Pienoismallit.net

Northrop XP-56 Black Bullet

Hopeinen Musta Luoti

XP-56:n suunnittelu alkoi vuonna 1939. Koneessa oli useita uraauurtavia ratkaisuja: ei pyrstössä sijaitsevia korkeusvakaajia, pieni pystyvakain, koeasteella oleva moottori, rungon peräosassa oli kaksi vastakkaiseen suuntaan pyörivää työntävää potkuria sekä uudenlainen metallinen runkorakenne. Tavoitteena oli tavanomaista lentokonetta pienempi aerodynaaminen vastus.

Koneen runko rakennettiin magnesiumista, koska sota-aikana alumiinin saatavuus oli rajallista. Valittu metalli taas aiheutti omat ongelmansa. Magnesium on herkästi syttyvää, minkä vuoksi jouduttiin kehittämään uusi hitsausmenetelmä, joka tänä päivänä tunnetaan TIG-hitsauksena. Silti tehtaaseen jouduttiin tuomaan hiekkakasoja tuotantiloihin, jotta mahdollisesti syttyvät tulipalot saadaan sammutettua.

Projekti koki monessa vaiheessa useita viivästyksiä mm. moottorin kehitysongelmien ja rungon suunnittelun takia.

Koneesta rakennettiin kaksi prototyyppiä, joista tämän mallin esittämä ensimmäinen tuhoutui rullaustesteissä laskutelineen renkaan puhjettua. Toinen prototyyppi erosi ensimmäisestä lähinnä siinä, että rungon yläpuolella pystyvakaaja oli suurempi, kun se ensimmäisessä prototyypissä oli pieni tynkä.

Epäonnistuneet lento-ominaisuudet ja sodan jälkeen alkanut suihkukoneiden kehitteleminen lopettivat tämän koneen lennot melko lyhyeen vuonna 1946.

Mallina tämä MPM:n sarja oli ihan ookoo - ei nyt mikään Hasegawa, mutta ei myöskään mikään luokaton. Osissa oli jonkin verran siistimistä, mutta sovitukset olivat ihan hyviä. Isolta kittaustyöltä vältyin, kun hoksasin hioa siipien kiinnityskohdat rungossa ja siipien kiinnityskohdissa huolella. Itse asiassa kittiä en niissä kohdin tarvinnut lainkaan. Siirtokuvien osalta mallin mukana ei järin paljoa vaihtoehtoja toimitettu, mutta se johtuu jo ihan siitä, että ei näitä tehty kuin kaksi, ja nekin olivat keskenään hieman erilaisia.

Malli on maalattu Vallejon akryyleillä ja lakoilla. Tällä kertaa metallipinta onnistui jo hieman paremmin kuin Vampiressa, eli ehkä paksuun kalloon jotain oppia kokemuksista tarttuu. Silti olisi mukava kuulla jotain suosituksia vaihtoehdoksi tuon Vallejon hopean tilalle. Se kun tuntuu jotenkin paakkuuntuvan maalatessa hyvin herkästi, vaikka käyttäisi Vallejon omaa ohennetta.

Vaikka olenkin pääosin tyytyväinen malliin, on siinä jälkikäteen katsottuna joitakin kohtia, jotka olisi voinut tehdä hieman paremmin tai toisella tavalla. Pitääköhän jatkossa ostaa aina joka malli kaksi kappalein, niin voisi sitten jonkun ajan päästä rakentaa sen uudelleen ja yrittää korjata ensimmäiseen yritykseen jääneet mokat?

Mukava malli erikoisemmista koneista pitäville.

Kommentit

Aika vekkuli lentokone, erikoinen.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Aika vekkuli lentokone, erikoinen.
Tuo koneen erikoisuus olikin yksi syy, että ylipäätään ostin mallin. Itse tykkään kovasti juuri näistä vähän erilaisista koneista, ja olen niitä hankkinut aina kun vastaan on tullut.

Tein puolitoista vuotta sitten pyhiinvaellusmatkan Kuivalaiselle, kun satuin kerrankin olemaan Helsingissä muissa asioissa. Samalla reissulla tarttui muitakin erikoisempia malleja mukaan. Katsotaan nyt, että millaisia niistä tulee, että ilkeääkö laittaa tänne muidenkin ihmeteltäväksi. Ja tietysti sillä edellytyksellä, että ne jossain välissä ehtii rakentaakin.