Pienoismallit.net

Sopwith Camel

Nyt sitä hurahdettiin kaksitasojen maailmaan. Ensimmäinen vaijeriviritelmä kautta aikain. Kasauksessa ei ihmeempiä, lisäsin tuulilasin. Takasiipien kuviointi pitäisi punaisen sijasta olla valkoinen, kuten etuosassakin. Yrityksistä huolimatta se ei valkoisella onnistunut, joten koneeseen laitettiin "vaihtosiivet". Maaleina citadel ja model color.

Kommentit

Belgialainen Camel? Tästä harvinaisuudesta jo plussaa. Yleensä näkyy vain RFC/RAF:n käytössä olleita Cameleja.

Korkeusvakaaja näyttäisi olevan hieman vinossa ja vaijereissa on jonkin verran löysää (helppo todeta kuvia katsellen; itsehän en ole kangaspuihin koskenut traumatisoiduttuani Revellin 1:48 Fokker D.VII:n parissa vuosia sitten…). Olivatko nämä koneet yleensä muuten kiiltäväpintaisia vai mattapintaisia?
Ihan hieno kokonaisuus,onko korkeusperäsimessä liian paksu maalikerros,vai mistä "kupruilu" johtuu.Itse muutaman Smerin rakentaneena,ei pintojen epätasaisuus yllätä sekään.Tuo pikkuäijä tai pilotti on hauska lisä tässä mallissa.Omaan makuuni aavistuksen liian kiiltävä,itse olisin kuvannut tän hieman tummemmassa valossa,joka vähentää kiiltoa.Kuitenkin hyvä suoritus ja seuraavaan tästä mukava jatkaa.
Smerin Camel on tehty Meritin alkujaan yli 50 sitten tekemällä muotilla. Kohokuvina kyljissä olevat sarjanumerot ja brittikokardit olisi kannattanut hioa pois. Korkeusperäsimen "kupru" on ilmeisesti esittävinään rakennussarjassa vipua, johon ohjausvaijeri kiinnittyi.

Takilointi on luvattoman löysällä ja malli olisi miltei parempi ilman niitä. Kireitä siimoja on syytä toivotella niin kalamiehille kuin kangaspuumallareillekin! :-)

Kiiltäviähän nämä aikakauden koneet olivat, etenkin uusina. Tämä Jan Olieslagersin kone oli kuitenkin alkuperäisessä brittivärissään, eli enempikin ruskea kuin vihreä. Smer antaa väärät ohjeet. Minunkin kyhäelmäni samasta aiheesta on vihreä.

t. Mikko