Pienoismallit.net

Churchill

Lend & Lease

Kolme ja puoli vuotta enemmän tai vähemmän työn alla ollut Tamiyan Churchill valmistui viimein, tosin vastoin alkuperäistä suunnitelmaani engelsmannien vaunusta, venäläisväreihin.

Näitä vaunuja toimitettiin Neuvostoliittoon sota-apuna, mutta mallillani ei ole oikeellista esikuvaa. Kuvitteelisessa vaunussa jota mallini esittää, on vaurioitunut englantilainen 57mm:n tykki vaihdettu venäläiseen 76,2mm:n tykkiin ja vaihdon yhteydessä on tornin etuosaa jouduttu muokkaamaan. Askartelin malliin muovilevystä myös kunnollisen asekilven tuon ammottavan aukon tilalle, harmi kyllä kissani suoritti yllätyshyökkäyksen mallini kimppuun kesken kuvaussessioiden ja kilpi meni parempiin suihin. Toivottavasti tulee ulos…

Kokeilin malliin myös kulahtaneen talvicamon tekemistä, maalasin ensimmäiseksi tummanvihreän peruskaavion jonka päälle maalasin enemmän ja vähemmän läpikuultavalla valkoisella maalilla.

Kommentit

Lisätelakenkien väri hyppää liikaa silmille. Elleivät ole sitten varta vasten maalattu. Rengas takakannella hieman ihmetyttää. Muuten varsin pätevä malli.
Komppaan mikaa. Muuten siistiä työtä, pressu ja rengas tuovat hieman lisäilmettä malliin. Alusta saisi olla hivenen isompi. Ei muuta kuin uutta tankkia tekemähän;)
Hieno tankki! Mielestäni olet onnistunut koko tankin, ja etenkin telojen vanhentamisessa hyvin. Kulunut talvicamo on hienon näköinen. Tuo lisätelakenkien väri pistää vähän silmään. Mielestäni voisivat olla hieman tummempia.