Pienoismallit.net

Tiger I

Rakentaminen

Tämä Dragonin pikkuskaalan Tiger I on laadukas, mutta ei aivan erinomainen rakennussarja. Ensivilkaisu valurankoihin nostaa odotukset korkealle, mutta tarkempi tutustuminen paljastaa joitakin puutteita. Yleinen valujälki on kuitenkin terävää eivätkä osat vaadi juurikaan siistimistä tai kittaamista.

Parempaan lopputulokseen pääsee, jos uhraa Revellin myöhäisen Tigerin ja pihistää siitä joitakin osia. Janne Ikoselle suurkiitokset Revellin mallista, jonka ansiosta sain Dragonin mallin yleisilmeen kohoamaan melkoisesti.

Pyörästö

Pyörästö on toteutettu fiksusti slide molding -tekniikalla. Kaikki tela-, johto- ja vetopyörät on valettu ilman valurankoja ja polviakselit ovat kiinteästi alarungossa. Lisäksi telapyörät on valettu siten, että molemmille puolille tulee periaatteessa vain kaksi osaa yksittäisten telapyörien ollessa valmiiksi kiinnitettynä toisiinsa pienillä muovikaarilla, jotka jäävät valmiissa mallissa näkymättömiin lomittain olevien pyörien väliin.

Ratkaisu on hyvä silloin kun tarkoituksena on sijoittaa malli tasaiselle alustalle ja esittää telapyörästö täysin ehjänä. Jos tarkoituksena on sen sijaan tehdä taisteluvaurioita ja jättää muutama pyörä pois tai sijoittaa vaunu epätasaiselle alustalle, on edessä paljon työtä.

Hyvin detaljoidun pyörästön pilaa kuitenkin tehokkaasti vetopyörä, jonka pinnojen välit ovat jostakin käsittämättömästä syystä umpinaiset. Tämän Dragonin liukuvalettujen pyörästöjen omituisen umpinaisuuden totesin jo aikaisemmin SU-85m-vaunua rakentaessani. Siinä missä T-34-tyyppisten veto- ja johtopyörien pyöreät reiät on helppo porata auki, on tämä hankalampi tapaus. Vetopyörän aukkojen avaaminen ei siksi innostanut, mutta onneksi Revell on toteuttanut vetopyörät oikeaoppisesti, joten korjaus on helppoa nappaamalla nämä osat Revellin mallista.

Pyörästö on siis ilmeisesti toteutettu rakentamisen helppous ja erityisesti aloittelijat mielessä, vaikka näitä malleja Armor Pro -tittelin alla kaupataankin. Nykyisin näiden pikkuskaalan sarjojenkin laatu alkaa olla kuitenkin jo niin korkea, että ne kiinnostavat enenevissä määrin myös nimenomaan pidemmälle ehtineitä harrastajia. Tämän vuoksi näissä malleissa toivoisi olevan enemmän mahdollisuuksia esimerkiksi säädettävän jousituksen muodossa, edes vaihtoehtoisina osina. Dragonille kun ei ole lainkaan vierasta tunkea laatikon täydeltä vaihtoehtoista ja ylimääräistä osaa mukaan. Tässä nimenomaisessa tapauksessa tämä ei kuitenkaan itseäni haittaa, koska tarkoituksena on rakentaa malli ilman maastoalustaa. Saa nähdä, maltanko olla rakentamatta…

Ylärunko

Mukana tulee myös muutamia laadukkaita syövyteosia, kuten työkalujen kiinnikkeet ja takakannen suojaverkot. Sinänsä kätevä lisä ovat myös valmiiksi taivutetut messinkiset suojapellit pakoputkille, mutta niistä puuttuvat luonnollisesti kaikki yksityiskohdat, kuten jäykisteet ja kiinnitysmutterit. Lisäksi osat ovat niin poskettoman paksua levyä, että reunoistaan ohennetut muoviosat olisivat olleet mielestäni paljon parempi vaihtoehto.

Kaikki sivulokasuojat on valettu yhtenä kappaleena, mutta niistä saa nätimmät leikkaamalla osat erilleen saumojen kohdalta ja asettelemalla yksittäiset lokarit hieman eri asentoihin. Jos jättää osan lokasuojista pois, kuten itse tein, pitää reunoja ohentaa reilusti. Puuttuvien lokasuojien kohdalle pitää myös muistaa lisätä pienet neliön muotoiset kiinnitysmuttereiden vastakappaleet, jotka syntyvät helposti ohuesta styreenilevystä. Sekä etu- että takalokasuojat on valettu kiinteästi ylärunkoon. Ei kovin pro ratkaisu tämäkään, mutta en tuntenut suurta halua tehdä kummemmin vaurioitunutta vaunua, joten jätin ne paikoilleen.

Kiinnivaletut työkalut ovat pettymys, mutta huolellisella maalaamiselle niistäkin saanee ihan hyvännäköiset. Syövyteosina toimitettavilla kiinnikkeillä työkaluistakin saa asteen verran nätimmät.

Moottoriluukun kahvat korvasin kuparinlangasta taivutetuilla, mutta niiden välissä olevaa ritilää en käynyt korvaamaan syövyteosalla, vaikka sarjan mukana sellainenkin tulee. Antennimötikän keskelle porasin pienen reiän, johon voin viimeistelyvaiheessa tökätä venytetystä valurangasta pätkityn antennin.

Ajajan ja radistin tyhjiin periskoopinsuojiin lisäsin muovilevystä leikellyt palat periskooppeja esittämään. Ohjeissakin näkyy etulevylle tuleva iso lapio, mutta tämä loistaa sarjan osissa poissaolollaan. Lapio tosin jäikin pois myöhemmässä vaiheessa tuotantoa, joten tämä ei liene varsinainen virhe.

Omituinen ratkaisu on myös hinausvaijereiden tarjoaminen monimateriaaliratkaisuna, jossa vaijereiden päät kiinnikkeineen ovat muoviosia, mutta takakannella mutkitteleva osa tulee pätkiä mallin mukana tulevasta jäykästä metallivaijerista. Vaijerista saa helpommin taivuteltavan kuumentamalla sen punahehkuiseksi ja antamalla jäähtyä, mutta tämä ei poista sitä ongelmaa, että metallivaijeri on huomattavasti paksumpi ja muutenkin eri näköinen kuin muoviin valetut vaijerin osat.

Revellin sarjassa tulee kokonaan muovista valettu vaijeri, joka ei sekään ole erinomainen, mutta ei kuitenkaan sentään ristiriidassa itsensä kanssa. Mikäli en olisi ehtinyt liimata Dragonin viritystä niin hyvin paikalleen ennen Revellin sarjan saamista hyppysiini, olisin todennäköisesti käyttänyt Revellin vaijeria hieman luontevammaksi taivuteltuna. Jossain päin maailmaa matkaa kuitenkin muutama setti Voyagerin fotoetsattuja puunoksia ja niiden loppusijoituspaikka olisi tarkoitus valita siten, että ne peittävät vaijerien pahimmat epäkohdat, sillä en usko että pelkällä maalaamisella niistä saa onnistuneita.

Vaijereiden takakannen kiinnikkeitä ei tule mallin mukana, mutta ne ovat melko yksinkertaiset osat tässä skaalassa, joten nikkaroin ne ohuesta alumiinilevystä.

Torni

Tornin kyljet on toteutettu kahdessa osassa ja zimmerit-massauksen vuoksi sauman siistiminen vaatii hieman normaalia enemmän työtä, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Tornin pahin epäkohta on lataajan luukku, joka on aivan liian korkea. Autenttisempaa mallia haluava voi kannibalisoida luukun Revellin mallista, mutta oma Tiikerini oli jo liian pitkällä saadessani Revellin mallin käsiini, joten tämäkin jäi tekemättä.

Myös johtajan kupoli on vähän karu. Periskooppien suojien seinämät ovat aivan liian paksut, ja niiden päällä pitäisi kulkea ilmatorjuntakonekiväärin kehä, joka on Dragonin mallissa kuitenkin valettu kulkemaan myös periskooppien välissä. Koko johtajan kupoli olisi otettavissa Revellin mallista, mutta se jäi aiemmin mainitusta syystä tekemättä. Kehälle tarkoitettu konekiväärikin puuttuu Dragonin mallista kokonaan, mutta onneksi Revell tarjoilee tämäkin. Molempien luukkujen kahvat korvasin 0,25 mm kuparilangasta taitelluilla versioilla.

Dragon on toteuttanut lataajan periskoopin suojan umpinaisena mötikkänä, mutta tämä on helposti korjattavissa veistelemällä suoja irti ja ottamalla korvaava osa Revellin mallista, jossa se tulee irto-osana.

Tiikereiden torneissa usein nähtävät varatelakengät loistavat myöskin poissaolollaan Dragonin mallissa, vaikka ne pakkauksen kansikuvastakin löytyvät. Revellin mallissa tulee kuitenkin mukana tarvittavat yksittäiset telakengät, joiden kiinnikkeet syntyvät 0,25 mm styreenilevystä.

Liukuvaletussa tykinputkessa riittää siistittävää ja se on muutenkin hieman epämääräistä valua ja lisäksi hieman turhan paksukin. Revellin malli ei auta tämän asian suhteen, sillä Revellin putki on reilusti järeämpi ja köyhemmin detaljoitu. RB Modelin alumiiniputki messinkisen suujarrun kera korjasi kuitenkin tämän epäkohdan näppärästi.

Yhteenveto

Vaikka saattaakin kuulostaa siltä, että Dragonin mallissa olisi paljon pielessä, ei tämä kuitenkaan pidä paikkaansa. Kaikesta huolimatta kyseessä on oikein mukava malli ja erityisesti upeasti toteutettu zimmerit-pinta saa antamaan paljon epäkohtia anteeksi.

Toisaalta en selaillut juuri ollenkaan referenssiteoksia mallia rakentaessani, enkä muutoinkaan ole kummoinen Tiger-asiantuntija, joten varmasti virheitä jäi vielä huomaamattakin. Enkä toisaalta kaikkia huomaamianikaan virheitä alkanut korjata, sillä tarkoituksenani oli tälläkin kertaa saada mieluummin nopeasti valmista aikaiseksi. Kaikkiaan malli rakentuikin alle viidessä tunnissa, mikä on itselleni hyvin nopea tahti jopa pikkuskaalassa. Rakentamisvauhti kertookin omalta osaltaan, kuinka laadukkaasta sarjasta loppujen lopuksi on kyse.

Tulevaisuudessa haluaisinkin tehdä ainakin vielä yhden tällaisen Dragonin Tigerin, jossa fiksaisin ne kohdat, jotka jäivät tällä kertaa vaivaamaan. Tiikeri-kuumeen merkkejä ilmassa!

Kommentit

Hyvältä näyttää! :)

Tee pieniä klommoja tai sirpalevaurioita pakoputkien suojuksiin, niin näyttävät mielenkiintoisemmilta (vai oletko tehnyt jo - en osaa sanoa kakkoskuvasta). Vaikka tosin jos kerta olet tekemässä vaurioittumatonta vaunua, niin klommot saattavat olla pienessä ristiriidassa muun vaunun kanssa.

En ymärrä miten joku saa tehtyä noin hyvää rakennusjälkeä ja vielä näin pienen mittakaavan malliin. Itselläni olisi jääneet ainakin kaikki pienet lisäykset, jotka olet tehnyt tekemättä - eihän niitä edes näe valmiista mallista, kun ovat niin pieniä(!)

Aiotko käyttää maalauksessa modulaatiotekniikka, vai maalaatko mallin ihan perussävyillä ja niiden päälle väripesut ja litkutukset?

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että näin jälkeenpäin kumman valmistajan, Revellin vaiko Dragonin sarjan olisit rakentanut mieluummin täysin suoraan laatikosta? En kumpaakaan sarjaa tunne, mutta tekstisi perusteella vaikuttaisi, että Dragonin sarjassa olisi enemmän mokia, kuin Revellin vastavassa, mutta taas Dragonin malli olisi tarkempaa ja parempaa valua.

Kyllä tälle pieni alusta pitää rakentaa. Ei mitään dioraamaa, vaan jokin pienen pieni alusta, ettei tiikeri näytä niin orvolta.
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Tee pieniä klommoja tai sirpalevaurioita pakoputkien suojuksiin
Nuo ovat tosiaan niin paksua levyä, että vaikka vasaralla hakkasin, en saanut kunnon lommoja aikaiseksi. Joka tapauksessa revin eilen nuo suojat irti ja laitoin tilalle Revellin sarjan mukana tulevat muoviset versiot, joissa detaljitkin ovat kohdillaan. Niihinkään en tosin ihmeempiä vaurioita alkanut tehdä.
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Aiotko käyttää maalauksessa modulaatiotekniikka
Tarkoitukseni on tehdä kokonaan dunkelgelb vaunu, joten en näe syytä olla moduloimatta. Huomenna saanen päivitettyä tänne edistystä ensimmäisten maalikerrosten muodossa.
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että näin jälkeenpäin kumman valmistajan, Revellin vaiko Dragonin sarjan olisit rakentanut mieluummin täysin suoraan laatikosta?
Kyllä valinta olisi Dragon. Jo ihan siitäkin syystä, että zimmeritin teko ei tässä skaalassa houkuttele. :)