenkin pistää silmään.
Maalaus: Keltainen kannella on niin erottuva, että häiritsee. Olisiko pieni litkutus paikallaan. Kyljessä olevissa tunnuksissa maali on paksua. Lippusiimat roikkuu…Jotain säistämistä tämä kaipaisi. Pienellä vaivalla näyttävyyttä lisää. Mutta, niinkuin jo kerroin, niin kaunis on.
Bismarckhan oli toinen niistä suurista. Toiseen olen käynyt tutustumassa ihan livenä aikoinaan. 70-80 luvun taitteessa siellä sai vielä käydä. Nykyisin eivät enää salli. Eikä siellä ole oikeastaan mitään katsottavaa. Tai ollut. Altavuonossa oltiin. Jossain Tromssa kieppeillä olisi vissiin enempi katottavaa. Aikoinaankaan oli vain romua ja rautaa. Jotkut sai posliinikupin palasia, joissa oli natsisaksan logo.
Siistiä työtä ja mukavasti panostettu yksityiskohtiin. Ehkä silti vielä jotain viimeistelyä kaipaisi, eli kaimani kommentteja myötäillen. Bismarck oli kyllä komea taistelulaiva. (Otsikon termiä battleship en itse mielelläni käyttäisi koska laiva on saksalainen ja englantia on hiukka vaikea siis perustella, mutta makuasia joten ei siitä sen enempää. Mallia nimeäminen ei huononna).

ps. Hienoa että olette maalanneet Aradot noin hyvin. Olen nähnyt todella suurenkin Bismarckin mallin jossa itse lentokoneet oli jätetty hyvin askeettisiksi.
Hyvä Saku ja Antti.Revellin vanha Bismarck ei ole niitä helpoimmin "kasaan" meneviä malleja.Olennaiset korjaus tarpeet kerrottiin jo aiemmissa kommenteissa.Nuo Saksalaisten mustavalkeat Baltic raidat muuten nousevat aina aluksen kansi rakenteisiin saakka.Niiden maalaaminen on hieman kinkkinen juttu mutta kannattaa yrittää.Malli saa siitä lisää ilmettä.Tästä on hyvä jatkaa.
Opa Laitinen kirjoitti:
Nuo Saksalaisten mustavalkeat Baltic raidat muuten nousevat aina aluksen kansi rakenteisiin saakka.Niiden maalaaminen on hieman kinkkinen juttu mutta kannattaa yrittää.Malli saa siitä lisää ilmettä.
Raidoitustahan on Bismarcissa ollut ainankin kolmea eri variaatiota. On ilman raitoja, raidat kansirakenteisiin asti ja taman mallin kaltaiset.

www.bismarck-class.dk/bismarck/paint_schemes/paintbism1940.html
(Sivun alhaalta "next"sta lisaa.)