Pienoismallit.net

Lavochkin La-7

Itärintama group build

Lavochkin La-7 oli Neuvostoliiton ylivoimaisesti parhain hävittäjäkone Toisen Maailmansodan aikana. Se oli kehittetty aikaisemmasta Lavochkin La-5-hävittäjästä. La-7 lensi ensinmäisen kerran tammikuussa 1944, mutta tuli rintamakäyttöön syyskuun puolivälissä 1944. Mallini kuvaa majuri Shavrovin konetta vuonna 1945.

Rakensin tämän mallin Itärintama 1941-1945 group buildia varten. Tuntuu jopa helpottuneelta kun on saanutmallin näin aikaisin valmiiksi niin tietää että ei tarvi enää viime tingassa kiireessä rakentaa mallia loppuun.

Rakennussarja on Eduardin Limited edition tuotantoa, sisälten (paljon) etsejä ja maalausmaskit. Etseistä käytin melkein kaikki, paitsi laskeutumissiivekkeiden etsit. Eduardin laatu oli erittäin mukavaa, toisin kuin esim. saman valmistajan Focke-Wulfissa, joka on todella hankala saada siististi kasaan. Idea mallin asettamisesta alustalle tuli etseissä olleessa metalli"kyltistä". Alustana on tavallinen valokuvakehys, jonka maalasin Revell 9:llä. Maaleina käytetty Humbrolia ja penssellillä maalattu.

Kommentit

KimmoR 6.6.2010 18:20 Vastaa lainauksella
Todella hienoa työnjälkeä olet saanut aikaiseksi, Otto. Ehkä sitä iänikuista säistystä ja paneelirajojen pesua tummalla värillä joku voisi haluta enemmän mutta mulle ainakin kelpaisi tuollaisenaan. Kyllä tuo kelpaa viedä näyttelyyn.
Hyvä Otto, oikein nätti malli hienosta koneesta pienemmässä mittakaavassa.
Hyvä Otto! Hienosti duunattu, siisti malli hienosta koneesta. Mallihan esittää aivan uuden karheata koneyksilöä ja olet tehnyt sen todella hyvin. Sinähän parannat tahtia ja taitoa kuin sika juoksua! Great!!
Hyvältä näyttää! Itse kaipaisin kevyttä säistystä, (esim. Pakokaasu- tai ruutivanoja) mutta hyvältähän tämä näyttää ilman niitä.
PhantomII 10.6.2010 18:44 Vastaa lainauksella
Jep. Oikein komian koneen olet pykännyt. Ehkäpä vähän pölyä ja muuta suttua…? Maalipinta näyttää oikein hyvältä. Tällä hetkellä oma tilanteeni on se, että en voi muuton takia maaliruiskua käyttää ainakaan toistaiseksi. Siksi kiinnitän erityisesti maalausjälkeen huomiota. Todettava on että, kuten tämäkin malli osoittaa, saa mallikelpoista jälkeä myös ilman ruiskua. Ainoastaan pehmeitä värirajoja ei oikein saa helposti simuloitua ilman ruiskua, mutta eikös näissäkin koneissa värirajat olleetkin aika terävät? Muutenkin 1/72 mittakaavassa saanee värirajat ollakin aika teräviä yleensä?