Pienoismallit.net

Achtung!

Vallejon akryyleillä maalaamani Seil Modelsin 54 mm valkometallifiguuri, joka esittää paraatiuniformuista saksalaissotilasta syyskesällä 1939. Alustan kaiversin ja jyrsin polystyreenilevystä ja säistin Migin pigmenteillä.

Kommentit

Mykistävän upeaa jälkeä! Ei sinulla sattuisi olemaan työvaihekuvia , jotta me "ei niin lahjakkaat" voisimme ottaa oppia?
Upeasti onnistuneet kasvot. Vaatetuksessa pidän eritoten saappaista. Hansikaskäsissä on jotain… Aku Ankkamaista, maybe, =), mutta kaikenkaikkiaan erinomaisen upea suoritus. Jyhkeä leuka kaverilla, taitaa olla valtakunnanjohtajan asettamien kriteereiden puitteissa. :D
Ei noin paskasilla saappailla ois paraatiin mitään asiaa. Saappaiden pitäisi kiiltää kunnolla, näin ainakin minulle intissä opetettiin. Hienosti maalattu soldat!
Arvasin, että saappaista tulee kommenttia. :) Ovathan ne melko överipölyiset. Toisaalta marssiminen pölyisillä kaduilla saa asioita aikaan. Joka tapauksessa puhtaat kiiltävät saappaat näyttivät kuitenkin niin typeriltä, että halusin mieluummin naittaa saappaiden värimaailman "oikeaoppisesti" alustan kanssa yhteen.
Petri Ryhänen kirjoitti:
Ei sinulla sattuisi olemaan työvaihekuvia
Valitettavasti ei ole kuin pohjamaalausvaiheesta. Halusin saada nopeasti valmista aikaiseksi, joten jätin työvaiheiden dokumentoinnin väliin ja sain kuin sainkin tämän valmiiksi juuri Model Expoa edeltävänä iltana.
Vaikuttavaa. Ei tästä figuurista löydy kyllä semmoisia puutteita, jotka alentaisivat arvosanaa. Mutta silti jotain pientä löytyy. Hanskat: eikö niiden pitäisi kiiltää/ olla jotain silkkin tapaista? Ja silmän mustuainen on vähän käärmemäinen. Mutta kun jo totesin niin eivät nämä ole niin isoja ongelmia, että niiden pitäisi laskea arvosanaa.
Niko J 10.5.2010 15:50 Vastaa lainauksella
Erittäin vaikuttavaa! Malli onnistunut hyvin.
Erittäin taitavasti varjostettu ja maalattu malli pienessä koossaan.Jotenkin olisi kaivannut tuohon sotilaan alustan väritykseen lisää maan väriä,kivien,hiekan eri sävyjä.Nyt se näyttää jollain lailla liian vaaleanpunaiselta.Toiseksi, kypärän värisävy olisi enemmän tummemman harmaa,mutta nämä värijutut ovat aina aika pitkälle niitä makuasioita,ei suinkaan virheitä.Itsellänikin on jokus mallia rakentaessa tullut huomatuksi,ettei ihan sopivia värejä edes löydy ja sekoittaminenkin on vaikeaa.Työn jälki ,rajaukset jne,on upeasti toteutettu ja saatu sarjakuvamainen vaikutelma.Tällaisia figuureja on hieno nähdä,vaikken itse ole figuurien tekijä.
Oikeesti hieno malli! Euroa ajatellen tosin vielä liika vähän kontrasteja.
Saappaista on jo mainittu, mutta valitan niistä vielä: kenkä-osa voi olla pölyinen, mutta tiellä kävellessä saappaan varsi pysyy kiiltävänä. Jo suuri Sheperd Paine valisti tästä samaisesta asiasta. Parhaan kiillon saappaiden varsiin saa kun maalaa saappaan matta-maalilla ja hinkkaa sitten varren rasvaisella sormen päällä. Sormenpäähän saa rasvaa sopivan määrän, kun hinkkaa sillä esim hiusten juuria tai nenän juurta hieman.

Urhean paraati-sotilaan naama on sitten hyvin karikatyyrimäinen (siis se skulptaus, ei maalaus), mutta se ei ole mallin tekijän vika. Maalaus on tosi hyvä kautta figuurin (noita kirottuja saappaita lukuunottamatta).

Kypärän sivujen vaakunat puuttuvat… hyi hyi, samaten karabiinin hihna puuttuu. edit: on se hihna siellä sittenkin, mutta hihnan tukin läpi menevä solki puuttuu (tai ainakaan sitä ei kuvista erota)

Kaksi virhettä siis mitkä olisi pitänyt korjata tai huomioida (saappaat ja kypärä). Niistä huolimatta eräs sivuston parhaimmista figuureista.
Mites mä oon missannut tän mallin aikaisemmin? No, upea on. Tykkään kontrastista jolloin tulee juuri miniatyyrimainen ilme juuri tällaisiin vinjettityylisiin malleihin. Fits like a glove.
Figussa on jotain suoraselkäistä ryhtiä. Saappaat on hyvät, eihän ne kiiltäneet kuin aamulla ja illalla, siinä välissä ne oli hommissa.
mistä näitä 1/32 skaalan figuureja löytyy?