Pienoismallit.net

Fokker V.IIIa

FE-2

Uusi tuttavuus ja ilmeisesti vanhempi mallisarjojen tuottaja Novo. Paketti oli suoraan 70 luvulta mutta minä en säilö mitään vintage tavaraa, vaan kokoan ne sellaisiksihan nämä on tarkoitettu. Todellakin paketti ja sarja esitti 3 mottorista konetta joten työsarkaa riitti muuntaa se yksimoottoriseksi alatyyppiin V.IIIa. Varmasti jokainen yksityiskohta/mittatarkkuus ei ole tarkasti toteutettu mutta pääpiirteittäin yritin rakentaa uskottavan Fokkerin.
Perusosat siivet runko rakensin sarjasta suoraan mutta monet osat kuten pakoputkistot täysin itse tehtyä kuten lasitukset ja muitakin pikku osia. Siirtokuvat haalittu sieltä täältä, maalauskaavio yritetty ajatella millainen se olisi ollut koska omasta lähteestä ei ole kuin yhden kyljen kuva naamiokaaviosta.
Erikoista koneessa on se että kansallistunnuksien valkoinen osuus oli ylimaalattu varmaan sen takia että noutivat haavottuneita läheltä eturintamaa.
Revell maalit ja humpan lakka.

Kommentit

Onpas sympaattisen näköinen lento härveli.Taidokkaasti maalattu ja ihan siisti pieneksi malliksi.
Kuvat on ilmeisesti vastavaloon otettu? Ei oikein saa selvää kun heijastaa tuo pinta:S
Olisipa mielenkiintoinen tapaus, mutta kyllä yläpuolen kuvat pitäisi ottaa uudestaan. Nyt ei maalauksesta saa selvää riittävän hyvin. Onkohan sinulla jokin violettia heijastava valonlähde liian lähellä. Sivukuvien perusteella olisi kyllä hyvän näköinen.
Lyhensitkö kärkiväliä? Mistä otit moottorin? Itsellä on tämä myös tekeillä: www.pienoismallit.net/galleria/malli_7014/
Ora toi sun tuleekin olemaan aivan eri kaliberia kuin tämä mutta moottori on otettu miljoonalootasta kuhan vain mäntien määrä täsmäs kelpas mulle. Siivet on lyhennetty kuvista koitin arvioida saumojen perusteella nyppäsin pois 2cm keskeltä molemmista siivistä. Huomenna yritän kuvata paremmassa valossa.
Joni, ei hätää, mallisi näyttää varsin hyvältä. Olin vain utelias kun samasta sarjasta olen tekemässä (Novo on Neuvostoliitossa vanhoista Frogin muoteista tehty, itselläni on se alkuperäinen Frogin sarja 60-luvulta).
Marazuk 23.4.2010 15:24 Vastaa lainauksella
Malli itsessään oikein hyvin tehty :) mutta itse alkuperäinen on hmm… törkeen ruma :D
Marazuk kirjoitti:
mutta itse alkuperäinen on hmm… törkeen ruma :D
Joo, aika…eh…mielenkiintoisen näköinen laitos. Etupyörät on kuin 1:48:sta lainatut turvesuolle laskeutumiseen soveltuvat.:) Mitä virkaa on muuten noilla "iilimadoilla" moottorin päällä? Hyvää rakennusjälkeä kuten sinulla tuppaa yleensäkin olemaan.