Pienoismallit.net

Tiger I

Ruiskumodulaatio

Jatkoin valoilla ja varjoilla leikittelyä ruiskuttamalla pääasiassa vaakapintojen alareunoihin kevyesti tummempaa sävyä, jonka sekoitin lisäämällä XF-60-perussävyn sekaan tumman ruskeaa, sinistä ja hieman mustaa. Sinistä siksi, koska varjoissa olevat sävyt näyttäytyvät aina kylmempinä.

Seuraavaksi sekoitin vaaleamman sävyn lisäämällä perussävyyn valkoista ja keltaista. Vaaleammissa sävyissä käytän keltaista puolestaan siksi, että se tuo lämpöä ja pelkällä valkoisella vaalentaminen tekee sävyistä liian harmaita. Vaaleampaa sävyä ruiskuttelin vaakapintojen yläreunoihin sekä isompiin koholla oleviin yksityiskohtiin.

Lopuksi sekoitin vieläkin vaaleamman sävyn, jolla korostin eniten koholla olevia kohtia sekä muutamia muitakin satunnaisia paikkoja, jotta pinnasta tulisi mielenkiintoisemman sävyinen. Tästäkin huolimatta efekti jäi hieman toivottua laimeammaksi, joten saattaa olla, että parantelen sitä vielä saadakseni lisää kontrastia. Sillä jos malli ei näytä modulaation jälkeen aivan naurettavalta, on jotain pahasti pielessä.

Kommentit

Tatu H 25.5.2010 21:53 Vastaa lainauksella
Pieni korostelu voi olla kyllä poikaa, ottaen huomioon, että pesut, öljyt, filtterit jne on vielä tulossa. Pieni mittakaava vaatinee mielestäni kontrastia hivenen yliampuvasti (yleisestikkin) verrattuna isoon.
Hyvältä näyttää, en osaa välttämättä näiden kuvien perusteella sanoa näyttääkö liiankin hyvältä:P Elikkä niinkuin sanoit, sen tulisi vielä tässä vaiheessa näyttää aika kornilta ennen noita litkukäsittelyjä. Tuo kolmivärikaavio on kyllä tosi bitch. Etenkin, jos pitää jälkeenpäin lisätä varjoja, kun niistä tulee helposti oudon värisiä… Laitoitko muuten noiden maalien sekaan Tamiyan kiiltoa tai Tamiyan Retarderia, ettei pinta ole liian mattaa? Seuraan mielenkiinnolla homman etenemistä!
Nimenomaan näin kuin Tatu kirjoitti. Pikkuskaalassa pitää uskaltaa vetää vähän överiksi, että lopputulos jepa.

Kuten tuossa edellisen merkinnän yhteydessä tulikin jo mainittua, niin ohentelen Tamiyan maalit Mr. Retarderilla. En ole Tamiyan omaa hidastinta kokeillut, joten en osaa sanoa olisiko se parempaa, mutta tuota Gunzen vastiketta tuli vain aikoinaan hankittua ja olen ollut siihen ihan riittävän tyytyväinen.