Pienoismallit.net

Taistelulähetit käskynjaolla

"Hämähäkki väärinpäin"

Dioraaman idea on, että moottoripyörälähetit ovat tulleet vastaanottamaan tulevaa hyökkäyskäskyä ja jakamaan sen kartat omiin yksikköihinsä.
Käskyn saaneella ja sitä eteenpäin selvittävällä upseerilla tuli tosi kiire.
Hän kutsui lähetit kokoon, mutta kartan sijaan karttalaukkuun lipsahti aivan jotain muuta. Sinne meni ehkäpä… Luftwaffen ottama lähi-ilmakuva suomalaisesta "kirkkoveneestä", johon tällä upseerilla oli soutuoptio seuraavalle vuodelle yksikköjen väliseen soutukilpailuun. Tai sitten se optio olikin johonkin muuhun karttalaukusta paljastuneeseen…?

No keksiköön jokainen mielessään jatkoa. Alkujaan ajattelin vain tehdä pari motskaria pikku alustalle, mutta tällainen tuli.

Malleista:
Soolomoottoripyörät on Zvezdan. Toinen sivuvaunupyörä on Masret Boxin ja se, millä on sika sivuvaunussa on Revellin. Kaikkien valut on samaa ja käy hyvin yhteen. Tarkkaa valua, joten näistä saisi kauniitakin joku näppärämpi. Pinsettityötähän nämä ovat, sillä vaikka skaala on noin iso, niin soolomotskari mahtuu akseleistaan melkein kaks`eurosen päälle.
Pyörien takia oikeastaan aloitinkin. Ne kaikki ovat legendaarisia BMW R 12 mallia. Hienoja laitteita ja sivuvaunuilla varustettuina kulkivat yhtä kovaa takaperinkin. Suunnanvaihtaja vain päälle.

Maalailussa käytin himpun omaa silmää, mutta kuitenkin lähes ohjeiden mukaan. Lisäilin maskiteipistä kypärien ja kiväärien remmejä ja sian töpselin narun. Apina on muuten vaan. Se ei ole edes kiinni liimalla.

Aivan lähikuvia en ottanut, koska kokonaisuus olisi jäänyt piiloon ja tällä palstalla ei mulla vielä ole paljon tilaa. Sehän määräytyy pojojen mukaan. Koettakaa saada selvää tai tulkaa Isänpäivänä Kuopion Mallitapahtumaan.

Dion pohja ja muurit on valmista Mini Arttia. Halusin kokeilla. Ei mene kasaan ihan ravistelemalla, mutta jotain siitä saa kun viittii näpertää. Kittiä siihen menee putkilo, mutta ei tarvinnut hioa, kun tiilet on tarkoitettu repaleiseksi. Muutamia heinätupsuja, pari puuta, pölyä, kuraa, nurmea tillistä (taas) ja iso ovi repsottamaan yms. pientä lisäilin. Pari propagandajulistetta muuriin jne.
Osia yli 400.

Kommentit

Mielestäni oikein onnistunut dio, upseeri tosin näyttää liian jäykältä, ainakin omaan makuuni.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ei ole Mikael ilmeisen selvästi käynyt vielä yhtätoista kuukautta Kuuskajaskarissa…;) (Tiedetään… sekin varuskunta on suljettu… Itse siellä ryynännyt…)
Sininen on jotenkin häiritsevänä värinä kokonaisuudessa, muuten onnistunut diorama.
Apina??? Kirkkovene???
Apina ja kirkkovene, ne on siellä. Kirkkovene on aikalailla…niinkuin…no…miten…sen…nyt…selittäisin…K-18 Okei, neloskuvassa pärräpojan kädellä karttana.
Mikael Rajala kirjoitti:
upseeri tosin näyttää liian jäykältä
Jos se johtuu kirkkoveneestä? Kun on sen soutamiseen optiokin…
Vastuu katsomisesta on siirretty katsojalle niin kuin kuuluukin 8)

Tykkäsin!
Apina ja varsinkin oksat pois niin paranee paljon.
Kokonaisuutena ylivoimaisesti paras työsi, todella hyvin onnistunut maapohja. Mutta nuo oksat… :)
Apina tuo mukavasti eloa sotatantereelle, kuvaako perääntyvää vihollista kenties ? No vitsi vitsinä, ihan hienosti tehty dio.
Oksat varmaankin otan pois ei minuakaan miellytä, mutta jotain härpäkkeitä ajattelin laitaa.
Kiitos Pekka M. Olen itsekkin aika tyytyväinen. Osiahan tässä oli yli 400. Siihen nähden kärsivällisyyttä jotakuinkin riitti.
Tepolle: Apina tuo varmaan elävyyttä, mutta se on vain irtonainen heitto, ei mikään malli.
TommiVH 23.4.2010 23:42 Vastaa lainauksella
Jotenkin tuli Monty Python tästä mieleeni..Ei huono. Voisi sopia jokaiseen diodraamaan tuo apina niin ei olisi niin tosissaan tehtyä!
Jännä juttu, kun teen neljä moottoripyörää ja alustan, niin eniten palstatilaa/kommentteja tulee Tiimarin yhden euron apinasta. Kiitos kuitenkin kommenteista tähän saakka. Näistä oppii.
Timo Rissanen kirjoitti:
Jännä juttu, kun teen neljä moottoripyörää ja alustan, niin eniten palstatilaa/kommentteja tulee Tiimarin yhden euron apinasta.
Kuinkas muutenkaan…Tiimarin leluapina on niin kuvioon sopimaton, että luonnollisesti sitä kommentoidaan tyylillä jos toisellakin. Moottoripyörät taas sopivat dioraamaan hyvin, mutta kun niistä ei ole lähikuvia, niin mitenpä niitä juuri voisi kommentoida? Jos olisin tiennyt, että tällaista väsäät, niin olisin voinut lahjoittaa noihin etsatut rekisterikilvet.
Pekalle: Niinpä. Tuli noista jossain sarjassa etsatut vanteet, mutta ne voisin antaa jollekkin, joka niitä osaa laitella. Ovat aika monimutkaisia värkkejä. Jos moottoripyörästä tekisi vain pelkän mallin, niin ne olisivat siihen hyvät. Mutta tähän dioraamaan en edes aikonut tehdä täyttä terävyyttä.
Lähikuvan voisin jostain ottaa, muttkun minun pojoilla en saa mahtumaan.
Noilla ohjeilla voi reissu mennäkin päin v***ua.
Tosi onnistunt dio. Ainut mikä häikkää on nuo puut. Paremmin istuisi ehken korkea heinikko niiden tilalle ja olisi sitä myöten aidomman näköinen.
Apinahan on läheisestä eläintarhasta karannut vanhaa arjalaista sukua oleva apina, joka on tullut katsomaan jännästi päriseviä vekottimia. Yksi kuskeista on huomannut apinan, mutta pitää sitä sotaväsymyksestä johtuvana harhanäkynä ja kuski ei viitsi kertoa näkemästään muille koska muut pitäisivät häntä hulluna tai väittäisivät hänen juoneen edellisenä iltana liikaa "virvoitusjuomia" kanttiinissa.