Pienoismallit.net

P-39Q "Devastating Devil"

Uusin väsäys, tänään valmistui.
Eduardin sarjasta rakennettu, saman valmistajan etsit lisätty (erikseen hommattu, vahingossa D-tyypin, en tosin usko että kukaan tulee rutisemaan! :D), kk:t Airesin puolen tuuman kk-setistä. Pitot-putki tehty itse, jarrukaapelit metallilankaa (etsiosat turhan yksiulotteisia).
Maalit Xtracrylicsia ja Lifecoloria, tunnukset sarjan hyvältä arkilta. Vanhennukseen käytin pastellipölyä.
Voisin sanoa että melkeinpä parhaita mallejani tähän mennessä, jos olisin muutaman tyhmän mokan tajunnut välttää. Laskeutumisvalon takapuoli jäi maalaamatta hopeanväriseksi, kuomun ovien saumoihin (jotka eivät täysin parhaalla tavalla sopineet muutenkaan) jäi rumia liimajämiä, ovia en tajunnut maalata ohjaamon sisävärillä (D'oh! Vasta maskit poistettuani huomasin mokoman), ja päälaskutelineet eivät jostain syystä halunneetkaan mennä täysin suoraan. Kuivasovittaessa istuivat niin kuin pitikin, mutta loppukoonnassa tahtoivat mennä killiin. Parhaani tein, jonkin verran sain parannettua asentoa. Ei haittaa tosin, ellei vartavasten tahdo nuuhkia pohjaa.
Niin, ja tuohon tuohon vielä väärät stencil-siirtokuvat. Ohjeen neuvomat oliivitaustaiset tuntuivat kummilta, ja kun yhdessä toisessa näkemässäni mallissa oli pohjustamattomat, laitoin ne.
Niin, tietenkin niissä olisi oliivitausta, kun kone on maalattu aavikkokaavioon, on pikkutekstit maskattu ja hiekankeltainen ruiskutettu päälle…
No, kommentoida, kritisoida ja kehua saa.

-18.6.2007
Hoohoo, lisäsin kuvia vielä enempi.
Nyt on muutama yleiskuva lisää, samoin kuin otoksia ohjaamosta rakennusvaiheesta. Ohjaamoon siis tuli Eduardin etsejä. Tähtäimen lasin (umpinainen myökky) korvasin asetaattikalvolla. Mittaritaulun taakse liimasin Airesin kk:t. Myönnetään, eivät näy juurikaan, mutta laatikkomaisten osien taittelu etseistä ei juuri sillä hetkellä hotsitttanut. Valmiin mallin kuvissa ei kovin hyvin näy uusittu nokkatykki, joten laitoin yhden keskeneräisen kuvan siitäkin. Sarjan osa oli umpinainen lieriö, joka ei käynyt laatuun ollenkaan. Osan poraaminen auki osoittautui hankalaksi, ja turhaksi puuhaksi, sillä dragonin uudesta sturmista napatusta tyhjästä savuheittimen hylsystä sai oivan tykin suojuksen. Tykinputken tein metalliputkesta. (neula tai revellin liiman annostelukärki kyseessä.
Samassa kuvasssa myös nokkaosa kk-aukot avattuna, sekä siipi-kk:n kotelo, jonka hylsynpoistoaukkojen sivusuojukset viilasin ohuemmiksi ennen puolikkaiden liimaamista yhteen, jolloin sain aikaan erilliset levyt kätevästi (suoraan laatikosta osasta tulee umpinainen).

-27.4.2008
Expossa kun kysyttiin käyttämiäni maaleja, niin tässäpä ne.
Lifecoloria kummatkin.
Yläpuolen hiekankeltainen: UA 089, Desert Sand 49, FS.30279
Alapuolen harmaa: UA 023, Grey, FS.36495

Kommentit

Samuli 18.6.2007 00:54 Vastaa lainauksella
Pirun hienosti olet maalannut koneen!!
Ihan älyttömän hieno! Ei voi muuta sanoa.
Hieno, upee ja mahtava! Tapu Tapu!
JJ Hilska 18.6.2007 15:14 Vastaa lainauksella
Todella mahtavaa jälkeä. Millä muuten maskeerasit aaltokuvion ylä-, ja alapinnan maalauksen värirajaan.
Pikkuviat on pikkuvikoja.Ei niitä kukaan huomaa.Hienon näköinen malli.Eduardin sarjassa noiden ovien kiinnilaitto on tuskaista puuhaa,kun alaosa on kohdillaan,niin yläosa irvottaa.Omassa mallissani kohdistin yläosan ja hion ovea alaosasta.Edellyttää tietenkin maalaamatonta mallia silloin.
Kiitoksia.
Aaltomaiset rajat maskasin valkotarrasta pyöritellyillä makkaroilla, loput maskasin tavalliseen tapaan teipillä.
No höh…mitäs tuota kehumaan…jätkä on tehnyt TOSI upeen mallin airacobrasta
Erittäin hyvä ,jopa täydellinen ,pro-sarjaa, suomen paras

Tuhoan oman mallini surkeena roskiin
Matti V 16.7.2007 22:17 Vastaa lainauksella
Todella hieno! Millä teit nuo pakokaasuvanat?
Kiitosta.
Pakokaasuvanat tein pastellipölyllä. Hiekkapaperia vasten jauhoin ja rupupensselillä levitin mallin (mattalakattuun, kiiltävään ei tartu) pintaan. Varovainen ruiskutus mattalakkaa sitoo pölyn paikalleen.
Toimii minulla paljon paremmin kuin litkutukset. Ruiskulla en ole kokeillut vielä.
EKo 3.9.2007 19:41 Vastaa lainauksella
Siisti kone , todella hyvin detaljoitu ja maalattu . On niin mattasävyinen , ettei ainakaan mun lakoilla saada noin hyvää pintaa . Kertoisitko mitä lakkaa olet siihen ruiskinut?
Vallejon model air-lakkaa taisin käyttää tähän rojektiin.
EKo 4.9.2007 19:23 Vastaa lainauksella
Ok , kiitos .
-QWQ- 16.10.2007 14:27 Vastaa lainauksella
Hyvin olet maalannut, ei muuta kuin kehua!
Raimo Leino 16.10.2007 14:50 Vastaa lainauksella
Taivas! This Is Art! Kehtaako tässä tämän jälkeen enää ollenkaan pistää kuvia näkyville omasta 1:32 Ilmakäärnmeestä…
Kiitoksia.
Tarkoitus oli alunperin vain kokeilla toimiiko jo valmiitten mallien nostaminen ylös.
Mutta nyt kun tässä askartelen, laitanpa laajempia kuvatekstejä saman tien.
Tupe 10.5.2008 11:49 Vastaa lainauksella
Tuliko nuo Usa:n dekaalit mukana sarjassa? Tuliko myös jotain neukku dekaalia?
Juuri tässä kyseisessä paketoinnissa tuli siirtokuvat tuolle "devastating devil"-jenkkikoneelle (kaksilla erilaisilla kansallisuustunnuksilla), sekä venäläiselle ja ranskalaiselle yksilölle.
Sarjan sisältö nähtävillä tuolla: gustav.x-y.net/htmbox(2)/kits/(r)p-39(3).html

Näissä Eduardin P-39-sarjoissahan tulee siis samat valurungot, kaikissa sarjoissa on samat osat (paitsi Q-versiossa lisänä siipi-kk-kotelot), erona siirtokuvat, ja paketoinnista riippuvat etsit ym. lisäosat.