Pienoismallit.net

T-28

Lisätäämpäs vaihteeksi uusi malli sivustolle. Kysessä siis Neuvostoliittolainen T-28 joka suomessa tunnetaan postivaununa (internet kertoo miksi). Malli Alangerin ihan ok laatua hankittu ebay:n syövereistä, telat friun metalliset jotka tilasin combat modelsista. Sarjan omat telat varmasti olisi olleet myös varsin toimivat, mutta onhan metalliset aina hienommat. Telat jäi vähän vaaleiksi, mutta olkoot jäässä ja lumessa:)

Maalauksen tein ensin kesämaaliin, mutta sitten innostuin ajatuksesta tehdä vaunu talvinaamioon ja siten sijoittaa se talvisotaan. Maalin kulumiset ja muut sotkemiset ajattelin kerrankin viedä "käytetty" suuntaan, eli että vaunulla olisi jopa ajettu ja sodittu.

Maalattu ruiskulla ja lifecolor/vallejo maaleilla, litkut/pölyt migiltä ja öljyväreistä.
Lisää t-28 faktaa: fi.wikipedia.org/wiki/T-28

Pistäkääpäs palautetta tulemaan…

Kommentit

Pertsaaaa 10.4.2010 16:49 Vastaa lainauksella
Hyvältähän tuo näyttää, hiukan tuo pakoputken ruoste pistää silmään. Telat eivät ole olleenkaan pahan näköiset. Olen itse tuota T 28 pienoismallia pitkään etsinyt.
Jonne 10.4.2010 16:52 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Pekko. Näitä T-28 ei kauheemmin markinnoilla taida ollakkaan, veikkaan että tuo ebay on kivuttomin paikka hankkia.
Komea on Postijuna. Vähän on valkoista mennyt paikkoihin, mihin sitä ei kuuluisi maalata. Malli hivilee silmää.
Karun komea tankki. malli on mennyt siististi kasaan ja friulit tuo aitoutta ja näyttävyyttä malliin. Ehkä pientä kulumaa ja lohkeilua tuohon maalipintaan oisi voinut laittaa, sekä luukkujen ympärille. Mutta kaikinpuolin hienosti rakennettu, alusta on mukava lisä.
Terv: Jarno
Siisti kaikin puolin. Jossakin vaiheessa suomalaiset käsittääkseni vaihtoivat t-28 alakumitelapyörästön 4 keskimmäistä telapyörää kokometallisiksi, sillä moottorin ja tankin paino rikkoi neljä keskimmäistä pyörää tiheään tahtiin.
Jonne 11.4.2010 14:04 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille kommenteista. Tuohon telapyörästö asiaan en osaa sanoa juuta en jaata, on hyvinkin mahdollista että näin on koska vaunulla painoa ja mittaa riittä ja toi telapyörä ratkaisu ei ehkä ole viisain mahdollinen. Kiitoksia vielä Lankiselle tuostakin informaatiosta…
Aidon näköinen malli. Pakoputken ruoste vähän hyppäs silmille(ruostetta olevinaan liikaa) No, makuasia. Joka tapauksessa hieno!
Komea T-28. Hyvin onnistunut talvinaamio,ehkä hiukan "peittävä" mutta silti tykkään kovasti.

Ps,minä onneton rähmäkäsi sähläsin ja tuli pykälää pienempi arvostelu kuin piti…
Jonne 10.1.2011 17:51 Vastaa lainauksella
Petri Mustalahti kirjoitti:
Komea T-28. Hyvin onnistunut talvinaamio,ehkä hiukan "peittävä" mutta silti tykkään kovasti.
Kiitoksia kiitoksia. Eihän tuo ole mistään kotoisin verratuna sinun T-28:n, mutta on kumminkin:) Talvinaamion tekeminen on aina hankalaa, enkä osaa sitä tehdä kyllä vieläkään, mutta pitäähän sitä jotain yritellä.