Pienoismallit.net

Tiger I

Siirtokuvia ja efektimaalausta

Siirtokuvat valitsin Dragonin mallin mukana tulevalta arkilta. Valinta kohdistui s.Pz.Abt. 510:n vaunuun "122", jossa käytetty päätteellinen kirjasinmalli oli mukavasti erilainen kuin saksalaiskalustossa on totuttu. Ikävänä puolena tässä vaihtoehdossa oli tosin se, että vaunuissa ei ollut lainkaan palkkiristejä rungossa. Kansallisuustunnukset olisivat olleet kuitenkin mielestäni melko tyypillinen ominaispiirre Tiikereissä, joten olisin mielelläni nekin lisännyt.

Mallin mukana tulevat siirtokuvat oli painettu mukavan ohuelle kalvolle, joka teki siirtokuvien kanssa työskentelystä miellyttävää ja helppoa. Micro Set- ja Micro Sol -käsittelyt imaisivat siirtokuvat ongelmitta mukailemaan zimmerit-pinnan muotoja. Siirtokuvien kuivuttua ruiskutin suojaksi kerroksen Johnsonia.

Tämän jälkeen malli sai pintaansa muutamia ruskeita suotimia, jotka tein öljyväreillä. Näiden avulla naamiomaalaus alkoi mukautua paremmin pintaan, mutta päätin olla tässä vaiheessa vetämättä enempää suotimia, jotta ei menisi överiksi.

Suotimia täydensin vielä käsittelemällä vaunun erinäiset saumat, urat ja muut vastaavat kohdat Migin Dark Washilla sekä tekemällä muka kevyitä sadevalumia öljyväreillä. Menivät kuitenkin turhan överiksi ja tajusin sen vasta kun oli jo liian myöhäistä. Eiköhän ne ole kuitenkin vielä fiksattavissa tavalla tai toisella. Näillä parilla nopealla käsittelyllä sain malliin rutkasti lisää luonnetta ja kolmiulotteisuutta.

Hyppäsin seuraavaksi yksityiskohtien maalaamiseen, mutta runsaan öljyvärin ja tärpätin käytön vuoksi Vallejon akryylit käyttäytyivät tietenkin kuin vesi hanhen selässä. Olisin tietysti voinut käyttää stydimpiä maaleja yksityiskohtienkin maalaamiseen, mutta pienen harkinnan jälkeen päätin mattalakata mallin jo tässä vaiheessa ja ruiskutin sen kauttaaltaan Testorsin Dullcotella. Mattapintaan Vallejon akryylitkin tarttuivat mainiosti, joten maalasin pohjasävyt työkaluihin, vaijereihin, varatelankenkiin, pakoputkien suojapelteihin ja aseisiin.

Seuraavaksi pääsen säistämään, vaikkakin jo tässä vaiheessa malli näyttää melkein turhankin valmiilta. Höh, eihän tämän näin helppoa pitänyt olla…

Kommentit

Tatu H 19.9.2010 22:18 Vastaa lainauksella
Onnittelut menestymisestä Eurossa! :) Hyvältä näyttää. Tässä pikkuskaalassa aika tärkeää mielestäni saada malli näyttämään kokoaan isommalta maalauksen tuomin konstein; nyt onnistuttu hyvin.

Mielenkiinnolla odottelen säistämistä ja valmista mallia. Kovasti tekisi mieli hankkia pikkutiikeri omalle työpöydälle myös.