Pienoismallit.net

KV-1 Model 1942

"Kevätteiden tasoittaja"

Puhuinkin jo aikaisemmassani Klimissä että minulla on toinenkin Klimi kaapissa odottamassa. Tässähän se nyt on. Rakensin taas oikein mukavasta Hobby Bossin rakennussarjasta aivan suoraan laatikosta. Aloitin rakentamisen telapyöristä ja ylärungon "nippeleistä". Telojen kohdalla annan vinkiksi että ne menevät kasaan ilman liimaa "snap-fit-tyyliin". Ensimmäisessä Klimissäni tein juuri sen mokan että liimasin telanpalaset jigissä kiinni ja siitä tuli vain ongelmia myöhemmin, mutta niinhän se menee, että virheistä oppii? Käytin kittiä ainoastaan tornin takaosassa kohtuullisen karmean kolon takia. Maalasin Humbrolin mattavalkoisella (34) käyttämällä pensseliä. Hobby Bossin sarjan siirtokuvat olivat erinomaisia ja tottelivat Micro settiä/solia täydellisesti. Litkutuksella yritin kuvata kevään -43 teitä jyränneen yksilön kohtuullisen likaisessa muodossa, litkutus tehty ruskean taiteilijavärin ja tärpätin sekoituksella. Yritin kuvata myös moottorin sylkemää nokea ja öljyä mustalla taiteilijavärillä ja tärpätillä.

Kommentit

Näyttävä ja hieno malli. Pikkuisen kritiikkiä: Eikö noiden litkujen olisi mentävä kuin liuottimenä, siis ohuena lähes jokaiseen kulmaan, uriin, saumoihin, yms. Nyt näyttää, että sitä on laiteltu pintoihin, jotka on tasaisia.? Koloihin se mielestäni kuuluu?
Voin olla toki väärässäkin… Ainakin kun litkutan lentokoneen tms., niin sinne uppopaikkoihin se menee. Jos ei mene niin kallistelen mallia, niin että menee. Ja jos ei vieläkään mene, niin ohennan tai laitan saippuavettä alle.
Panssarivaunusta olisi aina kivaa nähdä kuvia myös. ns. puskajussin tasolta - nythän nämä kaikki kuvat ovat siltä suunnalta, mistä tankkia katselee lähinnä lentokoneen pilotti. Nyt ei esim. telaketjujen käsittelystä pysty sanomaan mitään.